puszki mleczka kokosowego (400 ml) 200 g wiórków kokosowych + 2 łyżki do posypania 100 g płatków migdałowych lub miazgi migdałowej 4 łyżki ksyliotolu/ cukru 1 gorzka czekolada na polewę Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy, aby przelać ją na sitku wrzątkiem, dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka
Bananowe PoleSkładniki dressingu ucieram w moździerzu na gładki sos. Na talerzu układam plastry szparagów oraz główki szparag. Całość posypuję otartym parmezanem, układam pokrojone awokado i ugotowane jajko w koszulce. Całość polewam dressingiem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamasła 315 g cukru kryształu 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 160 g kwaśnej śmietany 18% 115 ml soku jabłkowego 230 ml mleka Banany rozgniatamy, polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. W małej misce mieszamy mąkę, sodę, sól i odstawiamy na bok. W dużej misce ucieramy masło z cukrem, do gładkości, puszystości. Dodajmy stopniowo jajka. Ucieramy
Made By Mom And Sonczęści. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej ziarenka wanilii, mieszamy. Obydwie masy wykładamy naprzemiennie na kruche ciasto, wygładzamy i odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem polewamy roztopioną mleczną czekoladą i posypujemy np. odrobiną prażonych orzeszków. Smacznego
Ostra na SłodkoSkworcu 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru wanilinowego 175 g margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru Na pomarańczową polewę 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy żółte wiórki posypka Sempre od Cukieteria.pl Przygotowanie Margarynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia (powinna być ciepła
Słodkie okruszkistyle="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , ale jeszcze zanim zaczną się przysmażać , zdejmujemy z patelni – układamy na talerzach i polewamy sosem , sypiemy świeże zioła ( posiekany majeranek i tymianek ) . Gotowe …pachnące , aromatyczne i pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżywzdłuż na pół, natomiast kalarepę kroję w słupki. Kromkę chleba smaruję majonezem. Nakładam na każdą kromkę część pokrojonej kalarepy i ugotowanych szparagów. Całość przykrywam jajkiem ugotowanym w koszulce i polewam resztą majonezu. Można całość udekorować szczypiorkiem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakroimy w półplasterki. fetę kroimy w kostkę. Do salaterki wrzucamy ryż, rzodkiewki, fetę. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i natkę. Powstałym dressingiem polewamy sałatkę i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityuznania) Ziemniaki i jajka studzimy, a następnie kroimy w dużą kostkę, pomidory kroimy na połówki, a listki szpinaku (ogonki odrywamy) w cienkie paski. Na dnie salaterki układamy ziemniaki i polewamy je sosem. Następnie kładziemy jajka, na nich pomidorki i znów warstwa sosu. Wierzch sałatki posypujemy szpinakiem. Przed podaniem schładzamy
Czary - gary w kuchnipiórka. Do szklanki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, połączyć składniki. Na koniec dodać oliwę oraz sól do smaku, wymieszać. Na sałacie układamy pomidor, ogórek oraz seler, wszystko polewamy sosem. Na koniec na górze układamy ser i posypujemy cebulą. Wierzch oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasinaczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiam olejem. Na udkach rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. 2. Udka piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia udka kilkakrotnie polewam wytworzonym sosem, a 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby boczek się zarumienił
Tradycyjna kuchnia Kasidelikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Muffiny pieczemy 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem lub polewamy zmiksowanymi truskawkami. Smacznego
La grande e la piccola cuocawodę w konewkach lub wiadrach i podlewałam, psiocząc na czym świat stoi i myśląc o miastowych koleżankach, które pewnie ładnie ubrane spacerowały po oświetlonych ulicach i jadły lody z polewą truskawkową. I tak sobie myślę.... że moje marzenia się spełniły. Zamieszkałam w mieście, wśród wygód wszelakich, ze 150 kanałami w TV, ciepłą wodą w kranie. I choć zarzekałam się
bistro mamawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasto smakuje przepysznie i idealnie łączy wszystkie składniki. Pięknie wyrasta i dzięki serowi - jest lekko wilgotne, a rabarbar zatopiony w polewie śmietankowej - wprost rozpływa się w ustach. Sami spróbujcie i nie obawiajcie się zakalca! Ciasto jest na bazie oleju rzepakowego , a olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego warto używać
Di gotujeczarne oliwki. Rozgrzewamy mocno suchą patelnie i prażymy na niej płatki migdałów (dosłownie przez chwilę, uważając aby się nie spaliły). Dodajemy je na talerz. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 2 łyżek soku z cytryny, soli i pieprzu. Smacznego
Taste Therapy