soku z pomarańczy 3 płatki żelatyny 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu skórka otarta z pomarańczy 2 łyżki likieru Cointreau 1 mandarynka - opcjonalnie 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego Składniki na polewę czekoladową: 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany kremówki Wykonanie: odważyć suche składniki na biszopt i wymieszać. Jajka w całości, nie odzielając białek od żółtek ubić na puszysty kogel-mogel. Powinny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chwilę na patelni. Kotlety posypujemy odrobiną sera pleśniowego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż ser się roztopi. Spód podgrillowanej bułki smarujemy sosem hamburgerowym. Kładziemy kotleta i polewamy go odrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym. Moja późniejsza wersja zawierała również grillowane pieczarki i odrobinę sałaty
Jacob Tastesnaczynia żaroodpornego, całość posypuję kruszonką z orzechów i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę przez 25-30 minut. Gotowe danie podaję z porcją jogurtu naturalnego i polewam syropem daktylowym. Smacznego, Klaudia
Mango Papajanaczynia żaroodpornego, obłożyć wiórkami masła i podlać odrobiną wody. Piec 40 minut w 200 stopniach i następnie około 1 h (do miękkości) w 180. W trakcie pieczenia mięso polewać wytwarzanym się sosem
Di gotujedrobno posiekanej papryczki chilli bez pestek) 1 łyżeczka pesto pietruszkowego ( lub 2 łyżki posiekanej pietruszki i 1 ząbek czosnku) Zaczynamy od tego że tuńczyk powinien mieć temperaturę pokojową, polewam go olejem i pieprze z obu stron i odstawiam- ale nie do lodówki! Teraz zabieramy się do przygotowania salsy. Pomidora parzymy kroimy w drobną kostkę odciskamy z nadmiaru płynu, oliwki
Piekielna Kuchnia Patikokosowym albo wodą z dodatkiem 1 dużej łyżki stałej części mleka kokosowego i z nim ciasto wychodzi naprawdę najlepsze, jeszcze bardziej kokosowe. Druga rzecz - czekolada do polania - na początku polewałam muffinki pasmami czekolady, potem zrezygnowałam z niej i wolałam takie zupełnie bez niczego, natomiast teraz jest faza druga skrajna czyli cała góra porządnie oblana czekoladą i to jak najbardziej gorzką
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIErozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia, ostudzoną masę dzielimy na trzy części. Przekładamy ciasto: placek makowy, masa jabłkowa, placek kokosowy, masa jabłkowa, placek kakaowy, masa jabłkowa, placek orzechowy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Bajeczna Kuchniaczasie wyciągam danie z piekarnika, studzę przez kilka minut i dzielę na porcje. Składniki cytrynowego dressingu ucieram w moździerzu do uzyskania jednolitej konsystencji. Tuż po upieczeniu kurczaka polewam nim porwaną sałatę i mieszam. Porcję kurczaka podaję z ziemniakami, papryką i sałatą. Smacznego, Klaudia
Mango Papajarozetrzeć z piernikiem. Rozprowadzić 1 i 1/2 szklanki wywaru z ryby z masłem piernikowym i mieszając gotujemy kilka minut.Dodajemy miód ,sól,sok z cytryny , cukier i cynamon.Powstałym sosem polewamy rybę.Smacznego. Sos wraz z "ziemią" jest przepyszny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Filet kroimy na cztery części . Każdą umieszczamy na kawałku folii aluminiowej. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym i polewamy dwoma łyżkami sosu chili. Na łososiach układamy cebulę i szpinak. Każdy kawałek zawijamy szczelnie w folię i pieczemy przez 20 minut. Wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy jeszcze zawinięte przez 5 minut
Moje Kuchenne Rewelacjełyżki płynnego miodu gryczanego może być inny pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Do dekoracji rodzynki sułtańskie KRESTO posypki wszelakie cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem
Z Kuchni Do KuchniOgórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Z papryczki wyciągam ziarenka a następnie myję i siekam bardzo drobno. Całość ze sobą mieszam, polewam oliwa i dodaję pieprz oraz szczyptę soli. SMACZNEGO
Gotowanie Patkipanierujemy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Naczynie do zapiekania ( ja zrobiłam dla każdego oddzielnie, dla wygody ) smarujemy olejem i wykładamy na nie usmażoną rybę. Rybę polewamy śmietaną. Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy
Smaki Ewykostkę cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce. Smacznego
kgwjanczewocytryny pieprz cytrynowy, sól 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st. Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy
Łycha smaków