polewa - 11092 przepisów (strona:253/740)

Ciasteczka owsiane czekoladowe 169

orzechów arachidowych Wykonanie: W rondlu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao oraz mleko skondensowane. Gotujemy jedną minutę ciągle mieszając. Do miski wsypujemy płatki, posiekane drobno orzechy, dodajemy masło orzechowe, wlewamy rozpuszczoną polewę dokładnie wszystko mieszamy. Łyżką  formujemy nieduże kopczyki na papierze do pieczenia , pozostawić do całkowitego przestygnięcia i zastygnięcia, Smacznego

kgwjanczewo
Sałatka ze szpinaku i truskawek 137

sosu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Na talerzu lub półmisku układamy liście szpinaku, połówki truskawek. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Wierzch posypujemy płatkami migdałów oraz jagodami goji. Sałatkę przed podaniem naklepiesz schłodzić

Bajeczna Kuchnia
Indyk z suszonymi pomidorami z szynkowara 205

przez 65 minut w temperaturze 75 stopni. Szynkowar z mięsem wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Szynkowar otwieramy, w zlewie ustawiamy do góry dnem, polewamy gorącą wodą, odwracamy i wyjmujemy mięso. Wędlinę kroimy mocno schłodzoną

Bajeczna Kuchnia
Cannelloni z pieczarkami na parze 223

folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam na Wasze komentarze i uwagi :) I jak trochę za mną tęskniliście, również możecie to napisać ;)  Smacznego Adam

Parowar Faceta
Sałatka ziemniaczana 168

także kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Roszponkę płuczemy na sicie. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.  Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Ziemniaki z grilla 3741

drugim (pojedyncza folia często mi się uszkadzała). Ziemniaki będziemy układać na stronie błyszczącej (koniecznie), więc oba kawałki folii układamy błyszczącą stroną do góry.  Na folię kładziemy ziemniaki, które polewamy kilkoma łyżkami oleju (około 3 - 4). Całość mieszamy, aby olej dokładnie pokrył ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki solimy (ilość wedle uznania). Folię zwijamy w "łódeczkę", tak, aby ziemniaki grillowały się

Smak mojego domu
likier truskawkowo różany [+18] 191

cukru 500 ml spirytusu wykonanie: Truskawki myjemy, płatki róż płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. W słoju układamy naprzemiennie z cukrem kilka warstw: płatki róży i truskawki. Całość polewamy sokiem z cytryny. Przykrywamy gazą i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce. Następnie wlewamy alkohol. Zakręcamy słój i odstawiamy na miesiąc. Po tym czasie zlewamy likier, przelewamy przez gazę i rozlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Szparagi zapiekane z parówkami i serem 170

miejscu gdzie mają najwięcej łykowatej części. Układam w naczyniu żaroodpornym: Parówki i ser kroję wzdłuż tworząc cienkie paski i układam je w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, popatrzcie niżej: Polewam kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny, solę i pieprzę do smaku. Piekę 20 minut w 200C w piekarniku na średniej półce programem góra-dół. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Carpaccio z łososia, rukoli i koziego sera 261

porwanego ręką na mniejsze części. Posypuję rozkruszonym kozim serem (nakładam na łyżeczkę i z niej dłonią formuję nieduże porcje). Przyprawiam pieprzem do smaku, najlepiej świeżo zmielonym. Następnie polewam równomiernie łyżką soku z cytryny i skrapiam oliwą z oliwek. Na koniec posypuję rukolą. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki wieprzowe QAFP na parze 256

garść mizuny 2 łyżki oliwy extra vergine   Przyprawy :  pieprz kolorowy ziarnisty papryka wędzona  majeranek  tymianek  świeży cząber górski  Polędwiczkę myjemy, osuszamy i polewamy oliwą. Pieprz kolorowy rozdrabniamy w moździerzu i posypujemy dokładnie cały kawałek mięsa. Następnie przyprawiamy je papryką wędzoną, tymiankiem i majerankiem. Odkładamy mięso na 2 godziny. Po tym czasie ziemniaki truflowe

Parowar Faceta
Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs 187

piekarnika na 45 minut.  Ziemniaki młode myjemy z piasku ( ja zostawiam na ile się da młodą skórkę ), gotujemy do miękkości. Przekładamy na formę do pieczenia polewamy odrobiną oliwy i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w tym samym czasie co mięso.  Szpinak poddusiłam z oliwą i masłem, oraz przeciśniętym prze praskę czosnkiem, doprawiłam i podałam z mięsem

Kuchnia na wzgórzu
Buddha bowl – tofu w sosie miód-sriracha 243

dajemy po porcji (koło 2-3 łyżki) wymieszanego ryżu, po garści mieszanki sałat, po dwie łyżki przesmażonej na szybko na kokosowym oleju marchwi, ugotowane różyczki brokułów. Rozkładamy usmażone tofu, polewamy całość nitkami orzechowego sosu i posypujemy świeżo posiekanym grubym szczypiorem.   Niezliczone możliwości kombinacji. Pyszne, kolorowe, pachnące i syci na długo. Spróbujcie tego tofu a zakochacie się w jego słodko

Karo in the Kitchen
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 113

koniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, lejącą polewam ciasto. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Cytrynowo-czosnkowa pierś kurczaka w natce pietruszki 178

cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz Wykonanie: Umytą pierś kroję na 6 kawałków, wkładam do miseczki, zalewam około 4 łyżkami oliwy, przyprawiam, polewam sokiem z cytryny. Ząbkami czosnku nacieram piersi, układając je na końcu pomiędzy mięso. Wstawiam do lodówki na całą noc. Jeśli nie macie czasu możecie odstawić je do lodówki

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane tosty francuskie na słodko 175

Celsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania