całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki. Po tym czasie roladę wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam gotowej polewy z białej czekolady Delecta, zrobiłam z niej taki szlaczek wzdłuż, i ułożyłam truskawki, dzięki czemu się "przykleiły" i pięknie prezentują. Życzę Wam smacznego Kochani! I pięknego weekendu, wypocznijcie ile się
SMYKWKUCHNIwystudzone plastry z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sałatą i rzodkiewką. W szklance przygotowujemy dresing do sałatki. Łączymy jogurt naturalny z naparem z herbaty oraz suszoną bazylią. Polewamy sałatkę. Smacznego Jest to przykładowe menu, które można wykorzystać w całości, wybrać dowolne przepisy lub łączyć z innymi daniami. Zgodnie z wymogami w każdym przepisie zawarta została w składzie herbata
Słodkie okruszkizimną galaretkę. Ubić do połączenia się składników. Wylać na biszkopt. Odkładamy do lodówki do stężenia śmietany. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i mlekiem. Tak przygotowaną polewę wylać na ciasto i posypać wiórkami białej czekolady
magiczna kuchnia Kasiciasto wylej masę sernikową - wstaw do pieca, temp. 170 stopni C, dół + góra, pieczemy na złoty kolor, u mnie sernik piekłam 50 minut - wyjmujemy ciasto z pieca i studzimy, polewamy gorącym karmelem z orzechami - po całkowitym wystudzeniu kroimy - pamiętaj, że sernik zawsze smakuje najlepiej na drugi dzień po pieczeniu Przepis na to cudne ciasto na spotkanie z przyjaciółką zgłaszam
SMYKWKUCHNIlaske wanilii szczyptę soli Na masę: 300 g kaszy jaglanej sok z jednej pomarańczy skórkę otartą z jednej pomarańczy laskę wanilii 160 g orzechów nerkowca (namoczonych przez 12h) Na polewę: 2 szklanki pulpy z mango (lub dowolne, zmiksowane owoce) 3 łyżki agaru lub pektyny Przygotowanie: Zaparzoną kawę wlewamy do rondelka, lekko podgrzewamy razem z ziarenkami z wanilii i szczyptą soli
ladykitchenBardzo trudno określić co to jest Angielska nazwa to Lemnon curd. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego. Będzie wtedy wspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako
Kuchnia Pokoleńpełnym smakiem prawdziwych, wyselekcjonowanych nasion kakaowca . Jest bardzo intensywne, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby nadać napojom i potrawom czekoladowego smaku i aromatu. Doskonale sprawdza się w gorących czekoladach, polewach, domowych czekoladach, wypiekach i innych kakaowych deserach. Pokochałam to kakao za wyśmienity smak , całkowicie różniący się od proszków kakaowych dostępnych hurtowo na sklepowych półkach oraz za przepiękne i urocze opakowanie
Zdrowie na języku :Pmisy blendera. Do owoców dodajemy listki świeżej mięty, serek homogenizowany oraz śmietankę 18%, wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji sosu. Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad. Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy. Smacznego By Magdalena beta
Słodkie okruszkiwymieszać suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie suche wymieszać z mokrymi i bakaliami Piec w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 50 minut.Wystudzić na kratce.Polać polewą , dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzenieżółtą. Ser halloumi kroimy na 0,5 cm plastry i smażymy na suchej patelni. Tak, aby ser się zarumienił. Usmażony ser układamy na liściach sałaty. Dodajemy oliwki. Wszystko polewamy oliwą i posypujemy pestkami granatu. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
kulinarnyJaprzekrajamy wzdłuż na pół. Delikatnie nacinamy miąższ i posypujemy solą. Po około 10 minutach płuczemy, suszymy na ręczniku papierowym i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypujemy ziołami, polewamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 30 minut. Mięso smażymy, dodając przeciśnięty ząbek czosnku i doprawiając solą i pieprzem. Kaszę jaglaną płuczemy naprzemiennie
Pan i Pani Smith w kuchnisuchej patelni przez kilka minut z obu stron (uważajcie żeby nie zbrązowiały, bo wtedy będą twarde i się połamią). Na każdym placku rozsmarowujemy sos czosnkowy, na niego układamy sałatkę, polewamy keczupem i kładziemy mięso. Zawijamy: najpierw dół (1/4 całego placka) zakładamy do góry, a następnie zwijmy w rulon. Gotowe
Czary - gary w kuchnimasy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchnipapryką (najlepiej jeśli kuskus nie jest już gorący, w przeciwnym razie nektarynki "rozciapią się"). Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pietruszkę drobno siekamy. Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy jogurtem i posypujemy natką. Mmmm... pycha
Czary - gary w kuchnidodajemy stopniowo jedną z galaretek, cały czas miksując na wolnych obrotach. Przekładamy masę na jabłka, na niej układamy połówki moreli i całość wstawiamy na 10 - 15 minut do lodówki. Polewamy trzecią (tężejącą) galaretką i ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Czary - gary w kuchni