polewa - 11092 przepisów (strona:321/740)

Piernik staropolski 115

części rozwałkować na cienki placek, piec w dużej blaszce przez ok. 20-30 minut w 180 stopniach. Każdy placek wystudzić,  a następnie przełożyć dżemem śliwkowym  i polać polewą czekoladową, albo lukrem. Ten piernik może stać bardzo długo, im dłużej stoi tym jest lepszy. Smacznego! Ciasto leżakujące od 4 - 6 tygodni w lodówce Pieczemy 3 blaty, przekładamy dżemem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort rocher 163

małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę i golden syrup, do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do otrzymania gładkiego sosu. Polewać tort. Smacznego

Kubki smaku
Ciasteczka czekoladowe 125

dłubań zrobiłam ciasteczka mocno czekoladowe chrupiące smaczne. Myślę, że zyskały by na smaku gdyby je polać czekoladą mleczną ale ja nie lubię dodawać kalorii więc u mnie są bez polewy. Zapraszam... (Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków) Stopień trudności- proste, trzeba pamiętać o rozgrzanym piekarniku przed włożeniem ciasteczek inaczej mogą się rozlać Skala smaku- 7/10: Normal 0 21 false false false

Kubki smaku
Piernik 135

zaproponować tradycyjny podstawowy przepis na  piernik prosto z zeszytu mojej mamy. Stopień trudności- prosty, zawsze się udaje Skala smaku- 10/10, smaczny jest posypany cukrem pudrem lub polany polewą czekoladową jak kto woli :) Składniki: 125g kostki masła 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 2 szkl. mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka sody 3 łyżeczki kakao 1 op.przyprawy do piekarnika

Kubki smaku
Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 150

wlewamy do naczynia- nie może się nic zmarnować. Naczynie wkładamy do piekarnika na 40 min, 175st. po połowie czasu roladki poobracać. Wraz z roladkami wytwarza się smakowity sos, którym polewamy roladki wykładając je wcześniej na talerz

Kubki smaku
Babka ajerkoniakowa 139

koniec dodajemy mąki. 5. Wszystko dokładnie mieszamy. 6. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 – 45 minut. 7. Po wystudzeniu polewamy lukrem

Kubki smaku
Schab pod sosem beszamel i pieczarkami 145

Dijon, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki białego octu winnego. Energicznie potrząsamy słoikiem. Dodajemy 1 łyżkę wody, potrząsamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy słoik i energicznie nim potrząsamy. Polewamy sałatę sosem a następnie przekładamy ją do mniejszych miseczek. Wyjmujemy schab

Kubki smaku
Ciasto z czereśniami palce lizać 200

wykorzystać do czegoś pysznego. Propozycji było wiele jednak ja nie mam czasu na wielkie pieczenia. Postanowiłam połączyć ciasto z muffin z bordowymi soczystymi owocami. Przyznam trochę pokombinowałam też z polewą, gdyż chciałam w pełni uzyskać czereśniowy smak lata. Powiem tylko jedno Pyszności. Zapraszam... Skala smaku 10/10 inny owoc np. jagoda czy wiśnie również by się sprawdziły w tym cieście

Kubki smaku
Carpaccio z buraków z serem pleśniowym 209

cienkie plasterki, ja używam do tego mandoliny. Układamy je na talerzu, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym. Na wierzchu układamy listki rukoli. Następnie buraki skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, pieprzymy i polewamy kremem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
Idealne połączenie- Łosoś z soczewica i kaparami 139

lekko się przyrumienią. Po ok 3 min dodajemy natkę z pietruszki i smażymy jeszcze chwilę. Podajemy na talerzu, na którym jest rozłożona soczewica kładziemy na niej kawałki łososia. Całość polewamy sosem z kaparów i wina. Jako dodatek proponuje grzani z pesto paprykowym i pesto z pietruszki z Lidla

Piekielna Kuchnia Pati
Piernik domowy 141

temu piernik domowy zachowuje świeżość nawet do 4 tygodni – jeczsze nigdy tyle czasu nie przeleżał – tuż po świętach znikał ostatni okruszek. Mój piernik domowy zawsze przyozdabiam domową polewą […] The post Piernik domowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1017

serem i pieczarkami Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną - ciepłe danie w 20 minut Szybkie i łatwe wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Najłatwiejsza babka w łaty Daktylowiec - ciasto Babeczki "Czarny ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka

Słodkie okruszki
SERNIK IZAURA 144

Robimy ciasto- margarynę miękką , cukier , cukier waniliowy , kakao i 5 łyżek zimnej wody , gotujemy ( licząc od zagotowania) 5 minut.Studzimy , odlewamy 0.5 szkl. ugotowanej masy , aby zrobić z niej polewę.Do reszty w garnku dodajemy 4 żółtka , miksujemy mikserem , dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , znów miksujemy ciasto.Ubijamy na sztywno pianę z białek i dodajemy do ciasta.Wymieszać delikatnie ciasto.Wla

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wegański DOMOWY MARCEPAN Z CUKREM KOKOSOWYM 129

przed-wigilijną noc, nie zjedzone jeszcze całkiem siedzą sobie w lodowce i nadal smakują bardzo dobrze, więc bez obaw można robić na kilka dni, choć może wtedy bez polewania sosem czekoladowym, lepiej na świeżo. Oczywiście robiłam taką masę już nie jeden raz ale do tej pory jakoś nie znalazła się na blogu, więc będzie teraz, póki mam te zdjęcia

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jagnięcina z kisielem grzybowym 142

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} „Kisielem” (o którego gęstości można zadecydować samemu poprzez dodanie większej lub też mniejszej ilości mąki ziemniaczanej) polewam jagnięcinę na talerzu z dodatkami – kaszą kuskus , przygotowaną według zaleceń na opakowaniu oraz sałatką z rukoli i przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, polanych sosem (8 łyżek wody + 2 łyżki musztardy

smacznieinatemat

Proponowane wyszukiwania