polewa - 11092 przepisów (strona:268/740)

Piknikowa , jogurtowo – brokułowa sałatka 163

ząbkiem czosnku ( można dodać odrobinę miodu , ale nie więcej niż 1 łyżeczkę , żeby nie było słodkie ) . Następnie w dużej misce układamy kilka różyczek brokułu , parę kawałków jajka , skrapiamy – polewamy niewielką ilością sosu i posypujemy słonecznikiem i tak warstwami , powtarzamy aż do wyczerpania składników . Gotowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smakuje świetnie o każdej porze dnia

Ogrodnik w podróży
Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado 155

pomidorów Wykonanie Sałatę wykładamy na talerz lub do miski. Dodajemy ciecierzycę. Połówki pomidorów kroimy w kostkę lub paski. Awokado obieramy i kroimy w drobne cząstki. Fetę kroimy w kostkę. Polewamy 2 łyżkami oliwy z pomidorów. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/fit/salatka-ciecierzycy-awokado/ BosowKuchni Artykuł Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z pieczonych szparagów 130

Czekając, aż będą gotowe, robimy sos – wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy. Ciepłe warzywa umieszczamy w dużej misce (szparagi można podzielić na mniejsze kawałki) i wciąż jeszcze ciepłe, polewamy sosem — lepiej wchłoną jego smak. Odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy resztę składników. Dodajemy do ziemniaków i szparagów. Doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch kruszymy ser. Smacznego! Post Sałatka

ladykitchen
Sałatka z kurczakiem 131

złoto. Miks sałat układamy na talerzu, dodajemy listki bazylii, pokruszony ser koryciński, cebulę pokrojoną w pióra oraz awokado pokrojone w kostkę. Dwie łyżki oleju rzepakowego doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sałatkę. Układamy grillowane piersi kurczaka

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem i szpinakiem 152

kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Szpinak kroimy na mniejsze kawałki.  Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy suszoną żurawinę oraz płatki migdałowe (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) polewamy dressingiem i mieszamy. dressing:  Mieszamy dokładnie wszystkie składniki podane wyżej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania

Bon appetit mon amie
Hummus, pasta z cieciorki (ciecierzycy) 112

tahini, oliwę, sól, sok z cytryny, 2-3 łyżki wody. Wszystko dokładnie miksujemy, Jeśli pasta będzie  za gęsta dodajemy jeszcze odrobinę wody. Gotowy hummus przekładamy na płaski talerz, polewamy oliwą i posypujemy ziarenkami granatu i zatarem

Kulinarne przygody Gatity
Ryżowe zraziki w sosie pieczarkowym. 133

wody dodajemy wcześniej podsmażoną cebule i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku a następnie w kilku łyżkach wody mieszamy mąkę którą zagęszczamy sos. Możemy go także zabielić śmietaną. Zraziki polewamy sosem i podajemy. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kluski śląskie z wędzoną słoniną 151

omączonym blacie. Gotujemy wodę w dużym rondlu, lekko solimy i dodajemy 2-3 łyżki oleju, kluski wrzucamy do wrzącej wody, kiedy wypłyną wyciągamy je łyżką cedzakową na przygotowany półmisek. Polewamy stopiona słoniną ze skwarkami, podajemy na gorąco. ps. nie jemy niezapominajek

Apetyczna babeczka
Sałatka ze szparagami, szczawiem i młodymi ziemniaczkami 133

twardo. Studzimy. Szczaw myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzach układamy szczaw na nim ćwiartki ziemniaczków, kawałki szparagów i ćwiartki jajek. Sos sałatkowy przygotowujemy z oliwa i woda. Polewamy nim sałatkę. Dekorujemy koperkiem i posypujemy płatkami papryki

Pyry na Gaz
PSZENNE PLACUSZKI Z RICOTTY Z KARMELIZOWANĄ POMARAŃCZĄ I GRANATEM 135

jednej pomarańczy. Drugą pomarańczę obrać ze skórki, pokroić w plastry, a następnie w ćwiartki i wrzucić na patelnię. Smażyć aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Gotowe placuszki polewamy karmelizowanymi pomarańczami i posypujemy nasionkami granatu. Placuszki można polać również innym syropem, np. klonowym, bądź jagodowym i posypać świeżymi owcami sezonowymi typu truskawki, maliny. REKLAMA

Calzonella.com
Kurczak teriyaki-błyskawiczny,prosty i pyszny obiad 990

podaję go z ryżem i surówką Składniki: 2 piersi z kurczaka sos teriyaki w butelce(ok pół) sól sezam olej Przygotowanie: piersi myjemy,osuszamy i kroimy w paski  polewamy sosem teriyaki solimy odrobinę(bo sos już jest trochę słony)mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 min. na patelnię wlewamy 1-2 łyżki oleju wrzucamy kurczaka na patelnię

Swojskie jedzonko
Sałatka grecka - horiatiki 134

opakowanie prawdziwej fety 2 garście czarnych oliwek  pieprz oliwa (około 4 łyżki) suszone oregano PRZYGOTOWANIE Pomidory, ogórki i fetę kroimy w gruba kostkę, cebulę w półplasterki. Dorzucamy oliwki, polewamy oliwą i doprawiamy pieprzem i ziołami. Podajemy z bagietką, którą wybieramy cały sosik, który puści sałatka :)  Smacznego !!! 1 porcja - 286,5 kcal,  - białko - 11,5 g  - tłuszcz

Moje Kuchenne Rewelacje
Najłatwiejsze pieczone kacze udka 251

kroimy w ok. 1,5 cm kostkę i wkładamy do małej brytfanki. Kacze udka obsmażamy na patelni od strony skóry, aż się zarumienią i wytopi się trochę tłuszczu. Tłuszczem polewamy ziemniaki. Mieszamy łyżką, aż się nim oblepią. Udka przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na ziemniakach skórą do góry i posypujemy całość majerankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Poezja smaku
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii 366

zdjęciu ), posypujemy z wierzchu szczyptą soli i czosnku suszonego. Z mleka, serka, jajka i przypraw robimy jednolity sos ( można zrobić to w garnuszku, by serek łatwiej się rozpuścił ), którym polewamy ziemniaki i cukinię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy do miękkości ziemniaków. Artykuł Zapiekanka z ziemniaków i cukinii pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Zapiekanka z warzywami, pulpecikami i serem 330

bułką tartą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem , masę dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na wierzchu zapiekanki. Sos: Śmietankę roztrzepujemy z jajkiem, doprawiamy przyprawami do smaku, polewamy zapiekankę. Posypujemy rozdrobnionymi serami. Zapiekamy w rozgrzanym do 180*c piekarniku przez 45 minut. Podajemy gorące

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania