temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia obserwujemy kolor ciasta i wyjmujemy kiedy się zazłocą. Odstawiamy na kratkę do wystudzenia. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Umieszczamy w rękawie cukierniczym i polewamy paluchy. Wersje dla dzieci możemy dodatkowo obsypać kolorowymi posypkami. Smacznego
Kolizje Smakówtłuszczu przez chwilkę. Usmażone placuszki przekładamy na talerzyk i zajmujemy się gruszką. Połowę gruszki kroimy na cztery kawałki i grillujemy chwilkę na patelni grillowej. Gruszkę układamy na placuszki i polewamy całość miodem. Kaloryczność: Całość ma 510 kalorii Ciekawostki zdrowotne: Miód: Czy wiesz, że miód ma działanie antybakteryjne, pozytywnie wpływa na wątrobę, wzmacnia serce oraz przyśpiesza gojenie ran ? Dodatkowo zawiera duże
Moja Michabaldachami 4 liście porzeczki 4 słoiki jednolitrowe Słoiki myjemy, wyparzamy w piekarniku nagrzanym w 115 stopniach przez 15 min (tylko bez nakrętek – nakrętki po prostu myjemy a później polewamy wrzątkiem). Ogórki szorujemy W międzyczasie gotujemy wodę z solą. Do każdego słoika wkładamy koper, czosnek, ziele, liście laurowe, liście porzeczki, na to układamy ogórki bardzo ściśle. Do każdego słoika wlewamy
moj przepis naczosnku 200 gr jogurtu greckiego 10% (może być też śmietana lub jogurt naturalny) sól i pieprz Jogurt, czosnek, przyprawy wrzucamy do miseczki, mielimy. Wykonanie: Gotowe placuszki przekładamy na talerz, polewamy sosem, podajemy gorące. Smacznego
moj przepis nadłoniach kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Składniki na polewę: 200 gr czekolady białej posypka cukrowa 100 gr ozdoby z cukru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Troszkę poczekać aż nadmiar czekolady scieknie. Posypkę
moj przepis nasernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Sernik najlepszy jest po całej nocy spędzonej w lodówce. Sernik można zamrażać. Jeżeli nie odłożymy ciasta na dekorację, sernik można przystroić polewą z gorzkiej czekolady. Smacznego! seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl seromak_mojprzepisna.pl
moj przepis natemperaturze 190ºC przez około 30 – 40 minut, do złotego brązowego koloru (kolor będzie wyraźnie przebijał przez papier). Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić. Ciepłe makowce można lukrować lub polewać czekoladą. U mnie jeszcze przed dekoracją. Jeżeli chcemy makowiec mrozić, musi być całkowicie zimny, należy szczelnie zawinąć do w folię spożywczą, ja dodatkowo zawinęłam go z małą deseczką żeby się
moj przepis nadekoracja tortu. Innymi sposobami na dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie sprawdza się najlepiej. Pamiętajcie, że przed położeniem masy cukrowej tort musi być dokładnie obłożony
moj przepis nawraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy wierzch rolady i od razu posypujemy siekanymi ba kaliami . Moje posty
Słodka Stronawrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Odcedzone p ierogi z kaszanką polewamy podsmażoną cebulką z masłem. Moje posty
Słodka Stronaproszku., ucieramy na gładka masę. Na biszkopt wykładamy połowę kremu, układamy biszkopty maczane w kawie, przykrywamy drugim biszkoptem . Rozsmarowujemy pozostały krem, układamy biszkopty maczane w kawie, wierch polewamy czekolada rozpuszczoną w kąpieli wodnej
Bajeczna Kuchniagranata wyciągamy pestki. Na dwóch talerzach rozkładamy mix sałat, rozkładamy filety z pomarańczy oraz grillowany ser halloumi, chrupiący boczek i grzanki. Całość posypujemy granatem. Składniki dressingu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. Podajemy od razu. Smacznego, Klaudia. Moi mili, serdecznie zapraszam Was na stronę http://mojpieknystol.pl
Mango Papajadobrze się połączą. Następnie wlewamy mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni
Kolorowy Przepisownikcały czas mieszając, dodajemy sok z cytryny i rum – musicie sami zobaczyć ile cukier ich wchłonie aż osiągnie konsystencję bardzo gęstej śmietany. Całość ucieramy łyżką lub drewnianą pałką. Lukrem polewamy ciasto, szczyt zdobimy kandyzowanymi lub świeżymi owocami i zostawiamy lukier do zastygnięcia. SKŁADNIKI 150g mąki tortowej 130g maku 120g drobnego białego cukru 190g margaryny (używam klasycznej Kasi) 4 jajka rozmiaru
Karo in the Kitchen