razem z pestkami dyni wrzucamy do sałatki. Dodajemy grzanki (ja kupiłam gotowe) i drobno posiekaną cebulę. Jajko obieramy i kroimy na 4 części - układamy na wierzch sałatki. Całość polewamy 1 łyżką oliwy z suszonych pomidorów i zajadamy :) Podałam składniki na 1 porcję śniadaniową, ponieważ sałatkę najlepiej zjeść do 2-3 godz. po przygotowaniu, natomiast z zakupionych produktów spokojnie zrobicie
Alutka-GotujeJajka gotujemy na miękko, tak by białko było ścięte a żółtko nie całkiem. Ziemniaki kroimy na połówki, szparagi na skośne kawałki. Mieszamy z połową szczypiorku. Mieszamy składniki sosu i polewamy nim ziemniaki ze szparagami. Przekładamy do miseczek. Posypujemy reszta szczypiorku i pieprzem, dekorujemy ćwiartkami jajka
Dzieje kuchennej Wiewióryresztę ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut).Letnie ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, jak wolicie:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliminutach gotowania, na sam koniec, dodajemy 1 łyżkę skrobii ziemniaczanej dokładnie rozprowadzonej w 2 łyżkach mleka kokosowego. Gdy sos zrobi się gęsty, ściągamy z ognia. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem, dekorujemy listkami mięty i posypujemy czipsami kokosowymi. Na bok talerza dodajemy śmietankę kokosową. Zjadamy na ciepło lub zimno. Artykuł Makaron ryżowy z truskawkami, kokosową śmietanką
Fill The Bowlorzechów arachidowych Wykonanie: W rondlu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao oraz mleko skondensowane. Gotujemy jedną minutę ciągle mieszając. Do miski wsypujemy płatki, posiekane drobno orzechy, dodajemy masło orzechowe, wlewamy rozpuszczoną polewę dokładnie wszystko mieszamy. Łyżką formujemy nieduże kopczyki na papierze do pieczenia , pozostawić do całkowitego przestygnięcia i zastygnięcia, Smacznego
kgwjanczewososu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Na talerzu lub półmisku układamy liście szpinaku, połówki truskawek. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Wierzch posypujemy płatkami migdałów oraz jagodami goji. Sałatkę przed podaniem naklepiesz schłodzić
Bajeczna Kuchniaprzez 65 minut w temperaturze 75 stopni. Szynkowar z mięsem wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Szynkowar otwieramy, w zlewie ustawiamy do góry dnem, polewamy gorącą wodą, odwracamy i wyjmujemy mięso. Wędlinę kroimy mocno schłodzoną
Bajeczna Kuchniafolii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam na Wasze komentarze i uwagi :) I jak trochę za mną tęskniliście, również możecie to napisać ;) Smacznego Adam
Parowar Facetatakże kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Roszponkę płuczemy na sicie. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarydrugim (pojedyncza folia często mi się uszkadzała). Ziemniaki będziemy układać na stronie błyszczącej (koniecznie), więc oba kawałki folii układamy błyszczącą stroną do góry. Na folię kładziemy ziemniaki, które polewamy kilkoma łyżkami oleju (około 3 - 4). Całość mieszamy, aby olej dokładnie pokrył ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki solimy (ilość wedle uznania). Folię zwijamy w "łódeczkę", tak, aby ziemniaki grillowały się
Smak mojego domucukru 500 ml spirytusu wykonanie: Truskawki myjemy, płatki róż płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. W słoju układamy naprzemiennie z cukrem kilka warstw: płatki róży i truskawki. Całość polewamy sokiem z cytryny. Przykrywamy gazą i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce. Następnie wlewamy alkohol. Zakręcamy słój i odstawiamy na miesiąc. Po tym czasie zlewamy likier, przelewamy przez gazę i rozlewamy
Domowy Smak Jedzeniamiejscu gdzie mają najwięcej łykowatej części. Układam w naczyniu żaroodpornym: Parówki i ser kroję wzdłuż tworząc cienkie paski i układam je w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, popatrzcie niżej: Polewam kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny, solę i pieprzę do smaku. Piekę 20 minut w 200C w piekarniku na średniej półce programem góra-dół. Smacznego
Zasmakuj Kuchniporwanego ręką na mniejsze części. Posypuję rozkruszonym kozim serem (nakładam na łyżeczkę i z niej dłonią formuję nieduże porcje). Przyprawiam pieprzem do smaku, najlepiej świeżo zmielonym. Następnie polewam równomiernie łyżką soku z cytryny i skrapiam oliwą z oliwek. Na koniec posypuję rukolą. Smacznego
Zasmakuj Kuchnigarść mizuny 2 łyżki oliwy extra vergine Przyprawy : pieprz kolorowy ziarnisty papryka wędzona majeranek tymianek świeży cząber górski Polędwiczkę myjemy, osuszamy i polewamy oliwą. Pieprz kolorowy rozdrabniamy w moździerzu i posypujemy dokładnie cały kawałek mięsa. Następnie przyprawiamy je papryką wędzoną, tymiankiem i majerankiem. Odkładamy mięso na 2 godziny. Po tym czasie ziemniaki truflowe
Parowar Facetapiekarnika na 45 minut. Ziemniaki młode myjemy z piasku ( ja zostawiam na ile się da młodą skórkę ), gotujemy do miękkości. Przekładamy na formę do pieczenia polewamy odrobiną oliwy i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w tym samym czasie co mięso. Szpinak poddusiłam z oliwą i masłem, oraz przeciśniętym prze praskę czosnkiem, doprawiłam i podałam z mięsem
Kuchnia na wzgórzu