piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, wyżej dajemy sernik. 5. Sernik pieczemy ponad godzinę w temp. 180 stopni. 6. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy dekoracyjnie sernik. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkidosypujemy suche i mieszamy. Gotową masę przekładamy do długiej formy np. keksowej wyłożonej papierem do pieczenia - pieczemy około 50-60 minut do złotego koloru w 180`C Po ostudzeniu polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego
Słodkie Przyjemnościdaniem . Nie musi ona jednak być monotonna. Czego potrzebujemy do przygotowania owsianki innej niż zawsze ? Dodatku, który uatrakcyjni jej smak – przygotowujemy owsiankę, a następnie nakładamy na miskę i polewamy Nutellą . Aby krem stał się nieco bardziej płynny, możemy go ogrzać w kąpieli wodnej . Nasze danie będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej kolorowe, jeśli wierzch posypiemy owocami . Świetnie
Moja smaczna kuchniamarcepanowy: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli dobrego aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Do pudru dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszając dolewamy kremówkę do uzyskania pożądanej konsystencji. Polewą smarujemy jeszcze letnią babkę i odstawiamy do wystudzenia, choć to niestety trudne..., u nas znika jeszcze ciepła... mniam... pychota... :-) Smacznego
Smaczne Zdrowełososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto
karmelowyCiasto przygotowałam z przepisu Marty Dymek na muffinki buraczane. Ciasto wyszło przepyszne, mocno czekoladowe z pachnącymi płatkami róż w polewie. Polecam gorąco i zachęcam do upieczenia. Ciasto buraczkowe z płatkami róż - wegańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietermoobiegu na 45 minut, aż upiecze się na złoto. Nie przejmujcie się, jeśli babka popęka z wierzchu - i tak na stole postawicie ja "do góry nogami":) Po wystudzeniu polewamy gdzieniegdzie lukrem królewskim - przepis znajdziecie tu: lukier królewski
Kulinarne Inspiracjekońcu Wielkanoc już za chwilę, a czego jak czego ale baby nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Dzisiaj proponuję wam pyszną czekoladową babkę z piękną błyszczącą czekoladową polewą, udekorowaną jak na Wielkanocną babę przystało jajkami. ciasto : 250 g mąki pszennej 200 g cukru 200 g masła
Polska Zupatego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone, ale tradycyjny biały ser. Zapraszam po przepis. Składniki
Mój Smak na Życiekostkę. Natkę pietruszki siekamy i mieszamy razem z resztą składników. Przygotowujemy sos: musztardę mieszamy z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i odstawiamy sałatkę do lodówki. Smacznego
Taste TherapyCukier puder utrzeć z sokiem do uzyskania gęstej, lekko płynnej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej soku). Udekorować wierzch ciasta i posypać ulubioną posypką cukrową. Babkę można także udekorować polewą przygotowaną z 100g białej czekolady rozpuszczonej na parze z 2 łyżkami śmietany kremówki i obsypać posypka cukrową
Pyry na GazSkładniki: 250 g mąki pszennej 4 jaja L 150 g cukru/ksylitolu 150 ml oleju 150 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Składniki na polewę: 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremówki jajeczka-migdałki do dekoracji Wykonanie: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia jajka ubić na puszysty kogel-mogel, aż masa potroi objętość
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli lubicie cukierki krówki to na pewno ta babka przypadnie Wam do gustu :) Sama masa krówkowa jest dosyć słodka, więc do dekoracji zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady. Składniki: 1 puszka masy krówkowej (400g), 1 szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 4 jajka, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie: Jajka ubijamy
Aga w kuchniPieczemy ok. 55-65 minut w temp. 180 stopni - do suchego patyczka. Po wystudzenia babkę dekorujemy herbacianym lukrem. Wykonanie lukru: Składniki na lukier mieszamy razem w miseczce, po czym polewamy wystudzoną babkę. W razie gdyby lukier był zbyt gęsty dodajemy herbaty, a gdyby był zbyt rzadki dodajemy cukru
Mania Wypiekaniapieczemy ok. 20 minut do złotego koloru. Cukier puder wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny, dokładnie wymieszać. Wystudzony kruchy spód smarujemy dżemem i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Wierzch polewamy lukrem. Z rozpuszczonej czekolady robimy napis, gałązki i dekorujemy orzechami
magiczna kuchnia Kasi