mamy już gotową pierś z kurczaka odkładamy ją żeby chwilę odstała i kroimy na plasterki czekamy jak soki wyciekną, przynajmniej ja tak wolę i układamy na talerzu i polewamy sosem z pieczarek i pieczarkami. Pierś z dodatkiem pieczarek idealnie pasuje z batatami z tego przepisu i konfitura z czerwonej cebuli z tego przepisu
Piekielna Kuchnia Patipomarańcza. Ciasto mamy klejące i takie ma być. Przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy czekolad a rozpuszczona z 3 łyżkami mleka. Dekorujemy gwiazdkami
Różowa kuchniażółtego sera lub mały kawałek sera w kostce sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Ciabatty kroimy wzdłuż, tworząc spody 4 zapiekanek. Każdą w ten sposób powstałą małą zapiekankę polewamy ketchupem (tworząc "zygzak" na całej długości ciabatty) i posypujemy szczyptą soli ziołowej. Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Jeżeli używamy większych sztuk należy je jeszcze przeciąć na pół. Żółtą paprykę
Słodkie okruszkiwodzie mineralnej napełnione zielonym "Kubusiem" plus etykietki (z internetu) PS4 i Pad z bliska :) ) Przepyszne maślane ciasteczka z lukrową i marcepanową dekoracją Minecraft Popcorn z zieloną polewą i żelkowe laseczki "TNT" Ukochane makaroniki Adasia (przepis tutaj ) w kolorach przewodnich Minecraft Babeczki z tego przepisu z mascarpone z dekoracjami Minecraft Babeczki raz jeszcze :D Makaroniki
Słodko-Słony Świat Ilonyprzy mniejszych czas należy skracać. Do naczynia wlewamy szklankę wody. Co jakiś czas sprawdzamy czy płyn już wyparował jeśli tak wode uzupełniamy. Powstałym płynem co jakies pół godziny polewamy kurczaka. Smacznego! A to przed pieczeniem
Radość kipiąca uśmiechem.plasterki i podsmaż na patelni. Tofu kroimy w kosteczkę, pomidorki w paseczki. Oliwki i paluszki z łososia w kosteczkę lub paseczki. Całość umieszczamy w pojemniku na lunch i polewamy oliwą z oliwek. Gotowe! Do zabrania na uczelnię lub do pracy. Pięknego dnia życzę
SMYKWKUCHNIodstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, przy czym najpierw układamy 1/2 cebuli, następnie żeberka i ponownie cebulę. Całość polewamy pozostałą marynatą. Rękaw do pieczenia dokładnie zawiązujemy, igłą robimy na górze kilka dziurek, a naczynie przykrywamy. Żeberka pieczemy godzinę w 200 stopniach. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachcherry parzymy również wrzątkiem, zdejmuje skórki i posypujemy pieprzem ziołowym. Bazylie i sałatę pak choi myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i siekamy. Po wyłączeniu się parowaru, mieszamy wszystkie składniki i polewamy oliwą extra vergine. Czekam na Wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar Facetaosuszyć w suszarce do sałaty. Pomidorki dokładnie myjemy, kroimy na pół, ser kroimy w kostkę, oliwki odsączamy z zalewy. Na dużym talerzu układamy rukolę, pokrojone pomidorki, ser oraz oliwki, polewamy sosem winegret
Bajeczna Kuchniainne małe wypieki Babeczki "Czarny ląd" Waniliowe ciasteczka z jagodami Ciasteczka "Makusie" Miękkie pierniczki domowe Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie. Babeczki z truskawkami (muffiny
Słodkie okruszkiponownie kładę płat makronu, sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Ponownie płat makaronu, pozostały sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Na górę kładę ostatni płat makaronu i polewam obficie sosem beszamel. Pozostałym żółtym serem posypię górę lazanii pod koniec pieczenia. Pieczenie lazanii: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około
Uwaga Babcia Gotujeminut. W tym czasie na patelni z olejem smażymy rybę. Placki upiekły się. Wyjmujemy je z blaszek i dzielimy na dowolne porcje. Na porcje placków nakładamy rybę, polewamy sosem pomidorowym i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnymąkę, ciągle mieszając żeby nie powstały grudki. Kiedy mamy jednolita masę, pomału dolewamy mleko, mieszamy, aż sos zacznie gęstnieć. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Gotowym sosem polewamy brokuły. Wstawiamy do piekarnika do zapieczenia. Możemy też dodatkowo posypać startym żółtym serem. Tak samo możemy przygotować również kalafiora
Z Majeczką w kuchniBuraki dokładnie myjemy nie obierając ich, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą , gotujemy do miękkości z dodatkiem niewielkiej ilości cukru. Ostudzone obieramy, kroimy w cienkie plasterki, układamy na talerzy, polewamy olejem lnianym , posypujemy prażonymi ziarnami, dekorujemy listkami natki
Bajeczna Kuchniaminutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki smażone w głębokim tłuszczu). W daniach wytrawnych użyte jest
Karo in the Kitchen