uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na suchej patelni prażymy orzechy. Po chwili dodajemy miód i mieszamy. Pudding przekładamy do salaterek, miseczek lub słoiczków. Na wierzch przekładamy orzechy i polewamy gorącym miodem z patelni. I jest pysznie. SMACZNEGO . Jeśli spodobał Ci się wpis i chcesz czytać więcej koniecznie polub profil na facebooku
WYSPA SZCZĘSLIWAszklanki obranych orzechów 100g masła 3 łyżki gęstej śmietany 2/3 szklanki miodu Masło roztapiamy w garnku, dodajemy miód i śmietanę . Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy orzechy i powstała masą polewamy spód ciasta. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 190 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Kroimy , kiedy wystygnie. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAkilku łyżeczek soku pomarańczowego i kilku łyżek cukry pudru przygotowujemy lukier. Sok podgrzewamy , wsypując cukier puder do rozpuszczenia. Przestajemy dodawać cukier, gdy masa jest dosyć gęsta . Ostudzone ciasto polewamy lukrem pomarańczowym. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAsmarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każdym ciastku kładziemy łyżkę rabarbaru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni (u mnie termoobieg). Wyjmujemy , studzimy i polewamy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek wody i kilku łyżek cukru pudru. SMACZNEGO Moją inspiracją był przepis ze strony potrawyregionalne.blogspot.com
WYSPA SZCZĘSLIWAodrobiną masła i posypaną mąka. Na ciasto nakładamy cebulkę, rozdrobnioną ricottę, posypujemy solą i pieprzem. Układamy szparagi. Śmietanę, jajko i mąkę mieszamy (możemy odrobinę jeszcze dosolić) i polewamy nią tartę.Wstawiamy do rozgrzanego do 180-190 stopni piekarnika na około 30-38 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAwybieram najtwardsze liście najbliżej głąba. Następnie układam połowę masy mięsno-ryżowej, na masę układam kolejną warstwę liści kapusty a na nią pozostałą masę. Na górę układam liście i całość polewam przecierem pomidorowym. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180stopni na środkową półkę i zapiekam około 60 minut – zapiekanka jest gotowa. Zapiekanka z młodej kapusty i ryżu jest gotowa, można podawać
Uwaga Babcia Gotujeprzed końcem dodajemy łyżeczkę masła, mieszamy. Następnie studzimy, aby gorących warzyw nie wrzucić do sałaty. Jak będą lekko ciepłe można wrzucać. W głębszej misce układamy porwaną na kawałki sałatę, polewamy jogurtem i kefirem, dodajemy pokrojone w plastry pomidorki: następnie dodajemy warzywa z rondelka, przyprawiamy. Smacznego
Zasmakuj Kuchniformujemy ciasto, aby uzyskać jeden duży placek :) Ciasto przekładamy do formy, smarujemy sosem pomidorowym, układamy dodatki. Pieczemy w temp. 200 stopni 5-8 minut. Tak przygotowaną pizze polewam oliwą, M jest tradycjonalistą i preferuje ketchup :) Dodatki do pizzy Moja połowa starty na grubych oczkach żółty ser zielone oliwki szpinak suszone pomidory Połowa M na bogato
Kukuleczkicytryny. Kaczkę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika pod przykryciem, następnie zwiększ temperaturę do 200 - 210 stopni i piecz 1,5- 2 godzin, co jakiś czas polewaj kaczkę wytworzonym sosem. 30 minut przed zakończeniem pieczenia odkryj naczynie
Kukuleczkismaku. Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 ziaren ziela angielskiego i listkiem laurowym, po ugotowaniu dodajemy troszkę masła i mieszamy. Na talerz wykładamy kaszę i polewamy sosem z mięsem. Można podawać np z buraczkami. Smacznego
KuchcikoweLoveMiskę zakrywamy na 5 minut. W między czasie słonecznik prażymy na patelni, pomidorki kroimy w ćwiartki, ser w kostkę, a szczypiorek siekamy. Następnie mieszamy kuskus, dodajemy przygotowane składniki i polewamy olejem. Całość mieszamy :) Smacznego W wersji lunchboxa do pracy
Kolizje Smakówserowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej konsystencji. Wylewamy polewę na sernik. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą
Gotowanie moimi oczamitrudu mieszania podczas mrożenia nadal wyczuwalne są grudki lodu to warto jeszcze raz przełożyć masę do blendera i zmiksować na gładko. Lody formujemy w kulki, przekładamy do schłodzonych miseczek, polewamy odrobiną octu i podajemy (na zdjęciu wersja bez octu ze względu na jego brak w prezentacji potrawy w grze). Wg receptury należy siedzieć podczas spożywania Mango Ice odnawia 30k punktów
Nerds Kitchenlistki mięty dolewając stopniowo olej extravergine. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanymi warzywami, cukinią, groszkiem, bobem, awokado. Całość polewamy przygotowanym pesto. Dekorujemy natką pietruszki lub bazylią. Makaron przygotowany w wersji do pracy lub na piknik. Makaron przygotowany na domowy obiadek. Smacznego
La grande e la piccola cuocaposypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Na każdą bagietkę posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę, całość polewamy majonezem i keczupem
Z Majeczką w kuchni