orzechów arachidowych Wykonanie: W rondlu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao oraz mleko skondensowane. Gotujemy jedną minutę ciągle mieszając. Do miski wsypujemy płatki, posiekane drobno orzechy, dodajemy masło orzechowe, wlewamy rozpuszczoną polewę dokładnie wszystko mieszamy. Łyżką formujemy nieduże kopczyki na papierze do pieczenia , pozostawić do całkowitego przestygnięcia i zastygnięcia, Smacznego
kgwjanczewososu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Na talerzu lub półmisku układamy liście szpinaku, połówki truskawek. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Wierzch posypujemy płatkami migdałów oraz jagodami goji. Sałatkę przed podaniem naklepiesz schłodzić
Bajeczna Kuchniaprzez 65 minut w temperaturze 75 stopni. Szynkowar z mięsem wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Szynkowar otwieramy, w zlewie ustawiamy do góry dnem, polewamy gorącą wodą, odwracamy i wyjmujemy mięso. Wędlinę kroimy mocno schłodzoną
Bajeczna Kuchniafolii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano. Po wyłączeniu się parowaru, wyjmujemy makaron i polewamy go pomidorami wraz z sosem i posypujemy startym serem. Czekam na Wasze komentarze i uwagi :) I jak trochę za mną tęskniliście, również możecie to napisać ;) Smacznego Adam
Parowar Facetatakże kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Roszponkę płuczemy na sicie. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarydrugim (pojedyncza folia często mi się uszkadzała). Ziemniaki będziemy układać na stronie błyszczącej (koniecznie), więc oba kawałki folii układamy błyszczącą stroną do góry. Na folię kładziemy ziemniaki, które polewamy kilkoma łyżkami oleju (około 3 - 4). Całość mieszamy, aby olej dokładnie pokrył ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki solimy (ilość wedle uznania). Folię zwijamy w "łódeczkę", tak, aby ziemniaki grillowały się
Smak mojego domucukru 500 ml spirytusu wykonanie: Truskawki myjemy, płatki róż płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. W słoju układamy naprzemiennie z cukrem kilka warstw: płatki róży i truskawki. Całość polewamy sokiem z cytryny. Przykrywamy gazą i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce. Następnie wlewamy alkohol. Zakręcamy słój i odstawiamy na miesiąc. Po tym czasie zlewamy likier, przelewamy przez gazę i rozlewamy
Domowy Smak Jedzeniamiejscu gdzie mają najwięcej łykowatej części. Układam w naczyniu żaroodpornym: Parówki i ser kroję wzdłuż tworząc cienkie paski i układam je w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, popatrzcie niżej: Polewam kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny, solę i pieprzę do smaku. Piekę 20 minut w 200C w piekarniku na średniej półce programem góra-dół. Smacznego
Zasmakuj Kuchniporwanego ręką na mniejsze części. Posypuję rozkruszonym kozim serem (nakładam na łyżeczkę i z niej dłonią formuję nieduże porcje). Przyprawiam pieprzem do smaku, najlepiej świeżo zmielonym. Następnie polewam równomiernie łyżką soku z cytryny i skrapiam oliwą z oliwek. Na koniec posypuję rukolą. Smacznego
Zasmakuj Kuchnigarść mizuny 2 łyżki oliwy extra vergine Przyprawy : pieprz kolorowy ziarnisty papryka wędzona majeranek tymianek świeży cząber górski Polędwiczkę myjemy, osuszamy i polewamy oliwą. Pieprz kolorowy rozdrabniamy w moździerzu i posypujemy dokładnie cały kawałek mięsa. Następnie przyprawiamy je papryką wędzoną, tymiankiem i majerankiem. Odkładamy mięso na 2 godziny. Po tym czasie ziemniaki truflowe
Parowar Facetapiekarnika na 45 minut. Ziemniaki młode myjemy z piasku ( ja zostawiam na ile się da młodą skórkę ), gotujemy do miękkości. Przekładamy na formę do pieczenia polewamy odrobiną oliwy i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w tym samym czasie co mięso. Szpinak poddusiłam z oliwą i masłem, oraz przeciśniętym prze praskę czosnkiem, doprawiłam i podałam z mięsem
Kuchnia na wzgórzudajemy po porcji (koło 2-3 łyżki) wymieszanego ryżu, po garści mieszanki sałat, po dwie łyżki przesmażonej na szybko na kokosowym oleju marchwi, ugotowane różyczki brokułów. Rozkładamy usmażone tofu, polewamy całość nitkami orzechowego sosu i posypujemy świeżo posiekanym grubym szczypiorem. Niezliczone możliwości kombinacji. Pyszne, kolorowe, pachnące i syci na długo. Spróbujcie tego tofu a zakochacie się w jego słodko
Karo in the Kitchenkoniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, lejącą polewam ciasto. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamoncytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz Wykonanie: Umytą pierś kroję na 6 kawałków, wkładam do miseczki, zalewam około 4 łyżkami oliwy, przyprawiam, polewam sokiem z cytryny. Ząbkami czosnku nacieram piersi, układając je na końcu pomiędzy mięso. Wstawiam do lodówki na całą noc. Jeśli nie macie czasu możecie odstawić je do lodówki
Zasmakuj KuchniCelsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego
My Culinary Art