osuszamy. Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć gorącą wodą). Składniki sosu łączmy ze sobą, przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Bajeczna Kuchniamieszamy majonez, śmietanę, jajko i starty na tarce żółty ser. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Formy do tartaletek wykładamy ciastem francuskim , a następnie układamy na nim kurczaka z warzywami i całość polewamy masą śmietanowo- jajeczną. Tartaletki pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego! Post Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam szybkie warstwowe pucharki, które mogę zjeść zarówno w ramach drugiego śniadania, jak i deseru. Dziś polewam Wam jeden z nich. Malinowo serowy pucharek warstwowy z chrupiącymi płatkami przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A cieszyć się nim można już o wiele dłużej zajadając się łyżeczka po łyżeczce… Spróbujcie. Składniki: 3/4 szklanki mrożonych malin 150 g waniliowego serka homogenizowanego
Słodkie okruszkiczasem oglądam "Kulinarne podróże z Guyem Fierim" intrygowała mnie pasja tamtych restauracji i wszelakich barów, do kanapek, polewanych sosami mięsnymi. Jakoś mi to nie pasowało, buła przełożona mięsem i zalana mokrą miksturą. Myślałam sobie, że o ich domena, a nie nasze klimaty. Jak bardzo byłam w błędzie, przekonałam się niedawno, wertują archiwa ze starymi przepisami. Gdy tylko zobaczyłam
Dieta moja pasjaprzez około 12-14 minut, do lekkiego zezłocenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Wystudzone ciasteczka maczać w niej aby utworzyć czekoladowy brzeg. Pozostawić na kratce do stwardnienia polewy
Pyry na Gazwsypujemy ryż do paelli, dokładnie mieszamy i smażymy kilka minut. Wlewamy gorący bulion i „dusimy” na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Na sam koniec dodajemy oczyszczone krewetki, polewamy całość odrobiną oliwy ( po całości ), dusimy jeszcze kilka minut i posypujemy posiekaną zieleniną ( pietruszka ). Gotowe! KONKURS Razem z marką KRAKUS przygotowałam dla Was Konkurs – do wygrania aż 22 nagrody!!! CZAS
Ostra na Słodkotych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Wilgoć zawdzięcza dodatkowi serka macarpone, a aromat świeżej, kwaskowatej żurawinie. Składniki: 220 g mąki pszennej
kolorowotorcikowoskładników i na koniec białka. Troszkę białego ciasta wylewamy do keksówki. Następnie układamy choinki ciasno koło siebie. Zalewamy resztą ciasta, pieczemy około 30 minut do suchego patyczka. Studzimy, polewamy lukrem i dekorujemy według uznania. I gotowe :-) jest proste a bardzo ładnie wygląda. Polecam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusera, składamy na cztery, tak aby powstała ćwiartka. Smażymy na małej ilości tłuszczu. Możecie użyć masła i oleju. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obydwóch stron. Wykładamy na talerze, polewamy pomarańczami i oprószamy cukrem pudrem. Gotowe! Smacznego! Ktoś chętny? Uściski dla WAS!!! Co raz bliżej Święta
SMYKWKUCHNIcałości. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać. Jajka ugotować na twardo. Warzywa i jajka kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Składniki mieszamy i polewamy sosem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/salatka-sledziowa-burakami-ziemniakami-jajkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuangielskie, dodajemy cukier, ocet i resztę przypraw, chwilę gotujemy. Przekładamy do blendera, miksujemy na gładki krem. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju. Na środku zupy kładziemy łyżkę śmietany, polewamy podsmażoną cebulką, podajemy z chlebem lub ziemniakami
słodki bratekprzez 1 godzinę i 15 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia, jak jest suchy to jest gotowe. Jeśli nie to dodać kilka minut pieczenia. Ciasto ostudzić, polać polewą. Gotowe, super. Bardzo polecam
Kuchnia Pokoleńmieszamy do momentu powstania jasnej zasmażki. Całość podlewamy woda i mieszamy, aż zasmażka się rozpuści. Dodajemy musztardę, chrzan oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Sosem polewamy jajka
VioletoweKucharzeniedodajemy pokrojonego w plasterki banana oraz aromat waniliowy. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie większość mleka. Gotową gryczankę polewamy miodem lub syropem klonowym, posypujemy ulubionymi orzechami. wersja z białą kaszą gryczaną Zajrzyjcie na Nasz profil na Instagramie , znajdziecie tam więcej śniadaniowych inspiracji! :) Lubicie kaszę gryczaną? Jadacie ją czasem
two broke sistersozdobioną i kolędą ulubioną. To spotkania pełne uśmiechu i miłości, ciepła i serdeczności. Wspólne biesiadowania i świątecznych smakołyków delektowania. Ja zamiast pierniczków lukrowanych, czy czekoladą polewanych, ciasteczka kakaowe przygotowuję i lukrem je maluję. Są wesołe, kolorowe, chrupiące i wyjątkowe. Samo ich ozdabianie, to takie plastyczne improwizowanie, wyglądają wówczas oryginalnie choć nie zawsze wyjdą idealnie
Moniki Smakołyki