dajemy po porcji (koło 2-3 łyżki) wymieszanego ryżu, po garści mieszanki sałat, po dwie łyżki przesmażonej na szybko na kokosowym oleju marchwi, ugotowane różyczki brokułów. Rozkładamy usmażone tofu, polewamy całość nitkami orzechowego sosu i posypujemy świeżo posiekanym grubym szczypiorem. Niezliczone możliwości kombinacji. Pyszne, kolorowe, pachnące i syci na długo. Spróbujcie tego tofu a zakochacie się w jego słodko
Karo in the Kitchenkoniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, lejącą polewam ciasto. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamoncytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz Wykonanie: Umytą pierś kroję na 6 kawałków, wkładam do miseczki, zalewam około 4 łyżkami oliwy, przyprawiam, polewam sokiem z cytryny. Ząbkami czosnku nacieram piersi, układając je na końcu pomiędzy mięso. Wstawiam do lodówki na całą noc. Jeśli nie macie czasu możecie odstawić je do lodówki
Zasmakuj KuchniCelsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego
My Culinary Artpraskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i zapiekamy w temp. 180st C przez ok 35 minut, po czym odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut do zrumienienia wierzchu
Kuchnia w czekoladzienastępnie jednym, zdecydowanym ruchem przelewam do garnka z wodą. Wyławiam po minucie. Postępuję tak samo z drugim jajkiem. Na sałacie układam grillowane warzywa, całość posypuję fetą i groszkiem. Polewam olejem lnianym i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Podaję z jajkiem ugotowanym w koszulce. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamiseczce i dokładnie mieszamy. Na dużym talerzu kładziemy usmażony naleśnik, który smarujemy serem i nakrywamy go kolejnym naleśnikiem. Czynność tę powtarzamy, aby na talerzy utworzył się torcik. Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego
ChilliJemyformuję kuleczki. 3. Knedle wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 7 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wykładam na talerz. 4. Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem. Przygotowanym sosem polewam knedle
Tradycyjna kuchnia Kasiagawy Ziemniaki kroimy na pół, jabłko myjemy i kroimy w kostkę, cebulkę kroimy w piórka a szczypior w plasterki. Ogórka kroimy w ćwierć plasterki. Składniki sosu mieszamy i polewamy nimi warzywa. Całość solimy i pieprzymy, mieszamy i chłodzimy min. godzinę
Dzieje kuchennej Wiewiórystopniach. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.) Pierwsza godzina pieczenia powinna odbywać się pod przykryciem (np. folią aluminiową). Późnej - co jakiś czas, żeberka należy polewać wytwarzającym się sosem. (*) Ja użyłam sosu Develey , który doskonale sprawdził się w przypadku moich żeberek
Di gotujedodajemy piankę jabłkową i wiórki kokosowe , mieszamy i wykładamy na podpieczone ciasto. Pieczemy jeszcze ok 30 min .. Po wyjęciu jeszcze gorące, posypujemy startą czekoladą, lub robimy polewę
Gotowanie jest łatwesmaku. Mięso mielone rozkładamy w kształcie prostokąta grubości 1 cm, przykrywamy mięsem z kurczaka, Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kładziemy na brzegu rolady. Całość delikatnie zwijamy w rulon i polewamy oliwą. Zawijamy roladę w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 1 godz w 180 C. Po upieczeniu roladę kroimy w plastry. Można p oda wać na ciepło i na zimno
kgwjanczewousuwamy szypułki, kroimy w ćwiartki i układamy na szpinaku. Ser dzielimy na kawałki lub kroimy w kostkę i dodajemy do liści szpinaku i truskawek. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi oraz polewamy oliwą i miodem. *Proporcję składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego smaku
Domowy Smak JedzeniaPiec około 40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzenieostygnięcia i zgęstnienia, ale nie całkowicie. Jak już mocno zacznie gęstnieć zalać masę śmietanowo-galaretkową. Natychmiast położyć drugą warstwę ciasta i lekko przydusić. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleń