polewa - 11092 przepisów (strona:259/740)

Kasza bulgur z kozim serem i suszonymi pomidorami 122

sera koziego kolendra do posypania 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie W czasie kiedy gotujemy kaszę, resztę składników kroimy. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Po wierzchu polewamy oliwą i posypujemy kolendrą. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-bulgur/ BosowKuchni Artykuł Kasza bulgur z kozim serem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wilgotne czekoladowe ciasto 197

łyżeczka cukier biały, 50g cukier brązowy, 100g jajka, 2 szt jogurt naturalny, 1/2 szkl aromat waniliowy, kilka kropel woda, 240 ml masło, 125g sól, 1/2 łyżeczki Składniki na polewę śmietanka 30%, 100ml czekolada, gorzka, 100g miód, 2 łyżki masło, 1 płaska łyżka Przygotowanie W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W rondelku zagotowujemy wodę, wrzucamy masło, roztapiamy. Prawie wrzący płyn wlewamy

Gotowanie moimi oczami
Muffiny jajeczne z brokułami, szynką i mozzarellą 207

składniki na 5 siliconowych foremek). Potem dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę oraz posypujemy je serem mozzarella. Jajka roztrzepujemy w miseczce, dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec polewamy brokuły, szynkę i ser roztrzepanymi jajkami (nie można ich wlać do samego końca foremki, bo muffiny urosną). Pieczemy w piekarniku ok. 15 minut

psgotujemy
Pizza wcale nie jest trudna (dodatkowo przepis na dwa sosy) 186

czosnek Tu nie bój się eksperymentować. Kiedyś taki sos miksowałam, aby był gładki, a od jakiegoś czasu odpuszczam sobie tą czynność, no chyba, że ten sos ma służyć do polewania upieczonej pizzy. Taki niemiksowany daje jak dla mnie idealną bazę pod składniki, dzięki czemu pizza mocno zy skuje na smaku. Jak taki nie miksowany sos prezentuje się na pizzy możesz

Blondynka Gotuje
Sałatka z dzikim łososiem 212

stopni. Odstawiamy do ostudzenia. 2/ Na talerz układamy kawałki porwanej sałaty, pokrojonego w talarki ogórka, przepołowioną na 4 części rzodkiewkę oraz groszek. Nakładamy kawałki łososia, wszystko lekko solimy, polewamy olejem z pestek dyni oraz dodajemy limonkę którą wszystko skropimy przed jedzeniem. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Ryż z koktajlem truskawkowym + film 170

gotujemy go na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż ryż wchłonie całe mleko i będzie miękki (około 20- 25 minut ). Tak przygotowany ryż nakładamy na talerze, polewamy schłodzonym koktajlem i od razu podajemy.   Artykuł Ryż z koktajlem truskawkowym + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Grillowana pierś z morelami 115

kurczaka oprószamy delikatnie solą i pieprzem, a następnie nacinamy w 3 miejscach po skosie. Suszone morele drobno siekamy i napełniamy nimi nacięcia. Pierś układamy na kawałku folii aluminiowej i polewamy oliwą z oliwek. Zawijamy sreberko i pozostawiamy na ok godzinę w lodówce. Pierś grillujemy najpierw przez ok 30 minut w folii, a następnie przekładamy na 10 minut na ruszt, oczywiście

Kuchnia w czekoladzie
Marysieńka - placek czekoladowo - chałwowy z orzechową wkładką 151

mlecznej 50 g masła Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Na biszkopt wyłóż masę chałwową i przyłóż ciastem orzechowym. Następnie posmaruj masą czekoladową, przykryj drugim biszkoptem. Placek polej polewą. Gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki Coca-Cola z grilla 181

mieszamy (mieszamy niedokładnie pozostawiamy małe grudki). Przygotowane ciasto dajemy do foremek na mufiny i pieczemy w grillu przez 18-20 minut w temperaturze do 180 stopni. Podawać z ulubioną polewą. The post Babeczki Coca-Cola z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Salatka z mlodej kapusty i selera, z serem plesniowym i granatem 113

ciemniało. Ser kruszymy na kawałki. Wszystkie wyżej wymienione składniki dodajemy do miski z kapustą i lekko mieszamy. Z musztardy, soku z cytryny i odrobiny majonezu ucieramy dressing. Polewamy nim sałatkę.  Lekko mieszamy i podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Złocisty kurczak na słodkiej sałacie. 167

pieczenia posmarować tłuszczem, włożyć do niego kurczaka, polać smalcem i włożyć na środkową półkę do piekarnika do temperatury 160 stopni na 90 minut. Podczas pieczenia co 20 minut polewać mięso wytwarzającym się wywarem.  Pod koniec pieczenia przygotować sałatę. Drobno porwać lub pokroić ją. Jogurt posłodzić i połączyć go ze sałatą. Następnie tak przygotowaną sałatką udekorować kurczaka. To wszystko :-) Banalnie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Brzoskwiniowy Puch 173

zagotować, zdjąć z palnika i rozpuścić w nim 2 galaretki brzoskwiniowe. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę przelać do misy miksera zostawiając w kubeczku około 50 ml do wykonania polewy. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami zmielony ser bądź wiaderkowy (wcześniej dokładnie rozmieszać), krótko zmiksować. Następnie

Kulinarna (nie)codzienność
Waflowe serce tort dla Mamy z mlecznym kremem z truskawkami 187

Myślę, że z powodu żelki - za bardzo stwardniała przed położeniem na nią kremu i się nie skleiło za dobrze. Możesz nawet zrobić żelkę tylko z połowy składników i nie polewać nią truskawek w środku. A na górę polecam ułożyć całe truskawki lub więcej plasterków. W zamyśle miałam ułożenie jak składające się domino, jednak ja i Zuzia zjadłyśmy za dużo truskawek

Anioszek w kuchni
Mrożona bita śmietana z pestkami i olejem z pestek dyni 158

oleju z pestek dyni. Olej ten ma wiele właściwości zdrowotnych oraz charakterystyczny orzechowy zapach i smak. Na słodko - idealnie komponuje się z lodami waniliowymi/śmietankowymi, bądź z sernikiem. Warto polewać nim różne desery lub w wersji wytrawnej - dodawać do zup i sałatek. Wracając do poniższego przepisu... Tak przygotowana śmietana jest obłędnie pyszna! Wypróbujcie przepis i przekonajcie się, że olej

Di gotuje
Sałatka owocowa podana z migdałową bitą śmietaną 233

miseczki). Cząstki mandarynek także pozbawiamy błonek. Kiwi kroimy w plasterki, a następnie każdy na ćwiartki. Ananasa kroimy w kostkę, podobnie jak mango. Owoce wsypujemy warstwami do przygotowanych wysokich szklanek. Polewamy je sokiem wyciśniętym z resztek pomarańczy i grejpfruta. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Wsypujemy zmielone migdały i mieszamy przy użyciu szpatułki. Śmietanę umieszczamy w rękawie

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania