polewa - 11092 przepisów (strona:244/740)

Wegańskie curry z pieczonymi warzywami 128

dodajemy do bakłażana. Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę, dorzucamy na blachę. Warzywa posypujemy przyprawami – imbirem, kolendrą, kuminem, czerwoną papryką, kurkumą oraz posypujemy szczyptą soli, a całość polewamy olejem. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej rękami, wcierając olej i przyprawy w warzywa. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut.   Na 15 minut przed końcem pieczenia się warzyw

Smaczna Strona
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 113

mięsa i miękkości. Pod koniec pieczenia cukinie posypuje startym na dużych oczkach tarki serem żółtym, piekę jeszcze chwilkę aż ser się rozpuści. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką

Kuchnia z widokiem na ogród
Gofry bananowe z lodami i czekoladą / Banana waffles with ice cream and chocolate 127

rondelku podgrzej mocno mleko. Wrzuć połamane na kosteczki obie czekolady i dodaj miód. Odczekaj minutę, a następnie mieszaj do czasu, aż sos będzie jednolity. Gofry podawaj z lodami, polewaj ciepłym sosem czekoladowym. Come on? It's still summer! And I would like to keep them as long as possible. That's why today I had delicious waffles with vanilla

Delicious Place
Rolada gołąbkowa. 99

JEST BARDZO MOCNY, TEMPERATURĘ MOŻNA ZMNIEJSZYĆ DO 160 ST. C A ROLADĘ PRZYKRYC FOLIA DO PIECZENIA LUB PAPIEREM. CAŁOŚĆ PIEC OKOŁO GODZINY, W TRAKCIE PIECZENIA ROLADĘ CO JAKIŚ CZAS POLEWAĆ SOSEM. GOTOWA ROLADĘ POKROIĆ I PODAWAĆ POLANA SOSEM. ŚWIETNIE SMAKUJE Z ZIEMNIAKAMI. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska 90

łyżkę śmietany, mieszamy, po czym całość przelewamy na patelnię z kurczakiem i wszystko razem chwilę dusimy. Na środek półmiska wykładamy kalarepę, a dookoła obkładamy ją mięsem z kurczaka. Wszystko polewamy powstałym sosem. Podajemy na gorąco. Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska Po więcej regionalnych przepisów w tym przepisów kuchnia galicyjskiej zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Bubliczki – kuchnia kresowa 149

południowo-wschodniej Polski. Obecnie bułeczki te nadal są popularne i na Ukrainie i w Rosji, przy czym piecze się je w wielu wariantach, w tym na słodko ze słodkimi polewami. W Polsce natomiast niepodzielnie panują obwarzanki krakowskie, a w Stanach Zjednoczonych bajgle. Bubliczki - kuchnia kresowa Bubliczki - kuchnia kresowa Składniki na 14 średnich bubliczków (waga 1 surowego bubliczka

Trzeci talerz
Łosoś z salsą mango i kokosowym ryżem 196

mango obieramy i kroimy w małą kostkę. Szalotkę i chilli kroimy jak najdrobniej (salsa będzie łagodniejsza, gdy pozbędziemy się pestek z papryczki), kolendrę siekamy i dodajemy wszystko do mango. Polewamy łyżką oliwy z oliwek i łyżką soku z limonki. Mieszamy i odstawimy “do przegryzienia”. Kokosowy ryż: Ryż płuczemy na sitku, pod bieżącą wodą. Dymki (białe i zielone części

Poezja smaku
Przykładowe łakocie do candy baru 74

idealne do postawienia na słodkim stole. Polską alternatywną dla makaroników są oczywiście bezy, które mogą być przekąską jak i dekoracją innego deseru. Naszą specjalnością są kruche ciasteczka z kolorowymi polewami glazurowanymi. W deserach nie mogło zabraknąć panna cotty. To włoski specjał na bazie śmietanki, żelatyny oraz wanilii. Biel deseru oraz naturalny połysk często zestawiamy z czekoladowymi dekoracjami

jakszef.pl
Jak zrobić syrop z pędów sosny 113

musimy zacząć od zamoczenia pędów na kilka – kilkanaście minut w alkoholu – to sprawi, że będą lepiej puszczać sok – w tym celu pędy umieszczamy w naczyniu i polewamy kilkoma łyżkami alkoholu. Przygotowujemy słoiki (wyparzone i suche) oraz cukier. Pędy układamy w słoiku warstwami (ja lubię pociąć je nożyczkami, lepiej puszczają sok), przesypujemy cukrem. Ostatnia warstwa w słoiku

Dorota Smakuje
Świąteczne bułeczki makowe 149

minut do wyrośnięcia , przed włożeniem do piekarnika smaruję żółtkiem , wstawiam do piekarnika nagrzanego na 170 stopni na 20 minut , po tym czasie odstawiam do wystygnięcia , kiedy wystygną polewam lukrem z białek

Mój Smak
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9042

wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut w temperaturze 160℃. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić. Przed podaniem można oprószyć wiórkami kokosowymi lub polać polewą czekoladową. Pychotka!:) Źródło przepisu:  Moje wypieki

In my kitchen
Zapiekana tortilla z kurczakiem 158

przekładam na rozgrzaną patelnie , smażę około 15 minut , następnie usmażoną pierś z kurczaka przekładam na jeden placek tortilli i przekładam na patelnie z odrobiną oleju i układam ser, polewam ketchupem , majonezem i zakrywam drugim plackiem i smażę po obu stronach na złoty kolor , po usmażeniu przekładam na deskę i kroję na trójkąty i gotowe do podania

Mój Smak
HELIO - Pyszne Produkty 140

unosić zapachy Świątecznych potraw. Dziś mam przyjemność testować i próbować pysznych produktów HELIO. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod  marką HELIO  oraz pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce. Zapraszam wszystkich którzy jeszcze

Gotowanie Patki
Pierniczki glazurowane na święta 171

minut. Pierniczki polukrować wymieszanym cytrynowym sokiem z cukrem pudrem, konsystencji gęstej śmietany (gęstość regulować cukrem pudrem). Można zastosować kolorowe posypki dostępne w sklepach lub zastosować jeszcze, oprócz lukru,  polewę czekoladową, co też doda im uroku, wedle upodobań i gustu. Smacznego

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania