polewa - 11092 przepisów (strona:282/740)

Sałatka z gruszką i serem pleśniowym 605

kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na sałacie. Ser kroimy i również układamy na sałacie. Orzechy podprażamy przez chwilę na suchej patelni i posypujemy nimi nasz talerz. Dorzucamy żurawinę, polewamy całość sosem i gotowe. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami 143

powierzchnię. Na ryż wykładamy połowę jabłek – ponownie wyrównujemy powierzchnię. Na jabłka wykładamy ryż, kolejno jabłka i ostatnią warstwę stanowi ryż (ostatnia warstwa ryżu jest najcieńsza, aby tylko przykryć jabłka). Polewamy słodką śmietanką. Ponieważ tortownica jest wypełniona „po szczyt”, aby nie pobrudzić piekarnika wstawiłam ją do dużej, szczelnej blaszki. Piekarnik rozgrzewamy do 185 ° C, wstawiamy ryż i pieczemy 30 minut

mojewypiekiinietylko
Pizza z porem i kukurydzą 185

pora, kukurydzę oraz plasterki pomidora. Całość oprószam solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wierzch pizzy posypuję żółtym serem. 4. Pizzę piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem polewam obficie keczupem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ryba w zalewie pomidorowej 100

złoto. Odstawiamy. Cebulę kroimy na półplasterki i również podsmażamy. Wszystkie składniki zalewy łącznie z cebulą zagotowujemy i gotujemy przez około 5 minut. Filety przekładamy do salaterki i każdą warstwę polewamy zalewą. Ostudzoną potrawę wstawiamy do lodówki na co najmniej

e-PrzepisyKulinarne
Babka keksowa 157

Dzisiaj mamy dla Was przepis z ostatnio recenzowanej książki „Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne”, a jest nim babka keksowa – prosta, szybka w

Kuchenne Wariacje
sałatka z polędwicą łososiową 127

oraz opcjonalnie odrobinę miodu) Przygotowanie: Mieszamy składniki na sos w zakręconym słoiczku poprzez potrząsanie. Wszystkie składniki na sałatkę układamy w miseczce, polędwicę zwijamy w ruloniki i układamy na sałatce, polewamy sałatkę sosem i zjadamy z apetytem Smacznego! The post sałatka z polędwicą łososiową appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fit sernik z gorzką czekoladą i migdałami 208

przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę. Polewamy tym wierzch cista i posypujemy migdałami. Gotowe

Bike By Life
ciasto marchewkowe z nutą kokosa (raw) 153

tarce (na małych oczkach). Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy, a następnie przekładamy do aluminiowej formy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki lub zamrażarki (na dwie godziny) . *Dodatkowo: Gotowe ciasto polewamy rzadkim mlekiem kokosowym i posypujemy orzechami włoskimi. Przepis na ciasto zgłosiłam do  konkursu , więc jeśli chcecie mi pomóc, możecie głosować klikając  tutaj  i "lajkując" zdjęcie

healthy dreams
Łosoś Teriyaki 189

najmniej godzinę. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie kilkakrotnie polewać łososia marynatą. Pare minut przed końcem pieczenia posypać rybę sezamem. Przed podaniem usunąć skórę

wyzwania kuchenne
Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 201

odstawiam na 10 minut. Pomidory suszone kroję w paski.  2. Śledzie delikatnie mieszam z pomidorami i cebulą. Wykładam na talerz. Majonez mieszam z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam śledzie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.  Do przygotowania śledzi wykorzystałam musztardę chrzanową, którą otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Musztarda ma idealną kremową

Tradycyjna kuchnia Kasi
PAELLA Z KURCZAKIEM ( / owocami morza ) 189

koncentrat pomidorowy i wsypujemy ryż do paelli, d okładnie mieszamy i smażymy kilka minut. Wlewamy gorący bulion i „dusimy” na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Na sam koniec polewamy całość odrobiną oliwy ( po całości ) i posypujemy posiekaną zieleniną ( pietruszka i szczypiorek ). Gotowe

Ostra na Słodko
Sernik Snickers. 166

Moim jedynym zadaniem kulinarnym na Wielkanoc było upieczenie sernika. Cudownie być gościem ;) Pyszny, słodki z orzechami, kajmakiem i polewą czekoladową. Taki jest właśnie sernik Snickers. Prawdziwa rozpusta i uczta dla zmysłów. Z tym ciastem zaczynałam wiele lat temu swoją sernikową przygodę :) Mam więc do niego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym na naszego

zadanie-gotowanie
Przekładaniec ze schabu i indyka 214

mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę w proszku, kurkumę, sól i pieprz. Można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięs. Na wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków (wtedy nam się nie będą przypalały) nadziewamy

MarcinChef
SAŁATKA Z CIECIORKĄ I SOCZEWICĄ 122

Cebulę i ogórka kroimy w małą kostkę. Pomidorki przekrawamy na połówki. Cieciorkę mieszamy z soczewicą i warzywami. Oliwę łączymy z octem , musztardą, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wymieszaną sałatkę polewamy sosem i skrapiamy sokiem z limonki, delikatnie mieszamy. Jeśli lubimy możemy do sałatki dodać drobno posiekanej świeżej mięty

Z Majeczką w kuchni
Babka gotowana 108

ciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą.  Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody.  Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową  i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania