chrupiące, pachnące i niskokaloryczne. A z dodatkiem cukiniowego ketchupu, miodzio! :D Zachęcam do spróbowania :) Składniki: seler korzeniowy łyżka oliwy (można pominąć) sól zioła prowansalskie Selera obieramy, kroimy w słupki. Polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pieczemy 20-25 minut, aż będą ładnie zarumienione. Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkamleko, dodajemy masło i stawiamy na małym ogniu. Kiedy masło się rozpuści, wlewamy mieszaninę do miski z cukrem i kakao i ucieramy drewnianą łyżką na gładką, lśniącą masę. Lukrem polewamy ciasto i odstawiamy do zastygnięcia
ClauditteMissCookingKolejna wersja pieguska. Bardzo lubie keksy więc do pieguska dodałam bakalie i wyszedł mi taki całkiem fajny a'la keksik. Polałam go polewą czekoladową i udekorowałam pozostałymi bakaliami. składniki: 1 szklanka białek 1 szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka maku, dałam mak mielony Back Mit 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Monia miesza i gotujebiszkopty zatopione w truskawkowym soku, a na wierzchu truskawkowa galaretka. Zapraszam serdecznie! Kokosowa beza: 5 białek 1 szklanka cukru 200 g kokosu 1 długi wafelek kokosowy w jasnej polewie Białka umieścić w misie miksera. Ubijać, zwiększając obroty miksera, do otrzymania sztywnej piany. Dodawać cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, aż do wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany. Pod sam koniec
Czerwień i błękitbalsamicznego, pieprz, sól). Na talerzu układamy listki rukoli, na nich układamy plasterki pomarańczy, pokrojoną w kostkę fetę, czarne oliwki i przekrojone na pół pomidorki. Wszystko posypujemy ziarenkami granatu i polewamy sosem. Podajemy od razu
Kulinarne przygody Gatitypieprz ziołowy kilka listków świeżej bazylii i rozmarynu makaron soba WYKONANIE: Makaron gotujemy według zaleceń producenta. Świeże zioła szatkujemy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Makaron podajemy z ulubionymi warzywami, całość polewamy sosem
healthy dreamsOgórka obieram i kroję w plasterki. Sałatę płuczę i rozdrabniam. 3. Do sałaty dodaję pomidory, ogórka, kaszę kuskus oraz sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszam. 4. Sałatkę polewam sosem miodowo- musztardowym i podaję. Do przygotowania sałatki wykorzystałam sos do mięs i sałat miodowo- musztardowy, który otrzymałam do testowania od firmy Roleski . Sos ma idealną konsystencję i ciekawy
Tradycyjna kuchnia Kasijogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy na paski i podsmażamy na patelni (na chrupko) Jogurt doprawiamy do smaku solą i pieprzem Na półmisku układamy liście szpinaku i polewamy je jogurtem. Następnie szpinak z jogurtem posypujemy słonecznikiem i przestudzonym boczkiem (lub salami). I to koniec... możemy zajadać:-) Smacznego
IMPRESJA SMAKUTort idealny na urodziny jak i przyjęcie w gronie rodzinnym, Potrójnie czekoladowy, ponieważ składa się z biszkoptu, kremu i polewy czekoladowej. Całość ozdobiłam masą plastyczną z której wycięłam kształty. Poniższy tort przygotowałam na 50 urodziny taty i uwierzcie mi na słowo - był pyszny! Jeżeli lubicie lekko kwaśniejsze smaki to tort przełóżcie dużą ilością kwaśnego dżemu. Pamiętajcie o tym, że tort
Ugotowaćprzepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami
Bajeczna Kuchniagotuję na średnim ogniu ze szczyptą soli, około 3 minuty cały czas mieszając. Przekładam do miseczki. Banana i mandarynki obieram, kroję na kawałki, orzechy rozdrabniam, wrzucam na suchą patelnię, polewam miodem i karmelizuję2 minuty, wykładam na jaślankę, podaję od razu. Smacznego
Wanilia i Kardamonmnie 500 g łącznie) garść czarnych oliwek kilka pasków gorgonzoli ocet balsamiczny zioła prowansalskie olej Dodatkowo ziemniaczane łódeczki Piekarnik nagrzewam do 220 stopni. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ziemniaki polewamy je olejem i posypujemy sola i ziołami. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. W tym czasie na patelni grillowej obsmażamy z obu stron piersi z kurczaka
Piekielna Kuchnia Patiduża czerwona cebula przyprawa gyros oliwa/olej Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż i kroimy w kostkę ok 2x2 cm. Jeśli mamy czas przekładamy kurczaka do miseczki posypujemy przyprawą gyros polewamy olejem. Dokładnie mieszamy żeby przyprawa pokryła nam wszystkie kawałki kurczaka i odstawiamy do lodówki na min 1 h lub na całą noc. Jeśli nie mamy czasu od razu nakładamy
Piekielna Kuchnia Patinastępnie zwiększyć temperaturę do 160ºC i piec kolejne 25-30 minut - do suchego patyczka. Wyjąć przestudzić przez 10 minut w formie, przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Polać czekoladową polewą i ozdobić posypką. Smacznego
Pełny talerzwgłębieniu mięsnej kulki (z pozostałych białek możecie zrobić sobie biały omlet lub zamrozić w pojemnikach dla późniejszych zastosowań). PODANIE Obok mięsa umieszczamy posiekane dodatki (jeśli macie oliwę truflową – lekko polewacie nią mięso), a mięso z żółtkiem obsypujemy jeszcze szczyptą gruboziarnistej soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy wszystko na talerzu i zajadamy. Udane kulinarne doznania gwarantowane. Na cześć królewny Addy
Nerds Kitchen