pomidorki i truskawki myjemy. Następnie na talerzu rozkładamy rukolę , pomidorki i truskawki kroimy na mniejsze cząstki, ser kroimy w kostkę. Układamy na sałacie. Składniki sosu mieszamy ze sobą , polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.kroimy w kostkę, Cebulę kroimy w piórka. Sos: musztardę mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę i cukrem. Składniki na sałatkę mieszamy ze sobą, polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę wkładamy do lodówki na 1 godzinę aby smaki się przegryzły
słodki bratekGotowy farsz nakładać na przekrojone wzdłuż kajzerki. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, posypujemy na farsz. Zapiekamy w 180 stopniach C do momentu rozpuszczenia sera, ok. 10-15 min. Polewamy ketchupem. Do przygotowania zapiekanek wykorzystałam KETCHUP PIKANTNY KIELECKI firmy WSP SPOŁEM . Ketchup jest pikantny dzięki papryczce chili a zarazem esencjonalny bo ze ś wieżych i soczystych pomidorów. Charakteryzuje się wyrazistym
Prosto i Smacznie z Anetącienkie plasterki - całość mieszamy. Wlewamy śmietankę i 2 serki topione - mieszamy i dusimy do momentu rozpuszczenia serka. Sos powinien mieć gęstą konsystencję. Gotowy makaron nakładamy na talerz i polewamy sosem szpinakowym. Można posypać startym parmezanem
Alutka-Gotujejeszcze doprawić. Podgrzewać na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie gotujemy makaron al dente - wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzony makaron nakładamy do miseczki i polewamy sosem. Można udekorować listkami bazylii
Alutka-Gotujesłodką lub ostrą (do wyboru wg uznania) i ziołami prowansalskimi. Podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy do momentu aż sos zgęstnieje. Na talerzu układamy odcedzony makaron, kawałki kurczaka i polewamy sosem ... obiad gotowy :) PS. Zamiast makaronu można podać z pieczonymi ziemniakami
Alutka-Gotujeolej i sok z cytryny, dodajemy pieprz, mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidora kroimy w kostkę. Do miski wkładamy cieciorkę, pokrojone na pół kulki mozzarelli i pomidory, polewamy sosem i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityminimum godzinę w marynacie zrobionej z soku ananasowego, soku z limonki, sosu ostrygowego, startego imbiru i czosnku. Później wystarczy nabijać na przemian mięso i ananasa, ułożyć na grillu i polewać marynatą. Wołowina na słodko Mięso wołowe i suszone śliwki to sprawdzony duet. Wykwintnym daniem na grilla będą nadziewane polędwiczki zamarynowane w oliwie z ziołami. Kluczowy jest farsz – przygotowuje się
Kuchcik gotujepokrojone ananasy i tężejącą galaretkę. Gdy masa zacznie gęstnieć wykładamy ją na ciasto makowe i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Czekoladę rozpusczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierz ciasta. Smacznego
Cynamonowe szczęściełyżkami jogurtu. Na każdy naleśnik nakładamy po 2,3 łyżki sera, następnie układamy wiśnie z kompotu lub dowolne owoce i zwijamy ciasno w rulon. Przecinamy na pół i polewamy jogurtem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilizagęścić. Warto też podkręcić jego ostrość dodatkową porcją pieprzu. Jeśli lubicie tradycyjny sposób podawania gołąbków, możecie dodać do sosu nieco koncentratu pomidorowego. PODANIE Upieczone mięso w kapuście polewamy zagęszczonym sosem własnym i pałaszujemy z dodatkiem pajdy wiejskiego chleba. Osoba, która spożyje gulasz otrzymuje jeden punkt do atrybutu siły. Mimo, iż w grze wygląda tak samo jak zwykły gulasz i gulasz
Nerds Kitchenpozwolić do wrzenia mikstury, gdyż wtedy żółtka się zetną i nie wyjdzie nam sos. Gotowy sos zestawić z gazu, wystudzić, co jakiś czas mieszając, żeby nie utworzył się kożuch. Polewać sosem waniliowym porcje puddingu ryżowego i podawać na ciepło lub na zimno, tak jak lubimy. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawysłoninę w tej solance na 14 dni .Potem po 14 dniach jeszcze jakieś przyprawy.Posypujemy na około. I pakujemy w próżnię lub folia śniadaniowa .Czekamy minimum 14 dni i polewamy wódkę i jemy słoninkę. Smacznego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pół główki białej kapusty sól, pieprz koperek sok z cytryny lub ocet Kapustę obraną z wierzchnich liści ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Polewamy surówkę odrobiną soku z cytryny lub po prostu octem. Odstawiamy na pół godziny
prawdziwe jedzeniemieszamy całość aż do połączenia. Wlewamy sok z pomarańczy, rum, całość dokładnie mieszamy i jeszcze minutę, dwie smażymy razem. Naleśniki składamy w kopertę – na pół i znowu na pół, polewamy z rozmachem i od serca gorącym syropem, podajemy od razu – z lodami, ze świeżymi owocami. Ta porcja to raczej deser lub lunch dla dorosłej dwójki niż syty obiad. NALEŚNIKI
Karo in the Kitchen