owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami
Bon appetit mon amiesię od ścianek naczynia), a następnie miseczkę wyjmujemy i szybko przekładamy na talerzyk do góry dnem, tak aby deser opadł na talerz. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami lub opcjonalnie polewamy karmelem
Bon appetit mon amiejednakowej grubości. Słodką paprykę, jeśli używam, również kroję w plastry lub bardzo drobną kostkę. Na talerzu układam na przemian pomidora i ser mozzarella. Całość dekorują listkami bazylii i polewam oliwę z oliwek. Jeśli używam sałaty to również nią dekoruję talerz. Przed podaniem doprawiam sałatkę świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajatymiankiem, skórką z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i wbijamy 3 cale jajka. Całość mieszamy do uzyskania gęstego sosu. W brytfance układamy warstwowo najpierw plasterki ziemniaków, następnie ziemniaki polewamy sosem, dodajemy trochę marchewki z groszkiem i układamy kolejną warstwę ziemniaków itd. do wyczerpania składników. Wierzch zapiekanki można posypać startym serem, ja ser pominęłam bo akurat nie miałam. Całość zapiekamy
W kuchennej krainiesię że udało mi się trafić na mega kombinacje. Panierka jest chrupiąca, nie odchodzi a co najważniejsze w porównaniu do niektórych przepisów wykonuje się ją błyskawicznie. Nie wymaga polewania żadnym tłuszczem co jest dodatkową zaletą bowiem można spokojnie wstawić kurczaka do piekarnika i wyjąć już gotowego. Składniki 4 podudzia z kurczaka 6 pałek z kurczaka płatki kukurydziane mąka ziemniaczana
Piekielna Kuchnia Patiubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy sodę, odzywkę, mąkę i żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy. Omlet smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Gotowego omleta przekładamy na talerz. Polewamy jogurtem i posypujemy cynamonem. Smacznego
Truskawkowa Fiestainni obierają jeszcze ciepłe. Próbowałem obu sposobów i obydwa zdały egzamin u mnie. Turlałem je tylko, żeby skorupka pękła i ładnie się zdjęła :) Nakładamy mix sałat na talerz, polewamy ją oliwą extra vergine. Dodajemy jajka, rzodkiewkę i kiełki buraka po czym wszystko przyprawiamy pieprzem czarnym i cytrynowym i mieszamy. Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się dowiem
Parowar Facetagorącej dodajemy czekoladę i mieszamy na gładką masę. Sernik wyjmujemy z foremki, układamy na paterze. Gdy czekolada będzie letnia, ale nadal płynna (należy ją mieszać co kilka chwil) polewamy nią ciasto. Wkładamy ponownie do lodówki na 1 godzinę
Gotowanie i blogowanieWitajcie :) Niedługo święta , zapewne każdy z Was upiecze jakąś babkę , ja mam dzisiaj propozycję babki z marcepanem i polewą krówkową. Babka wyszła pyszna , do jej upieczenia wykorzystałam foremki z kominkiem od PapilArt . Zapraszam do sklepu internetowego znajdziecie tam szeroki asortyment form, foremek, papilotek http://papilart.pl/ . Składniki : 100 g surowego marcepanu 5 jajek 1 szklanka cukru 2 kopiaste
Sama słodycz i szczypta chiliszczyptą soli do smaku. Wymieszaj i odstaw. Do miski włóż wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki poza sosem. Posyp pokruszoną fetą i delikatnie wymieszaj. Podawaj z sosem jogurtowym, którym polewaj sałatkę tuż przed podaniem. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaGotową kroimy w plastry ok 5 cm grubości, układamy na blasze zostawiając odstępy ( ciasto rosnąc i tak się poskleja). Pieczemy ok 15 minut. Po tym czasie ewentualnie po ostudzeniu polewamy lukrem lub roztopioną białą czekoladą
Z Majeczką w kuchnikróluje średnio wysmażony po 2 minuty z każdej strony. Stek po grillowaniu musi odpocząć ok 2 min, następnie tniemy go na cienkie paski i układamy na sałatce. Wszystko polewamy naszym winegretem. Smacznego
Niezły Młyneknastępnym naczyniu miksujemy serek mascarpone ze zredukowanym piwem, pozostały piwem oraz masą jajeczną. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno śmietanę i mieszamy. W 6 szklaneczkach rozkładamy połamane biszkopty, polewamy je naparem kawowy. Układamy warstwę bananów, pokrojonych w plastry. Umieszczamy warstwę kremu i powtarzamy warstwy. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Przed podaniem oprószamy kakao
Domowy Smak Jedzeniawysypanej maka formy. Odstawiamy na 1,5 godziny by wyrosło. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Pieczemy babkę ok 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest w środku upieczona. Po ostudzeniu polewamy lukrem utartym z cukru pudru, rumu, wody i soku z cytryny
Dzieje kuchennej Wiewióryprzesyłkę pełną znakomitych produktów: masa makowa masy krówkowe masy orzechowe z kawałkami orzeszków - nowość, która doskonale sprawdza się w wielu wypiekach. Unikalna receptura z orzechami ziemnymi, śmietanką i mlekiem polewy i dekoracje do ciast płatki migdałowe rodzynki królewskie orzechy ziemne i włoskie żurawina suszona W paczce znalazłam również piękny kalendarz z przepisami, który będzie dla mnie dodatkową inspiracją. Na blogu
Słodkie okruszki