wystarczająco dosładzają ;) Składniki (na 1 porcję) Pół szklanki kaszy jęczmiennej 1 jabłko 3 łyżki jogurtu naturalnego Kaszę gotujemy, jabłko kroimy w kostkę, wrzucamy do garnuszka i podsmażamy. Gotową kaszę polewamy jogurtem, na to dajemy masę z jabłka i zajadamy się ;) Zapraszam na mojego fan paga -> klik
Idę coś wszamaćszczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wazową nalewać ciasto tak aby powstał placek na całą patelnię. Smażyć z obu stron na rumiano. Polewać ketchupem. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetągodzinę. Gdyby sos zbytnio zgęstniał możemy dolać do niego odrobinę wody. Doprawiamy go do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak aby pozostał ale dente. Porcję ugotowanego makaronu polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem
Jacob TastesWYKONANIE Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min. Podajemy
słodki bratekrondelka, dodać resztę cukru i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 - 10 minut aż syrop zgęstnieje. Do syropu dodać owoce granatu i wymieszać. Ciepłe ciasto polać syropem lub syropem polewać ukrojone kawałki ciasta. Można podawać na ciepło
Mama Gotujekostkę,szczypiorek drobno siekamy.Wszystko przekładamy do miski,łączymy z ostudzonymi pierożkami. Składniki na sos mieszamy ze sobą w osobnej miseczce,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz - gotowym sosem polewamy naszą sałatkę,mieszamy. Gotową sałatkę odstawić na pół godziny w chłodne miejsce by smaki się przegryzły. Smak sałatki można dowolnie zmieniać poprzez dodanie innych składników,mogą to być jajka,ogórek
Niespełnione zdolności kulinarneniej żeberka i gotujemy przez ok. 10 min. Po tum czasie odsączamy je i umieszczamy w dużej szklanej misie. W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie składniki na jednolity sos. Polewamy nim żeberka, dokładnie obtaczamy aby całe były pokryte marynatą i wstawiamy do lodówki na minimum 60 min. Następnie wyciągamy żeberka z marynaty i grillujemy nag gorącymi węglami przez
Domowy Smak Jedzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tawa Tawas to popularne ciasteczka/pączuszki, które wywodzą się z Boliwii. Ich nazwa oznacza "cztery". Po usmażeniu posypywane są cukrem pudrem i polewane płynnym miodem. Pycha! W smaku przypominają faworki/małe pączuszki, lecz ich wielką zaletą (i różnicą) jest szybkość w przygotowaniu. Za pierwszym razem, jak je przyrządziłam - zjadłam zaledwie kilka sztuk. Znikały ekspresem
Di gotujestopni Celsjusza. Cannelloni nadziewamy farszem (najłatwiej jest nabierać farsz bezpośrednio makaronowymi rurkami, pomagamy sobie małą łyżeczką). Spód naczynia do zapiekania smarujemy 4 łyżkami przygotowanego sosu, układamy nadziane cannelloni. Całość polewamy resztą sosu, na wierzch układamy mozzarellę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 35-40 minut. Gotowe
My Culinary Artsokiem z cytryny do białości. Wykonanie: Na pierwszy brownie blat wykładamy połowę kremu. Nakładamy połowę owoców i przykrywamy drugim brownie blatem. Wykładamy resztę kremu. Posypujemy pozostałymi owocami. Owoce polewamy lukrem. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem appeared first on Made
Made By Mom And Sondelikatnie wyłożyć masę serową, wyrównać. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy przez 1 godzinę. Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać. Gotową polewą polałam połowę ciasta, pozostałą posypałam cukrem pudrem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipomagam sobie skleić pierożka.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju.Kiedy pierożki wypłyną na wierzch wiadomo , że są już dobre. Krok 4 Kiełbasę kroje drobno i smażę, polewam ugotowane pierożki
Różowa kuchnianaczynia żaroodpornego i zalewamy wytopionym sosem. W dzień podania odpiekamy kiełbasę w przykrytym naczyniu z dodatkiem pokrojonego w ćwiartki jabłka (bez obierania). Wychodzi pysznie, aromatycznie soczyście z pyszną polewą ziołowo - jabłkową. Mmmm... było pysznie. I pewnie dlatego publikuję przepis - by nie poszedł w zapomnienie. A może na wszelki wypadek ... jakby majowa aura nie dopisała - w końcu zawsze to jakaś kiełbasa
Kuchnia po mojemuRolada biszkoptowa jest jednym z naszych ulubionych rodzajów ciast. Może być jasna i ciemna, owocowa i czekoladowa, z polewą i posypana cukrem pudrem
Kuchenne WariacjeKitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort, mikrotelefon rozrzucając. Batoniki na boki przyklejamy odrobiną zostawione ganache. The post Tort Kinder appeared
Made By Mom And Son