polewa - 11092 przepisów (strona:311/740)

Kinder kanapka/Mleczna kanapka w wersji fit 439

ciasto będzie nie tylko objawieniem, ale i zaskoczeniem jak dobrze smakuje. To najlepszy dowód, że ciasto może być także dietetyczne :) Ps. Jeżeli macie ochotę możecie dodatkowo wierzch oblać polewą czekoladową np. z gorzkiej czekolady. Składniki na 4 sztuki o wymiarach  6x10,5 cm: ciasto: puszka białej fasoli (240g po odsączeniu) 2,5 łyżki kakao 1 banan 1 jajko

Fabryka pomysłów
Sycąca sałatka z gruszką, awokado, „parmezanem”, orzechami laskowymi i słodkim sosem bazyliowym. 124

naszych dwóch misek. Na sałatę nakładamy po 2-3 łyżki komosy. Obok układamy awokado (jeśli było duże to 1/3 awokado na porcję powinno wystarczyć), pomidorki i gruszkę. Wszystko polewamy dressingiem. Na górę wrzucamy parę orzeszków i parmezan (lub pokrojone pomidorki suszone).   Artykuł Sycąca sałatka z gruszką, awokado, „parmezanem”, orzechami laskowymi i słodkim sosem bazyliowym. pochodzi z serwisu

Fill The Bowl
Cytrynowy pstrąg smażony na maśle 208

mąki sól, pieprz 1. Pstrąga oczyszczamy, kroimy w dzwonki.  2. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Dokładnie nacieramy nią rybę (również wewnątrz), sok wyciskamy i polewamy nim pstrąga. Zostawiamy na około 30 minut w chłodnym miejscu. 3. Na patelni rozgrzewamy masło. Kawałki pstrąga dokładnie obtaczamy w mące, smażymy do zarumienienia

Szefowa kuchni
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM 146

kawałki, układamy na sałacie. Tak samo układamy połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Posypujemy posiekanym koperkiem. Sos: oliwę mieszamy z wodą, sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy, posiekany koperek, dosładzamy miodem, polewamy sałatkę. Podajemy po ok 5 minutach jak smaki się przegryzą

Z Majeczką w kuchni
Tostowe babeczki 121

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (środkowy poziom). Pieczemy do ścięcia masy jajecznej. Po wyjęciu z piekarnika czekamy do lekkiego przestudzenia. Po czym delikatnie wyjmujemy tostowe babeczki. Każdą polewamy ulubionym sosem, np. andaluzyjskim i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Słodkie okruszki
Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim „parmezanem”. Z 156

naszych dwóch misek. Na sałatę nakładamy po 2-3 łyżki komosy. Obok układamy awokado (jeśli było duże to 1/3 awokado na porcję powinno wystarczyć), pomidorki i gruszkę. Wszystko polewamy dressingiem. Na górę wrzucamy parę orzeszków i parmezan (lub pokrojone pomidorki suszone).   Artykuł Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim

Fill The Bowl
Kopytka ze szpinakiem 159

Podczas krojenia kształt lekko się spłaszczy, należy go delikatnie poprawić palcami. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, ok. 1 min do momentu wypłynięcia. Czas gotowania zależy od ich grubości. Kopytka polewamy roztopionym masłem, posypujemy pieprzem i zieloną pietruszką. Rada: kopytka gotujemy porcjami, wkładamy je na płasko, tylko tyle ile się zmieści na dnie garna, im szersze dno tym więcej się zmieści

Moniki Smakołyki
Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem 189

piecze, do małego rondelka wlewamy ocet balsamiczny i miód. Gotujemy na małym ogniu do czasu, aż większość odparuje i pozostanie ok. 1/3 płynu. Studzimy sos. Gdy tarta się upiecze, polewamy nim delikatnie gruszki. Tartę dekorujemy gałązkami tymianku, kroimy na ukośne plastry tak, aby każdemu przypadła połowa gruszki. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem pochodzi

Poezja smaku
Pieczony topinambur 234

chrupiąca! :) Wymyty topinambur kroimy na kawałki – większe na 6, mniejsze na ćwiartki, żeby wszystkie były mniej więcej jednej wielkości i równo się upiekły. Pokrojone warzywko wrzucamy do michy, polewamy oliwą i dosypujemy przyprawy. Dokładnie mieszamy, żeby każdy kawałek pokrył się przyprawami i oliwą :) I koniec pracochłonnych przygotowań! ;) Ja odstawiłam je w tej mieszance na godzinę, ale nie trzeba tego robić

Jak gotować i nie zwariować
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 135

naleśnik nakładamy farsz szpinakowy, kawałki fileta z kurczaka, trochę pokruszonej/pokrojonej fety i łyżkę sosu. Naleśnika składamy z trzech stron. Umieszczamy na chwilę na naleśnikarce lub patelni. Podgrzewamy. Przez podaniem polewamy niewielką ilością sosu. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Pierś z kaczki z pieczarkami ziołowymi z papryczką chilli i czosnkiem 150

mamy już gotową pierś z kurczaka odkładamy ją żeby chwilę odstała i kroimy na plasterki czekamy jak soki wyciekną, przynajmniej ja tak wolę i układamy na talerzu i polewamy sosem z pieczarek i pieczarkami. Pierś z dodatkiem pieczarek idealnie pasuje z batatami z tego przepisu  i konfitura z czerwonej cebuli z tego przepisu

Piekielna Kuchnia Pati
Babka piaskowa w polewie czekoladowej 135

pomarańcza. Ciasto mamy klejące i takie ma być. Przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy czekolad a rozpuszczona z 3 łyżkami  mleka. Dekorujemy gwiazdkami

Różowa kuchnia
Zapiekane ciabatty 161

żółtego sera lub mały kawałek sera w kostce sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Ciabatty kroimy wzdłuż, tworząc spody 4 zapiekanek. Każdą w ten sposób powstałą małą zapiekankę polewamy ketchupem (tworząc "zygzak" na całej długości ciabatty) i posypujemy szczyptą soli ziołowej. Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Jeżeli używamy większych sztuk należy je jeszcze przeciąć na pół. Żółtą paprykę

Słodkie okruszki
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA CHŁOPCA - INSPIRACJA 170

wodzie mineralnej napełnione zielonym "Kubusiem" plus etykietki (z internetu) PS4 i Pad z bliska :) ) Przepyszne maślane ciasteczka z lukrową i marcepanową dekoracją Minecraft Popcorn z zieloną polewą i żelkowe laseczki "TNT" Ukochane makaroniki Adasia (przepis tutaj ) w kolorach przewodnich Minecraft Babeczki z  tego przepisu z mascarpone z dekoracjami Minecraft Babeczki raz jeszcze :D Makaroniki

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak nadziewany kaszą gryczaną. 180

przy mniejszych czas należy skracać. Do naczynia wlewamy szklankę wody. Co jakiś czas sprawdzamy czy płyn już wyparował jeśli tak wode uzupełniamy. Powstałym płynem co jakies pół godziny polewamy kurczaka. Smacznego! A to przed pieczeniem

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania