przestudzonej masy dodajemy krem marshmallow, odstawiamy na kilka minut,a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. wierzch: Czekoladę rozpuszczamy z masłem, przestudzoną masą polewamy wierzch ciasta
Bon appetit mon amiebiałkami. Ciasto wylewamy na truskawki. Pieczemy około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Ciasto studzimy, odwracamy delikatnie na drugą stronę i wykładamy na talerz. Polewamy koktajlem z truskawek lub posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Lili w kuchnikoniec tężejącą żółtą galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy. W okrągłej formie układamy biszkopty i na biszkopty wykładamy masę serową. Następnie na masę serową wykładamy przygotowane wcześniej truskawki. Całość polewamy czerwoną galaretką i chłodzimy w lodówce przez parę godzin. PS. Przed wyłożeniem masy serowej na biszkopty, spróbujcie jej. Jeśli jest dla Was za mało słodka - dodajcie cukru pudru do smaku. Dla mnie
psgotujemyosuszamy w specjalnej suszarce lub ręcznikiem papierowym. Rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do szklanej miski. W szklance mieszamy śmietanę z sokiem z cytryny, cukier i sól. Sałatę polewamy śmietanę tuż przed podaniem. Idealnie pasuje do ziemniaków polanych stopionym masełkiem oraz sadzonego jajka. Smacznego
bistro mamapianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła 1 płaska łyżka kakao 1 łyżeczka cukru pudru wierzch: 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej
DefinicjaSmakuFormę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pozostawiamy na kolejne 20 minut. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do temperatury około 180°C. Wyrośnięty chleb polewamy mlekiem i pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 40 minut. Gotowe
Rozpustne gotowaniemasło się roztopi a cukier się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez ok. 2 min. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gotowym sosem polewamy desery, lody, owoce
Domowy Smak JedzeniaOwoce nadziewamy naprzemiennie na namoczone wcześniej w wodzie patyczki. Grillujemy przez ok. 5 min., często odwracamy i smarujemy roztopionym masłem, aż owoce będą miękkie. Gotowe szaszłyki przekładamy na talerze, polewamy letnim sosem toffi i opcjonalnie posypujemy posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzeniamiksujemy z ksylitolem. Krok 2 Do pojemnika plastikowego wkładamy herbatniki biszkoptowe i zalewamy je zmiksowanymi truskawkami.Następnie przekładamy do przygotowanego naczynia ceramicznego 25 x 16. Delikatnie polewamy zmiksowanymi truskawkami. Krok 3 Ubijamy żółtka z 2 łyżkami cukru i dodajemy do nich mascarpone i mieszamy łopatką. Do białek dodajemy 3 łyżki cukru i ubijamy na sztywno, a następnie przekładamy
Różowa kuchniapieprzem oraz kilkoma igiełkami rozmarynu. W każdą kieszonkę wkładamy kilka plasterków pomidora i mozarelli. Zamykamy kieszonkę i doprawiamy je z wierzchu solą i pieprzem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę. Polewamy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, papryką w proszku i tymiankiem. Dokładnie mieszamy, aby przyprawy pokryły wszystkie ziemniaki. Kurczaka i ziemniaki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy
Jacob TastesMarzyło mi się ciasto z truskawkami. Tak po prostu. Pulchne ciasto i truskawki. Zero udziwnień w stylu budyniu, kruszonki, czekoladowej polewy czy tam innych bajerów. Miało być nudno i standardowo… Tak też wyszło! Co wcale nie oznacza, że ciasto nie jest, przy okazji, pyszne. Jest miękkie, a dodatkowo, ekspresowe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jeśli na przygotowanie weekendowego deseru
Fill The Bowljogurt oraz 1 łyżeczka cukru, dodajemy banana. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z niewielką ilością oleju kokosowego, do uzyskania płynnej masy. Naleśniki nadziewamy farszem, układamy obok siebie. Polewamy sosem karmelowym, na który wylewamy niewielką ilość czekolady. Dekorujemy malinami. Smacznego! *Domowy sos karmelowy: 150g cukru 50g masła 180ml śmietanki 30% Cukier wsypujemy do garnka o grubym dnie, stawiamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!zależą tylko od naszych upodobań. Tak czy inaczej będzie on ostro -słodki. Ostudzone ziemniaki i jajka kroimy na połówki i układamy na talerzu. Dodajemy szparagi, oliwki i tuńczyka. Całość polewamy sosem. Możemy posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAdente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy na połówki, resztę blendujemy, dosładzamy do smaku. Biały ser łączymy z serkiem waniliowym, jeśli chcemy możemy dosłodzić. Na makaron wykładamy masę serową, polewamy musem truskawkowym, obkładamy połówkami owoców
Z Majeczką w kuchnisera Przygotowanie: Na tortilli układamy 2 plastry sera (duże,aby pokryły placek). Następnie na wierzch układamy 4 plastry wędliny (tak, aby pokryły cały placek). Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem czosnkowym („zygzaki” po całości, nie za grubo). Tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej (zwinięciem do dołu). Grillujemy z obu stron do uzyskania
Słodkie okruszki