polewa - 11092 przepisów (strona:272/740)

Surówka z cukinią i mieszanką sałat 106

wzdłuż na połowę i obieraczką do warzyw kroimy na długie, cienkie paski. Pomidory kroimy na ósemki i dodajemy do surówki. Na koniec dodajemy pokruszone kawałki fety. Przed podaniem całość polewamy ulubionym sosem typu winegret. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 178

pieczarki myjemy, suszymy, kroimy w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, do momentu wyparowania płynów. Wtedy dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż sos zgęstnieje.  4. Gotowym sosem polewamy kotlety

Szefowa kuchni
Pyszny deser z ricotty 144

warstwę na warstwę jogurtu. Odstawiamy na chwilę deser, aby ciasteczka lekko zmiękły. Na wierzch deseru kładziemy 1 łyżeczkę dżemu truskawkowego, kakaowe ciasteczko i 3-4 listki świeżej mięty. Wszystko polewamy delikatnie 1/2 łyżeczki soku. Podajemy. Smacznego By Magdalena beta calories 174 fat 13g protein 11g carbs 3g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Gołąbki z łososiem i sosem cytrynowo-śmietanowym. 178

doprawiamy solą i pieprzem.  Liście kapusty przelewamy wrzątkiem, Wycinamy zgrubiałe części. Na brzegu liścia układamy farsz i zawijamy jak normalne gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce. Polewamy sosem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na około 20 minut. Sos cytrynowo-śmietanowy Składniki: 250 ml bulionu warzywnego skórka i sok z połówki cytryny 2 łyżki

Miksturownik
Kurczak w kremowym sosie paprykowym z makaronem 240

dodajemy paprykę słodką i odrobinę bazylii i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy do zgęstnienia sosu. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i polewamy sosem. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Pierogi z mięsem 129

dodatkiem odrobiny oleju. Gotujemy na minimalnym ogniu ok. 10 minut. Dodatkowo do pierogów na patelni z olejem i odrobiną masła podsmażamy  pokrojoną  w kostkę cebulę. Odławiamy pierogi, polewamy tłuszczykiem z cebulką i gotowe. Rosół wykorzystujemy jako dodatek, wystarczy dodać lane kluski i natkę pietruszki. Smacznego

Maminek kulinarny
Mleczna kanapka 148

masę mleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka

Kucharzyca
Sałatka z selerem naciowym Julienne 168

kroimy w cienkie paseczki (metoda julienne). Marchew i og órka obieramy i też kroimy w cienkie paski. Pomarańczę obieramy, kroimy na małe cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami. Całość polewamy sosem z wymieszanej oliwy z sokiem z cytryny oraz miodem i szczyptą soli

Bon appetit mon amie
Współpraca z firmą BAKRA. Karob, melasa i tahini – poznajcie ten smak. 153

jest polecany dla osób z wysokim ciśnieniem krwi. Stosuje się go m.in. jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, deserów, jogurtów, mleka. Doskonale się sprawdzi również w formie polewy na lodach lub ciastach i ciasteczkach.   Po więcej informacji na temat KAROBU i innych zdrowych produktów, które niewątpliwie warto spróbować i wprowadzić do swojej diety zapraszam na stronę producenta

Słodkie okruszki
Burak, rukola i feta! 140

układamy plastry buraka, smarujemy go warstwą serka, przekładamy drugim plastrem buraka, znowu warstwa serka i trzeci plaster buraka.  Na wierzch dajemy trochę serka i posypujemy ziarnami. Przed podaniem polewamy kremem balsamicznym.  Podajemy od razu. Smacznego

bistro mama
Deser Bajeczny : Gruszki w karmelu z ricottą i orzechami włoskimi. 148

koniec wlewamy śmietankę i mieszamy dokładnie sos karmelowy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia,  6. Kruszymy biszkopty i siekamy orzechy włoskie. Na dnie pucharków wykładamy warstwę biszkoptów i polewamy sosem karmelowym, następnie wykładamy gruszki. Gruszki przykrywamy warstwą ricotty, i posypujemy orzechami. Proces powtarzamy do wyczerpania składników. 7. Wierzch dekorujemy ubitym serkiem mascarpone i posypujemy wiórkami czekoladowymi

vaniliowoczekoladowa
Sałatka z rukolą , truskawkami, pomidorkami... 115

pomidorki i truskawki myjemy. Następnie na talerzu rozkładamy rukolę , pomidorki i truskawki kroimy na mniejsze cząstki, ser kroimy w kostkę. Układamy na sałacie. Składniki sosu mieszamy ze sobą , polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
SAŁATKA SZWABSKA 373

kroimy w kostkę, Cebulę kroimy w piórka. Sos: musztardę mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę i cukrem.  Składniki na sałatkę mieszamy ze sobą, polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę wkładamy do lodówki na 1 godzinę aby smaki się przegryzły

słodki bratek
ZAPIEKANKI Z CUKINIĄ 150

Gotowy farsz nakładać na przekrojone wzdłuż kajzerki. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, posypujemy na farsz. Zapiekamy w 180 stopniach C do momentu rozpuszczenia sera, ok. 10-15 min. Polewamy ketchupem. Do przygotowania zapiekanek wykorzystałam KETCHUP PIKANTNY KIELECKI firmy WSP SPOŁEM . Ketchup jest pikantny dzięki papryczce chili a zarazem esencjonalny bo ze ś wieżych i soczystych pomidorów. Charakteryzuje się wyrazistym

Prosto i Smacznie z Anetą
Makaron ze szpinakiem 165

cienkie plasterki - całość mieszamy. Wlewamy śmietankę i 2 serki topione - mieszamy i dusimy do momentu rozpuszczenia serka. Sos powinien mieć gęstą konsystencję. Gotowy makaron nakładamy na talerz i polewamy sosem szpinakowym. Można posypać startym parmezanem

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania