polewa - 11092 przepisów (strona:283/740)

Naleśniki bananowo-kokosowe (wegańskie) 225

delikatnie smaruję olejem, za pomocą pędzla, patelnię do naleśników.  Jak lekko przestygną, naleśniki posmarować gęstym mleczkiem kokosowym, ułożyć banana i zwinąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polewać nią naleśniki tworząc wzory. Opcjonalnie posypać posiekanymi orzechami włoskimi Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Muffiny czekoladowe z wodą gazowaną 142

blogu: gotujemy rodzinnie . Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno czekoladowe. Robi się je bardzo łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. Wierzch można udekorować polewą czekoladową, lukrem lub posypać drobinkami czekoladowymi.   (6-7 sztuk) 3/4 mąki pszennej 2/3 szklanki cukru (użyłam brzozowego)  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko

Di gotuje
Kolorowa sałatka 152

można dodać inne ulubione zioła świeże lub suszone, oraz opcjonalnie odrobinę miodu) Przygotowanie: Mieszamy składniki na sos w zakręconym słoiczku poprzez potrząsanie. Wszystkie składniki na sałatkę układamy w miseczce, polewamy sosem, doprawiamy pieprzem i zjadamy z apetytem kolorową sałatkę Smacznego!   The post Kolorowa sałatka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowy sernik 122

Rating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony sernik będzie smakował jak ich ulubiona słodycz. Przygotowując czekoladowy sernik wzorowałam się na przepisie sernika dwusmakowego. Składniki na: Czekoladowy sernik 1kg twarogu na sernik zmielonego lub do zmielenia 250g cukru 200g masła jedno

Magiczny Garnek
Babka biało - czarna 166

OKAZJI Wielkanocy mam dla Was babkę kakaową z polewą czekoladowo - kokosową. Składniki: 6 białek 100 g cukru brązowego 100 g masła 160 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  100 g mlecznej czekolady 50 g kokosowej czekolady Masło rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Mąkę

Panda i jej świat
sałatka z sosem imbirowo cytrynowym 125

imbir na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do cytryny. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy miód, sól oraz pieprz cytrynowy. Energicznie mieszamy, aż wszystkie  składniki się połączą i uzyskamy jednolitą konsystencję. Polewamy sałatkę sosem i delikatnie mieszamy

noteskulinarnyfiga
Sernik jarmużowy z rukolą - thermomix tm5 177

termicznej. Desery twarogowe termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody i ich koncentraty, Sery topione Poniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne, sosy konserw rybnych Poniżej 35 g/kg

ClauditteMissCooking
Babeczki wielkanocne 130

składniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut. Gotowe babeczki polewamy lukrem  (można wykorzystać specjalny cukier puder do sporządzenia lukru).  Smacznego

Pyszności Słodkości
CYTRYNOWO CZEKOLADOWA BABKA 110

minut. Sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe. Studzimy. Przygotowujemy lukier. W miseczce mieszamy wszystkie składniki. Mieszamy do uzyskania gęstej masy. W razie konieczności dodajemy odpowiednio wody lub cukru. Polewamy ostudzoną  babkę

KuchcikoweLove
Wegańska babka z karobem na oliwie 179

piec około 25-30 minut w 180°C lub do suchego patyczka. Czas pieczenia może się różnić ze względu na kształt formy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą kakaową/karobową. źródło przepisu

FitKot
mazurek a la snikers 139

deserowej 150 g orzeszków ziemnych, solonych wykonanie: Jeśli używamy gotowego kajmaku to go lekko podgrzewamy aby nabrał konsystencję lekko płynną. Równomiernie rozsmarowujemy na upieczony spód. Posypujemy orzeszkami. Całość polewamy roztopioną czekoladą i schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
babka kokosowa 153

kominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z formy, odstawiamy do wystudzenia i dowolnie dekorujemy. Ja użyłam białej polewy

Domowy Smak Jedzenia
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 153

wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Gotowany sernik 183

masę serową. Zostawiam do ostygnięcia, następnie wkładam już zimne do lodówki na 12 godzin. Krok 4 Następnego dnia wyjmuje sernik z lodówki. Czekoladę rozpuszczam z 3 łyżkami mleka i polewam sernik. Na wierzchu dekoruje go jak mi się podoba. Idealnie pasuje na Wielkanoc

Różowa kuchnia
Sałatka do grilla 296

średnią kostkę, rzodkiewki w plasterki, cebulę siekamy drobno. Warzywa łączymy z sałatą, dodajemy szczypior i bazylię. Całość mieszamy. Wszystkie składniki na dressing łączymy ze sobą w małej miseczce i polewamy warzywa, najlepiej tuż przed podaniem, wtedy sałata pozostanie chrupiąca. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grilla, do obiadu, lub jako posiłek do pracy. Artykuł Sałatka do grilla pochodzi

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania