polewa - 11092 przepisów (strona:264/740)

Makowiec japoński na spodzie z wegańskich ciasteczek owsianych 167

papierem do pieczenia, dno posypujemy rozkruszonymi ciastkami owsianymi ,wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą. Ja rozpuściłam białą czekoladę i zrobiłam kleksy. Posypałam drobno pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Placek po upieczeniu będzie miał super podkład z ciasteczek . Japoniec gotowy! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z twarogiem wędzonym 168

talerzu lub półmisku. Pomidorki kroimy w ćwiartki, ogórka obieramy i kroimy w pół plastry, paprykę oczyszczamy, kroimy w paski, wędzony twaróg kroimy w kostkę. Wszystko układamy na sałacie, całość polewamy sosem, najlepiej przed podaniem

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z farszem białej kiełbasy 101

każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Schab ze śliwką w koperkowej marynacie. 156

czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (pozostałą marynatę wylewamy na mięso) podlewamy wodą tak aby poziom wody w naczyniu wynosił około 1 cm. Masło rozpuszczamy na patelni i polewamy nim schab. Tak przygotowane mięso pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 1,5 godziny.  Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia

Moje-pitraszenie
Sałatka z rukolą, buraczkiem i mozzarellą 130

buraczki - rukola Buraczki (małe)pieczemy około godziny , ostudzone, tniemy na plasterki i układamy na wyłożonej wcześniej na talerzu rukoli. Mozzarellę również kroimy na plasterki i układamy na rukoli. Całość polewamy sosem: -1 łyżka soku z cytryny - 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju- - szczypta soli morskiej - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 łyżeczka musztardy (dowolnie) SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka pistacjowo- limonkowe 110

około 15 min. w temp 170-180 stopni. Jeśli użyjemy pistacji lekko solonych , rezygnujemy z 1/2 łyżeczki  dodawanej do ciasta. Lukier. Sok z limonki podgrzewamy, dodając cukier puder. Polewamy ostudzone ciasteczka. Możemy udekorować je kawałeczkami pistacji lub startą skórką z limonki. Pamiętajmy. Limonkę należy starannie wyszorować i wyparzyć. Smacznego :)  Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony http://www.barbarabakes.com

WYSPA SZCZĘSLIWA
Hamburger z kotlecikiem z łososia 112

stopni piekarnika i pieczemy kilka minut do lekkiego zezłocenia kotlecików. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz, musztardę, pokrojony koperek. Upieczone kotleciki układamy na podpieczonym spodzie bułki, polewamy sosem, układamy ulubioną sałatę, przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z lawendą 109

wyjęciu , wałkujemy na grubość około 2,3 mm i wykrawamy dowolne kształty. Pieczemy około 15 min. w temp 180-200 stopni. Lukier. Sok z limonki podgrzewamy, dodając cukier puder. Polewamy ostudzone ciasteczka. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Jaglanka z owocami 115

kostkę i zasypujemy łyżeczką cukru. Prażymy na małym ogniu do momentu aż owoce puszczą sok i zmiękną. Płatki migdałów, orzechy prażymy na suchej patelni. Na ugotowaną kaszę wykładamy owoce, polewamy miodem, posypujemy płatkami lub orzechami. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
TARTA Z BURAKAMI I FETĄ 278

wolnym ogniu około 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek, tymianek, odrobinę soli (niekoniecznie). Przygotowany buraczek wykładamy na tartę. Pokruszoną fetę układamy na wierzchu.Jajka roztrzepujemy razem ze śmietaną i polewamy tartę.Posypujemy całość posiekanym szczypiorem, odrobinę zostawiając do dekoracji. Tartę pieczemy około 25-30 minut w temp 190 stopni. Bardzo smaczna zarówno na ciepło , jak i na zimno. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
INDYK W MORELACH 110

Czosnek  drobno kroimy, skórkę z limonki ścieramy i mieszamy z 3 łyżkami oleju. Filety lekko rozbijamy i smażymy kilka minut. Pod koniec smażenia lekko solimy i pieprzymy. Polewamy olejem z czosnkiem i startą skórką. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Do garnka wlewamy kilka kropel oleju , wrzucamy cebulkę, podsmażamy, dodajemy pokrojone w grubą kostkę pomidory i konfiturę. Gotujemy kilka minut

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sałatka z kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami 108

suszone, olej rzepakowy, pestki dyni szklanka ugotowanej kaszy jaglanej przyprawy: sól, pieprz, bazylia i oregano  Fetę i pomidory kroimy. Na sałatę wysypujemy kaszę , dodajemy pomidory,układamy fetę. Całość polewamy olejem wymieszanym z przyprawami i pestkami dyni. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Trójkąty z serem i owocami 118

pieczenia na blasze. Na trójkąty wykładamy po łyżce sera i owoców. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu polewamy lukrem cytrynowym, przygotowanym z soku cytrynowego i cukru pudru. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
PUDDING CHIA Z KONFITURĄ TRUSKAWKOWĄ 131

mleka wrzucamy nasiona, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Dodajemy kakao , miód i mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu przekładamy do pucharków i polewamy konfiturką. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
MANDARYNKOWA JAGLANKA Z ORZECHAMI W MIODZIE 126

zwiększa swoją objętość, mieszamy i uzupełniamy płyn mlekiem. Po ugotowaniu dosładzamy (według uznania) miodem. Na suchej patelni prażymy orzechy. Po chwili dodajemy miód, mieszamy i odstawiamy. Ugotowaną kaszę polewamy orzechami w miodzie i dodajemy owoce mandarynki , pokrojone w cząstki. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA

Proponowane wyszukiwania