minut) Donaty smażę na rozgrzanym oleju, na złoto z obu stron. Po usmażeniu układam na ręczniku papierowym, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Zimne można polać polewą lub lukrem, udekorować rozmaitymi cukrowymi posypkami, lub oprószyć cukrem pudrem:) Smacznego
Takie tam pichceniemarmoladę przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy boki i szklanką odkrawamy nadmiar ciasta. Pączki muszą wyrosnąć na stole. Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem i ozdabiamy kandyzowaną skórka z pomarańczy. lukier: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania gęstej konsystencji. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąstron na złoty kolor, odsączamy na papierowym ręczniku a na koniec dekorujemy wedle uznania.Pączki nie są zbyt słodkie , dlatego można poszaleć z dodatkami. Nam najlepiej smakują z czekoladową polewą. Tabliczkę gorzkiej czekolady, rozpuszczam w rondelku z 1 łyżeczki masła i w takiej ciepłej maczam ostudzone pączki, posypujemy kolorową posypką i gotowe. A wszystkim kobitkom radze dziś wszamać
FarmażonyPrzygotowanie: Dno brytfanki smarujemy olejem i rozprowadzamy równomiernie, dzięki temu ryba nie będzie przywierać do naczynia. Pstrąga myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy w brytfance, a następnie polewamy cytryną i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rybę układamy kromki chleba. W misce mieszamy serek, śmietanę, łyżkę oleju rzepakowego, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie
Symfonia smakowawaniliową ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Na dolną część ptysia kładziemy kilka cząstek brzoskwini i warstwę śmietany. Przykrywamy drugą częścią ptysia, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Post Ptysie z bitą śmietaną pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenkawą rozpuszczalną. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Przestudzone pączki przekrawam na pół i przekładam kremem kawowym. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Czekoladą polewam pączki. Wierzch oprószam kakaową posypką. Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą otrzymałam do testowania od firmy Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż
Tradycyjna kuchnia Kasimargaryny ( pół kostki) szklanka wody szklanka i 2 czubate łyżki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 4 jajka olej do smażenia cukier puder + woda na polewę Przygotowanie : Zagotuj szklankę wody z margaryną i wsyp do niej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Mieszaj energicznie i dosyć szybko aż masa będzie jednolita i nie będzie
Mechanik w kuchniczubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Składniki na lukier dokładnie wymieszać. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty – dolać więcej soku; jeśli zbyt rzadki – dodać cukru pudru. Polewać ciepłe oponki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomichili płatki kokosowe 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Przyprawy : pieprz czarny pieprz cytrynowy papryka wędzona natka pietruszki Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Polewamy oliwą i przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym, papryką wędzoną. Posypujemy także nitkami chili i płatkami kokosowymi, odstawiamy tak zamarynowane mięso na pół godziny. Po tym czasie układamy je na folii aluminiowej
Parowar Facetamasa ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko wkładamy kawałek banana - masa serowa - w masę serową wciskamy ciemne kółeczka -masa jasna - 1/2 biszkoptu jasnego. Dodatkowo można wierzch polać polewą czekoladową. Mój jasny biszkopt wyszedł jakiś ogromny dlatego ciasto wygląda jak wygląda, następnym razem zrobię z 3 jaj i dam go tylko na spód, a masę serową poleję po wierzchu
Cynamonowe szczęściemuffinkom charakterystyczną, przyjemną dla podniebienia konsystencję. Nasze babeczki są dzięki nim jeszcze bardziej kokosowe. Strzał w dziesiątkę, choć muszę przyznać - dość kaloryczny... ;-) 2 szklanki mąki 100g wafelków koksowych w polewie czekoladowej (u mnie princessa kokosowa) 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wiórków kokosowych + 12 łyżeczek do posypania 1 szklanka mleka 100ml oleju rzepakowego
Szefowa kuchnidodaję łyżkę oleju by pierogi się nie zlepiały podczas gotowania. Od chwili wypłynięcia pierogów, gotuję je 2-3 minuty. Pierożki kładę na talerz i polewam tłuszczem z boczkiem i cebulką by się nie sklejały jak ostygną. SMACZNEGO
Gotowanie PatkiLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldstopni. Upieczone bułki studzimy na metalowej kratce. Parówki podgrzewamy w wodzie, ogórki kroimy w plasterki, bułki lekko nacinamy wzdłuż. Parówki umieszczamy w bułkach, po bokach układamy plasterki ogórków, polewamy musztardą, ketchupem, posypujemy prażoną cebulką
Bajeczna Kuchnia