polewa - 11092 przepisów (strona:332/740)

Kruche paluchy z mandarynkową nutą 140

temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia obserwujemy kolor ciasta i wyjmujemy kiedy się zazłocą. Odstawiamy na kratkę do wystudzenia. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Umieszczamy w rękawie cukierniczym i polewamy paluchy. Wersje dla dzieci możemy dodatkowo obsypać kolorowymi posypkami. Smacznego

Kolizje Smaków
Puszyste placuszki z ricotty z grillowaną gruszką i miodem 147

tłuszczu przez chwilkę. Usmażone placuszki przekładamy na talerzyk i zajmujemy się gruszką. Połowę gruszki kroimy na cztery kawałki i grillujemy chwilkę na patelni grillowej. Gruszkę układamy na placuszki i polewamy całość miodem. Kaloryczność: Całość ma 510 kalorii Ciekawostki zdrowotne: Miód: Czy wiesz, że miód ma działanie antybakteryjne, pozytywnie wpływa na wątrobę, wzmacnia serce oraz przyśpiesza gojenie ran ? Dodatkowo zawiera duże

Moja Micha
Ogórki kiszone 223

baldachami 4 liście porzeczki 4 słoiki jednolitrowe Słoiki myjemy, wyparzamy w piekarniku nagrzanym w 115 stopniach przez 15 min (tylko bez nakrętek – nakrętki po prostu myjemy a później polewamy wrzątkiem). Ogórki szorujemy W międzyczasie gotujemy wodę z solą. Do każdego słoika wkładamy koper, czosnek, ziele, liście laurowe, liście porzeczki, na to układamy ogórki bardzo ściśle. Do każdego słoika wlewamy

moj przepis na
Jaglane placuszki z cukinią i papryką 179

czosnku 200 gr jogurtu greckiego 10% (może być też śmietana lub jogurt naturalny) sól i pieprz Jogurt, czosnek, przyprawy wrzucamy do miseczki, mielimy. Wykonanie: Gotowe placuszki przekładamy na talerz, polewamy sosem, podajemy gorące. Smacznego

moj przepis na
Mini bajaderki 129

dłoniach kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Składniki na polewę: 200 gr czekolady białej posypka cukrowa 100 gr ozdoby z cukru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Troszkę poczekać aż nadmiar czekolady scieknie. Posypkę

moj przepis na
Seromak 193

sernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Sernik najlepszy jest po całej nocy spędzonej w lodówce. Sernik można zamrażać. Jeżeli nie odłożymy ciasta na dekorację, sernik można przystroić polewą z gorzkiej czekolady. Smacznego! seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Makowiec zawijany 231

temperaturze 190ºC przez około 30 – 40 minut, do złotego brązowego koloru (kolor będzie wyraźnie przebijał przez papier). Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić. Ciepłe makowce można lukrować lub polewać czekoladą. U mnie jeszcze przed dekoracją. Jeżeli chcemy makowiec mrozić, musi być całkowicie zimny, należy szczelnie zawinąć do w folię spożywczą, ja dodatkowo zawinęłam go z małą deseczką żeby się

moj przepis na
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 195

dekoracja tortu. Innymi sposobami na dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie sprawdza się najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony

moj przepis na
Rolada Drożdżowa z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami (Nadzienie jak z Rogali Marcińskich) 209

wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody.  Przygotowanym lukrem polewamy wierzch rolady i od razu posypujemy siekanymi ba kaliami .   Moje posty

Słodka Strona
Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler 289

wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Odcedzone p ierogi z kaszanką polewamy podsmażoną cebulką z masłem.   Moje posty

Słodka Strona
Ciasto Cappuccino 478

proszku., ucieramy na gładka masę. Na biszkopt wykładamy połowę kremu, układamy biszkopty maczane w kawie, przykrywamy drugim biszkoptem . Rozsmarowujemy pozostały krem, układamy biszkopty maczane w kawie, wierch polewamy  czekolada rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z serem halloumi, chrupiącym boczkiem, pomarańczą, granatem i grzankami z miodowo-musztardowym dressingiem 118

granata wyciągamy pestki. Na dwóch talerzach rozkładamy mix sałat, rozkładamy filety z pomarańczy oraz grillowany ser halloumi, chrupiący boczek i grzanki. Całość posypujemy granatem. Składniki dressingu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. Podajemy od razu. Smacznego, Klaudia. Moi mili, serdecznie zapraszam Was na stronę http://mojpieknystol.pl

Mango Papaja
Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem 157

dobrze się połączą. Następnie wlewamy mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta 335

cały czas mieszając, dodajemy sok z cytryny i rum – musicie sami zobaczyć ile cukier ich wchłonie aż osiągnie konsystencję bardzo gęstej śmietany. Całość ucieramy łyżką lub drewnianą pałką. Lukrem polewamy ciasto, szczyt zdobimy kandyzowanymi lub świeżymi owocami i zostawiamy lukier do zastygnięcia. SKŁADNIKI 150g mąki tortowej 130g maku 120g drobnego białego cukru 190g margaryny (używam klasycznej Kasi) 4 jajka rozmiaru

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania