laske wanilii szczyptę soli Na masę: 300 g kaszy jaglanej sok z jednej pomarańczy skórkę otartą z jednej pomarańczy laskę wanilii 160 g orzechów nerkowca (namoczonych przez 12h) Na polewę: 2 szklanki pulpy z mango (lub dowolne, zmiksowane owoce) 3 łyżki agaru lub pektyny Przygotowanie: Zaparzoną kawę wlewamy do rondelka, lekko podgrzewamy razem z ziarenkami z wanilii i szczyptą soli
ladykitchenBardzo trudno określić co to jest Angielska nazwa to Lemnon curd. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego. Będzie wtedy wspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako
Kuchnia Pokoleńpełnym smakiem prawdziwych, wyselekcjonowanych nasion kakaowca . Jest bardzo intensywne, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby nadać napojom i potrawom czekoladowego smaku i aromatu. Doskonale sprawdza się w gorących czekoladach, polewach, domowych czekoladach, wypiekach i innych kakaowych deserach. Pokochałam to kakao za wyśmienity smak , całkowicie różniący się od proszków kakaowych dostępnych hurtowo na sklepowych półkach oraz za przepiękne i urocze opakowanie
Zdrowie na języku :Pmisy blendera. Do owoców dodajemy listki świeżej mięty, serek homogenizowany oraz śmietankę 18%, wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji sosu. Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad. Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy. Smacznego By Magdalena beta
Słodkie okruszkiwymieszać suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie suche wymieszać z mokrymi i bakaliami Piec w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 50 minut.Wystudzić na kratce.Polać polewą , dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzenieżółtą. Ser halloumi kroimy na 0,5 cm plastry i smażymy na suchej patelni. Tak, aby ser się zarumienił. Usmażony ser układamy na liściach sałaty. Dodajemy oliwki. Wszystko polewamy oliwą i posypujemy pestkami granatu. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
kulinarnyJaprzekrajamy wzdłuż na pół. Delikatnie nacinamy miąższ i posypujemy solą. Po około 10 minutach płuczemy, suszymy na ręczniku papierowym i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypujemy ziołami, polewamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 30 minut. Mięso smażymy, dodając przeciśnięty ząbek czosnku i doprawiając solą i pieprzem. Kaszę jaglaną płuczemy naprzemiennie
Pan i Pani Smith w kuchnisuchej patelni przez kilka minut z obu stron (uważajcie żeby nie zbrązowiały, bo wtedy będą twarde i się połamią). Na każdym placku rozsmarowujemy sos czosnkowy, na niego układamy sałatkę, polewamy keczupem i kładziemy mięso. Zawijamy: najpierw dół (1/4 całego placka) zakładamy do góry, a następnie zwijmy w rulon. Gotowe
Czary - gary w kuchnimasy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchnipapryką (najlepiej jeśli kuskus nie jest już gorący, w przeciwnym razie nektarynki "rozciapią się"). Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pietruszkę drobno siekamy. Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy jogurtem i posypujemy natką. Mmmm... pycha
Czary - gary w kuchnidodajemy stopniowo jedną z galaretek, cały czas miksując na wolnych obrotach. Przekładamy masę na jabłka, na niej układamy połówki moreli i całość wstawiamy na 10 - 15 minut do lodówki. Polewamy trzecią (tężejącą) galaretką i ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Czary - gary w kuchnijagody i przez chwilę miksujemy (masa powinna nabrać jagodowego koloru), a następnie powoli wlewamy żelatynę (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy na herbatniki, wierzch posypujemy odłożonymi wcześniej jagodami i polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Czary - gary w kuchniprzygotowanej wodzie i odstawiamy aż lekko stężeją. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo dodajemy galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Przekładamy na masę serową, a na wierzch polewamy drugą galaretkę. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Czary - gary w kuchnidołu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut (termoobieg). Płatki rozkładamy do dwóch salaterek, a następnie do każdej dodajemy miąższ z upieczonego jabłka i jogurt, polewamy syropem lub miodem
Czary - gary w kuchnizapiekania i przyprawiamy pieprzem cytrynowym oraz ziołową przyprawą do ryb, ewentualnie dodatkowo solą. Koperek i pietruszkę siekamy i łączymy ze śmietaną. Całość przyprawiamy solą. Przygotowaną mieszanką śmietanowo – ziołową polewamy rybę. Pozostawiamy na około 30 minut do zamarynowania. Następnie zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 o C przez około 30 minut. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewy