polewa - 11092 przepisów (strona:268/740)

Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem i szpinakiem 156

kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Szpinak kroimy na mniejsze kawałki.  Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy suszoną żurawinę oraz płatki migdałowe (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) polewamy dressingiem i mieszamy. dressing:  Mieszamy dokładnie wszystkie składniki podane wyżej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania

Bon appetit mon amie
Hummus, pasta z cieciorki (ciecierzycy) 118

tahini, oliwę, sól, sok z cytryny, 2-3 łyżki wody. Wszystko dokładnie miksujemy, Jeśli pasta będzie  za gęsta dodajemy jeszcze odrobinę wody. Gotowy hummus przekładamy na płaski talerz, polewamy oliwą i posypujemy ziarenkami granatu i zatarem

Kulinarne przygody Gatity
Ryżowe zraziki w sosie pieczarkowym. 136

wody dodajemy wcześniej podsmażoną cebule i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku a następnie w kilku łyżkach wody mieszamy mąkę którą zagęszczamy sos. Możemy go także zabielić śmietaną. Zraziki polewamy sosem i podajemy. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kluski śląskie z wędzoną słoniną 152

omączonym blacie. Gotujemy wodę w dużym rondlu, lekko solimy i dodajemy 2-3 łyżki oleju, kluski wrzucamy do wrzącej wody, kiedy wypłyną wyciągamy je łyżką cedzakową na przygotowany półmisek. Polewamy stopiona słoniną ze skwarkami, podajemy na gorąco. ps. nie jemy niezapominajek

Apetyczna babeczka
Sałatka ze szparagami, szczawiem i młodymi ziemniaczkami 138

twardo. Studzimy. Szczaw myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzach układamy szczaw na nim ćwiartki ziemniaczków, kawałki szparagów i ćwiartki jajek. Sos sałatkowy przygotowujemy z oliwa i woda. Polewamy nim sałatkę. Dekorujemy koperkiem i posypujemy płatkami papryki

Pyry na Gaz
PSZENNE PLACUSZKI Z RICOTTY Z KARMELIZOWANĄ POMARAŃCZĄ I GRANATEM 139

jednej pomarańczy. Drugą pomarańczę obrać ze skórki, pokroić w plastry, a następnie w ćwiartki i wrzucić na patelnię. Smażyć aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Gotowe placuszki polewamy karmelizowanymi pomarańczami i posypujemy nasionkami granatu. Placuszki można polać również innym syropem, np. klonowym, bądź jagodowym i posypać świeżymi owcami sezonowymi typu truskawki, maliny. REKLAMA

Calzonella.com
Kurczak teriyaki-błyskawiczny,prosty i pyszny obiad 997

podaję go z ryżem i surówką Składniki: 2 piersi z kurczaka sos teriyaki w butelce(ok pół) sól sezam olej Przygotowanie: piersi myjemy,osuszamy i kroimy w paski  polewamy sosem teriyaki solimy odrobinę(bo sos już jest trochę słony)mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 min. na patelnię wlewamy 1-2 łyżki oleju wrzucamy kurczaka na patelnię

Swojskie jedzonko
Sałatka grecka - horiatiki 136

opakowanie prawdziwej fety 2 garście czarnych oliwek  pieprz oliwa (około 4 łyżki) suszone oregano PRZYGOTOWANIE Pomidory, ogórki i fetę kroimy w gruba kostkę, cebulę w półplasterki. Dorzucamy oliwki, polewamy oliwą i doprawiamy pieprzem i ziołami. Podajemy z bagietką, którą wybieramy cały sosik, który puści sałatka :)  Smacznego !!! 1 porcja - 286,5 kcal,  - białko - 11,5 g  - tłuszcz

Moje Kuchenne Rewelacje
Najłatwiejsze pieczone kacze udka 256

kroimy w ok. 1,5 cm kostkę i wkładamy do małej brytfanki. Kacze udka obsmażamy na patelni od strony skóry, aż się zarumienią i wytopi się trochę tłuszczu. Tłuszczem polewamy ziemniaki. Mieszamy łyżką, aż się nim oblepią. Udka przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na ziemniakach skórą do góry i posypujemy całość majerankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Poezja smaku
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii 372

zdjęciu ), posypujemy z wierzchu szczyptą soli i czosnku suszonego. Z mleka, serka, jajka i przypraw robimy jednolity sos ( można zrobić to w garnuszku, by serek łatwiej się rozpuścił ), którym polewamy ziemniaki i cukinię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy do miękkości ziemniaków. Artykuł Zapiekanka z ziemniaków i cukinii pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Zapiekanka z warzywami, pulpecikami i serem 334

bułką tartą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem , masę dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na wierzchu zapiekanki. Sos: Śmietankę roztrzepujemy z jajkiem, doprawiamy przyprawami do smaku, polewamy zapiekankę. Posypujemy rozdrobnionymi serami. Zapiekamy w rozgrzanym do 180*c piekarniku przez 45 minut. Podajemy gorące

Wanilia i Kardamon
Tostowe babeczki z kabanosem i andaluzyjskim sosem 139

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (środkowy poziom). Pieczemy do ścięcia masy jajecznej. Po wyjęciu z piekarnika czekamy do lekkiego przestudzenia. Po czym delikatnie wyjmujemy tostowe babeczki. Każdą polewamy ulubionym sosem, np. andaluzyjskim i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Złote kukurydziane babeczki z gruszką 150

koniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą gruszką podajemy same lub oprószone cukrem pudrem, a nawet polane polewą (nie za słodką). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Pikantna kasza gryczana z halloumi i szparagami 204

przyprawami. —>KLIK Do ugotowanej kaszy dodajemy passatę i dorbno posiekaną papryczkę chili (dla dziecka odkładam porcję bez papryczki). Musztardę mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszanką polewamy szparagi ułożone na kaszy i halloumi. Całość podajemy z dodatkiem rzodkiewek. Smacznego :) Artykuł Pikantna kasza gryczana z halloumi i szparagami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pulpety z serem żółtym 147

Mąkę wsypujemy do szklanki, roztrzepujemy dokładnie w odrobinie wody i wlewamy do mięsa ciągle mieszając. Jeszcze chwile wszystko dusimy. Wykładamy na talerz, na każdym pulpecie kładziemy kawałek sera i polewamy sosem. Smacznego

Idę coś wszamać

Proponowane wyszukiwania