składniki razem i dodaję do nich sos winegret Knorr. Sos przygotowuje się tak: 3 łyżki zimnej wody i 3 łyżki oleju i do tego wsypuje się sos. Gotowym sosem polewam sałatkę. :))) Podsumowanie: Ponieważ sałaty nie użyjemy całej na jedna sałatkę jak również i sera feta ja używam tylko 1/3 całości podam tylko szacunkowy koszt potrawy a wynosi
Tanio smacznie i prostoprzekładamy na papierowy ręcznik. Buraki smażymy ok 4 min tak by lekko się przypiekły i nabrały chrupkości. Mięso możemy ułożyć na zasmażanej czerwonej kapuście z jabłkami. Gotowym sosem polewamy mięso. Nakładamy puree selerowe. Orzechami posypujemy puree i mięso. Cały talerz przyozdabiamy chipsami z pietruszki i buraków. Smacznego
Piekielna Kuchnia PatiDzięki temu całemu zabiegowi mięso jest idealnie kruche mięciutkie rozpływa się w ustach. Ja najczęściej po 2 dniach wyjmuje mięso z zalewy, płucze pod zimną wodą, wycieram do sucha polewam olejem dokładnie go rozsmarowuje, obsypuje papryka, przyprawą kebab/gyros, odrobiną pieprzu.Przyprawy wcieram dokładnie w mięso. Na samym końcu obsypuje spód mięsa majerankiem i tymiankiem, przewracam i to samo robię z wierchu
Piekielna Kuchnia Patistrony skóry, jak rybka zmieni kolor na jaśniejszy do połowy przekładamy delikatnie na druga stronę i smażymy do uzyskania charakterystycznych dla grillowania prążków. Uparowane warzywa przekładamy na talerz polewamy sosem jogurtowo ziołowym obok układamy rybę i skrapiamy ją pietruszkowym pesto
Piekielna Kuchnia Patiplasterki jabłka, i tak aż do końca foremki. Całość posypujemy przyprawą do ziemniaków. Do śmietany dodajemy całe jajko i dokładnie mieszamy, dodajemy starty cheddar, mieszamy i gotowym sosem polewamy naszą zapiekankę. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i wkładamy zapiekankę na 30 min. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy serem wędzonym i wstawiamy do momentu jak ser ładnie się rozpuści
Piekielna Kuchnia PatiGotowe ciasteczka zdejmujemy z blaszki i wykładamy na papier do pieczenia, aby wystygły. 7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Jeszcze ciepłą, ale nie gorącą czekoladą polewamy pierniczki. Czekamy, aż czekolada zastygnie. Wtedy delikatnie przekładamy ciasteczka do metalowej puszki i odstawiamy w chłodne miejsce. Miłego pierniczenia
W kuchni Katiebędzie bardziej elastyczne. Ciasto porcjami cienko rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki lub literatki, nakładamy farsz i sklejamy w dowolny sposób. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierogi polewamy stopionym masłem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Moniki Smakołykilekko podpiekamy również na patelni. Kilka łyżek jogurtu mieszamy z pokrojonym w kosteczkę ogórkiem, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Na podpieczone bułki układamy kotlety, posypujemy sałatą i polewamy sosem tzatziki. www.mojpieknystol.pl
Czarnawisienkanikt nie wyobraża sobie wigilii bez karpia. Od kiedy pamiętam karp na wigilijnym stole był zawsze obecny. Jak przystało na kaszubskie korzenie i ta ryba jest lekko kwaśna. Nie polewamy jej przed podaniem ani cytryną czy też octem. Składniki: 1 karp ( około 1 ½ kg ) 3 l wody 2 marchewki Kawałek selera 1 pietruszka 1 cebula Sól Vegeta ( domowa ) Liść
Smaki Ewyponownego wyrośnięcia na około 30 minut. 4. Makowce pieczemy w temperaturze 185 stopni przez około 40 minut. Gotowe makowce studzimy. Przygotowujemy lukier: cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie, polewamy nim ciasto, posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową. Pozostawiamy do wystygnięcia
Szefowa kuchnitabliczka czekolady wiśnie kandyzowane 1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. 2. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez około 40 minut. 4. Polewamy rozpuszczoną czekolady. Układamy kandyzowane wiśnie
Szefowa kuchniDziś pyszne muffinki piernikowe z nadzieniem z domowego dżemu i polewą z mlecznej czekolady :) Z podanych składników wyszło mi 9 dużych babeczek, piekłam je w papilotkach tulipanach – można je zrobić samodzielnie z kwadratów papieru do pieczenia. Składniki: 300 g mąki 50 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g miodu 150 g masła
Ciastkozercywyłożyc papierem i rozprowadzic na nim gotowe ciasto .Piec w nagrzanym piekarniku okolo 20 minut,do zarumienienia.Studzic na kratce.Wystudzone ciasto pokroic na kawalki ,na których ukladamy kawałki łososia,polewamy oliwka i posypujemy parmezanem
w mojej kuchnipieprzu 3 łyżki białego wina lub cydru biały ryż do podania rukola do dekoracji Filet pozbawiam skóry i ości. Doprawiam solą i pieprzem. Ewentualnie kroję na mniejsze części. Polewam miodem i posypuję granatem oraz posiekanymi orzechami włoskimi. Cytrynę kroję na ćwiartki. Koper myję. W naczyniu żaroodpornym umieszczam rybę z dodatkami, wokół niej rozkładam cytrynę i koper. Całość umieszczam
Mango Papajaciasto, zalewamy drugą połową ciasta, rozprowadzamy równomiernie i do pieca. Pieczemy kolo 45 minut w 170 stopniach. Po wyjęciu ciasto studzimy na kratce po około 1-2 godzinach polewamy lukrem i dekorujemy bakaliami
Różowa kuchnia