polewa - 11092 przepisów (strona:262/740)

Sałatka z buraczków, fenkułu i marakui z sosem pomarańczowo-lawendowym 154

Układamy marynowane buraczki (można je również pokroić na połówki lub ćwiartki). Miąższ z marakui wyciągamy łyżką i wykładamy na sałatkę. Całość posypujemy podprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika i polewamy sosem pomarańczowo-lawendowym

Food Square
Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film 170

sałatki dodajemy również odsączone z zalewy oliwki. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, musztardę, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i wszystkie składniki ze sobą łączymy. Artykuł Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Owsianka z masłem orzechowym i bananem 151

klonowego Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy aż będą miękkie, a następnie zdejmujemy z palnika, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterki, a na wierzchu układamy plasterki banana. Polewamy syropem klonowym

Czary - gary w kuchni
5 razy fit desery 887

łyżeczka syropu czekoladowego waldenfarms Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka i mąkę oraz pozostałe składniki. Wstawiam w silikonowej formie do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady, dodałam dwie kostki do rozpuszczonego oleju kokosowego. Fit torcik z nutą szarlotki i kremem a’la nutella Placuszki - 4-5szt 40g mąki orkiszowej 2 białka

Tetiisheri
Ciasto z dyni 179

stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej na ciasto topping i wstaw do piekarnika na 10 minut. WARTOŚCI ODŻYWCZE bez polewy 547kcal - 35,5B\8,5T\93,2 W SMACZNEGO!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Sałatka z melonem, szynką parmeńską i słonecznikiem 318

talerzach z sałatką. 5. W miseczce przygotowujemy sos: mieszamy ocet balsamiczny z miodem, a następnie powoli dolewamy oliwę z oliwek ciągle mieszając, aby sos się nie rozwarstwił. 6. Polewamy sałatkę sosem, posypujemy ziarnami słonecznika oraz delikatnie oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

W kuchni Katie
Jak urządzić przyjęcie dla dziecka 139

pobyć z rodziną i dorosłymi gośćmi. Doskonale sprawdzającą się atrakcją jest wspólne tworzenie tortu dla solenizanta. Wystarczy, aby przygotować podstawowe składniki np. upieczony biszkopt a najlepiej dwa, bitą śmietanę, polewę, dżem, nutellę i owoce. Z tych produktów dzieci będą mogły stworzyć swój własny tort, który wszyscy zjedzą ze smakiem. Przygotowanie przekąsek i potraw to kolejna ważna kwestia. Warto, aby dzieciaki

Codogara
Makaron razowy z sosem bolońskim 217

dusimy przez kolejne 10 minut. Doprawiamy sos do smaku bazylią, oregano, szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente. Makaron wykładamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem bolońskim. Smacznego!   Inne przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem Post Makaron razowy z sosem bolońskim pojawił się poraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta truflowa 145

urlopu nad morzem. Rodzinka zamówiła sobie drożdżówkę, ale musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej

Kocham Czekoladę
Sernik Snickers 158

minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieszczamy w rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze

Kocham Czekoladę
Sernik Snickers wersja druga 132

minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieszczamy w rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze

Kocham Czekoladę
Świąteczna babka ajerkoniakowa 326

babki natłuszczamy, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 1 godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić, po czym przygotować lukier: cukier puder łączymy z ajerkoniakiem, lukrem polewamy babkę i dowolnie dekorujemy. Przepis zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com Pokochaj Czekoladę na FB https://web.facebook.com/kochamczekoladeAK/

Kocham Czekoladę
Sernik truflowy 151

twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę

Kocham Czekoladę
Sernik Michałek 153

piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi Michałkami i wstawiamy do lodówki

Kocham Czekoladę
Sernik Malibu 208

wszelki wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej. 5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować na wierzchu ciasta.   Inspiracja z cudownego bloga kulinarnego http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania