polewa - 11092 przepisów (strona:318/740)

Sałatka z zapiekanymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim 111

przez ok. 20 min.  Sałatę i czosnek niedźwiedzi dokładnie myjemy rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone ogórki, paprykę, oliwki i kostki fety. Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól  i mieszamy. Na koniec dodajemy zapieczone szparagi

Łycha smaków
Sałatka z kulkami z fety bazylią i suszonymi pomidorami 128

oliwek  ocet balsamiczny  pieprz, sól Przygotowanie: Myjemy sałatę i dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski ogórki, paprykę i suszone pomidory (5 szt).  Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól  i mieszamy.  Fetę rozdrabiamy widelcem dodajemy pokrojone w bardzo cienką kostkę pomidory suszone i bazylię. zagniatamy i formujemy kuleczki. Najlepiej kulki z fety

Łycha smaków
Szaszłyki z dorsza 123

nabijamy wraz z pomidorkami i szparagami na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy olej kokosowy, plastry cytryny i pieczemy przez ok. 20 min. Następnie rybę polewamy cienko pokrojonym koperkiem i oliwą

Łycha smaków
Sałatka z zapieczonymi szparagami, bobem i jakiem w koszulce 118

lekko wrzała woda i gotujemy przez 5 min. Na zapieczone szparagi układamy cienko pokrojoną rzodkiewkę, pomidora, ugotowany bób. Do pesto z rzodkiewki dodajemy oliwę i mieszamy, następnie polewamy sałatkę.  Całość posypujemy świeżym tymiankiem, szczypiorkiem i prażonym słonecznikiem

Łycha smaków
Sałatka z zapiekanymi szparagami, serem pleśniowym i pesto z botwinki 115

łyżek oliwy z oliwek  pieprz, sól Przygotowanie: Sałatę myjemy i dodajemy pokrojony pomidor, zapieczone szparagi, pokrojony ser pleśniowy. Pesto z botwinki rozrabiamy z oliwą i polewamy sałatkę. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą i posypujemy pestkami słonecznika

Łycha smaków
Truskawki z cynamonowym miodem i kolorowym pieprzem 92

Truskawki dokładnie myjemy i ucinamy szypułki. W naczyniu mieszamy miód ze świeżo startym cynamonem. W  naczyniu układamy tryskawki z melisą posypujemy pieprzem (startym i w kulkach). Całość polewamy cynamonowym miodem mniammmmm

Łycha smaków
Małże z czosnkiem i natką pietruszki 68

Dodajemy oliwę posiekany czosnek z pietruszką i dusimy do momentu, aż wszystkie małże się otworzą (jeśli jakieś się nie otworzą, to należny je wyrzucić). Przekładamy do miski polewamy oliwą z czosnkiem i pietruszką i wsuwamy z chlebkiem

Łycha smaków
Zapiekana dynia i buraczki z serem kozim 107

dynia  6 młodych buraków 2 garście świeżych ziół (majeranek, tymianek, rozmaryn) ser kozi ocet balsamiczny oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Buraki dokładnie myjemy i kroimy w talarki polewamy oliwą, solimy, pieprzy, posypujemy świeżymi ziołami i zapiekamy przez ok 1 godz. Następnie dokładamy pokrojoną w plastry dynię, również przyprawioną jak buraki i zapiekamy kolejne 30 min.  Ser kozi

Łycha smaków
Sałatka z figami 99

balsamiczny 100 g sera koziego pieprz, sól Przygotowanie: szpinak dokładnie myjemy i przekładamy do miseczki, figi kroimy w ósemki, kruszymy ser kozi posypujemy pieprzem, solą i płatkami migdałów. całość polewamy octem balsamicznym i nic do szczęścia już nie potrzebujemy

Łycha smaków
Szwedzkie zapiekane ziemniaki Hasselback 386

więcej niż połowy w paseczki (najlepiej najcieńsze). Przygotowane ziemniaki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia posypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulą i czosnkiem oraz przyprawiamy. Na koniec polewamy oliwą i pieczemy przez 35 minut

Łycha smaków
Hummus klasyczny - pasta z ciecierzycy 140

miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę (im dłużej miksujemy, tym hummus będzie bardziej delikatn y i kremowy). Możemy dodać odrobinę wody, by hummus był mniej gęsty. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem, ugotowaną lub pieczoną ciecierzycą i zajadamy. Smaczn

Be Fit Be Strong
Zupa cebulowa z grzankami 116

estragonem. Po osiągnięciu odpowiedniego koloru cebuli, dodajemy bulion. Dusimy ok 20 min (do miękkości cebuli). Doprawiamy solą i pieprzem. Grzanki Kajzerkę kroimy na kromeczki. Każdą kromkę nacieramy czosnkiem i polewamy oliwą. Na koniec posypujemy startym, żółtym serem. Pieczemy do zrumienienia w 200 stopniach. 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-cebulowa-z-grzankami/ BosowKuchni Artykuł Zupa cebulowa z grzankami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Prawie grecka sałatka z miodowym winegretem 117

kółka, cebulę w cieniutkie półksiężyce, plasterki ogórka przekrawam na 4 części. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję zioła i dokładnie mieszamy.  W szklance łączymy wszystkie składniki na sos. Sałatkę polewamy sosem 10 min przed podaniem, możemy przemieszać

Piekielna Kuchnia Pati
Piernik z wiśniową galaretką. 156

wierzchem piernika. Odstawiamy do całkowitego stężenia na ok. 3-5 godzin do lodówki. Piernik wykładamy z formy "do góry nogami". Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewę wylewamy na ciasto i rozsmarowujemy na całości, a następnie obrzucamy posypką. Piernik wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Symfonia smakowa
Migdałowy krem jaglany z sosem z czarnej porzeczki. Doskonale rozgrzewa i syci. Wegański. 168

syropu z agawy) Przygotowanie sosu:  W rondelku rozpuszczamy miód, wsypujemy czarne porzeczki i gotujemy do rozmrożenia i popękania porzeczek. Jeśli sos jest za gęsty można podlać odrobiną wody. Polewamy sosem krem. Smacznego

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania