Przepis na : deser
Kiedy w lodówce możemy znaleźć płat niewykorzystanego ciasta francuskiego, a w koszyczku zalegają nam jabłka to znak, że należy coś z tym zrobić. Pamiętam, że zapach pieczonych jabłek od zawsze kojarzył mi się z domem i długimi jesienno-zimowymi wieczorami. Wiosny jeszcze nie ma, za oknem śnieg...sprawmy sobie odrobinę słodkiej przyjemności :) Spróbujcie :) Składniki: płat ciasta francuskiego 2 jabłka 2 łyżeczki cukru waniliowego miód cynamon Przygotowanie: Płat ciasta francuskiego rozkładamy i kroimy na osiem... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...