Cebulę i ogórka kroimy w małą kostkę. Pomidorki przekrawamy na połówki. Cieciorkę mieszamy z soczewicą i warzywami. Oliwę łączymy z octem , musztardą, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wymieszaną sałatkę polewamy sosem i skrapiamy sokiem z limonki, delikatnie mieszamy. Jeśli lubimy możemy do sałatki dodać drobno posiekanej świeżej mięty
Z Majeczką w kuchniciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą. Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody. Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego
Pyszności Słodkościdelikatnie smaruję olejem, za pomocą pędzla, patelnię do naleśników. Jak lekko przestygną, naleśniki posmarować gęstym mleczkiem kokosowym, ułożyć banana i zwinąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polewać nią naleśniki tworząc wzory. Opcjonalnie posypać posiekanymi orzechami włoskimi Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówblogu: gotujemy rodzinnie . Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno czekoladowe. Robi się je bardzo łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. Wierzch można udekorować polewą czekoladową, lukrem lub posypać drobinkami czekoladowymi. (6-7 sztuk) 3/4 mąki pszennej 2/3 szklanki cukru (użyłam brzozowego) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko
Di gotujemożna dodać inne ulubione zioła świeże lub suszone, oraz opcjonalnie odrobinę miodu) Przygotowanie: Mieszamy składniki na sos w zakręconym słoiczku poprzez potrząsanie. Wszystkie składniki na sałatkę układamy w miseczce, polewamy sosem, doprawiamy pieprzem i zjadamy z apetytem kolorową sałatkę Smacznego! The post Kolorowa sałatka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony sernik będzie smakował jak ich ulubiona słodycz. Przygotowując czekoladowy sernik wzorowałam się na przepisie sernika dwusmakowego. Składniki na: Czekoladowy sernik 1kg twarogu na sernik zmielonego lub do zmielenia 250g cukru 200g masła jedno
Magiczny GarnekOKAZJI Wielkanocy mam dla Was babkę kakaową z polewą czekoladowo - kokosową. Składniki: 6 białek 100 g cukru brązowego 100 g masła 160 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mlecznej czekolady 50 g kokosowej czekolady Masło rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Mąkę
Panda i jej światimbir na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do cytryny. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy miód, sól oraz pieprz cytrynowy. Energicznie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą i uzyskamy jednolitą konsystencję. Polewamy sałatkę sosem i delikatnie mieszamy
noteskulinarnyfigatermicznej. Desery twarogowe termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody i ich koncentraty, Sery topione Poniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne, sosy konserw rybnych Poniżej 35 g/kg
ClauditteMissCookingskładniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut. Gotowe babeczki polewamy lukrem (można wykorzystać specjalny cukier puder do sporządzenia lukru). Smacznego
Pyszności Słodkościminut. Sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe. Studzimy. Przygotowujemy lukier. W miseczce mieszamy wszystkie składniki. Mieszamy do uzyskania gęstej masy. W razie konieczności dodajemy odpowiednio wody lub cukru. Polewamy ostudzoną babkę
KuchcikoweLovepiec około 25-30 minut w 180°C lub do suchego patyczka. Czas pieczenia może się różnić ze względu na kształt formy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą kakaową/karobową. źródło przepisu
FitKotdeserowej 150 g orzeszków ziemnych, solonych wykonanie: Jeśli używamy gotowego kajmaku to go lekko podgrzewamy aby nabrał konsystencję lekko płynną. Równomiernie rozsmarowujemy na upieczony spód. Posypujemy orzeszkami. Całość polewamy roztopioną czekoladą i schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniakominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z formy, odstawiamy do wystudzenia i dowolnie dekorujemy. Ja użyłam białej polewy
Domowy Smak Jedzeniawystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą
Magiczne Życie Marty