polewa - 11092 przepisów (strona:332/740)

domowy syrop z pigwy 359

korzenia imbiru wykonanie: Pigwę myjemy, kroimy w plasterki i usuwamy pestki. Imbir obieramy i również kroimy w plasterki. W słoju układamy na przemian pigwę z imbirem, każdą warstwę polewamy miodem. Słój zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce. Od czasu do czasu potrząsamy

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak w plastrach bekonu w sosie z pomidorków daktylowych 183

cebulą dymką, podlewamy śmietanką, dodajemy suszone i świeże pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę razem dusimy.  4. Na talerze nakładamy przygotowany makaron, układamy pocięte w plastry filety drobiowe, polewamy sosem i posypujemy zieloną częścią dymki

Apetyczna babeczka
Ser kozi z jabłkiem i miodem 152

sera koziego 1,5 jabłka 1 łyżka miodu garść orzechów włoskich i/lub płatków migdałowych Jabłka kroimy na małe cząstki, wykrawamy gniazda nasienne, dodajemy ser, orzechy i/lub migdały, polewamy wszystko miodem i voilà – pyszne śniadanie gotowe ! Odkąd wyleczyłem się z cukrowego nałogu, jestem bardziej wrażliwy na słodycz i dla mnie to danie jest trochę za słodkie, więc bardzo lubię złamać

PaleoSMAK
Sałatka z endywii z awokado, jajkiem i pomidorem 222

poszatkowanej endywii (albo mieszanki sałat) 1-2 jajka ugotowane na twardo 1-2 pomidory pół awokado kilka orzechów włoskich Jajka, pomidory i orzechy kroimy i mieszamy z endywią, całość polewamy oliwą z oliwek i olejem lnianym – gotowe. Prawda, że proste i szybkie? Dlaczego endywia? Mimo iż jest dostępna w prawie każdym hipermarkecie (czasem pod nazwą cykoria endywia ), endywia

PaleoSMAK
Czekoladowe brownie z burakami 104

sól. Do masy buraczanej dodać składniki suche. Wymieszać, najlepiej szpatułką, tylko do połączenia składników. Piec ok. 1-1,5 godziny w 180 stopniach, najlepiej w keksówce. Po wierzchu polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. przepis do wydruku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Płatki quinoa z masłem orzechowym 197

mieszając. Na koniec ściągamy garnuszek z ognia i trzymamy płatki jeszcze przez 1 minutę pod przykryciem. Następnie płatki przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, pokrojonego w plastry banana, całość polewamy płynnym miodem i posypujemy pokrojonymi orzeszkami

Emcia Pichci
Pieczone frytki z batatów z kuminem i pieprzem cayenne 178

plastry i następnie w paski, tak aby uzyskać kształt frytek, Frytki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W szklance mieszamy pieprz cayenne, kumin oraz oliwę. Polewamy bataty i mieszamy je z marynatą, tak aby pokryła każdą frytkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 25 -30 min. Upieczone frytki wykładamy na talerz posypujemy pestkami granatu oraz kolendrą

DefinicjaSmaku
Owsianka Banoffee 134

mlekiem, dodajemy szczyptę soli i na średnim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy owsiankę. Gotową owsiankę przelewamy do naczynka. Na (niech trochę przestygnie) owsiankę kładziemy kawałki banana, polewamy kremem (sosem), nakładamy jogurt i posypujemy kakao. Owsianka jest gotowa. smacznego.  * tutaj znajdziecie przepis na daktylowy karmel

tost z dżemem
Piernik z kremem śliwkowym 189

jednolitego kremu. Na końcu dodać powidło. Dodawać je małymi porcjami aby masa się nie zważyła. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć połową kremu, pozostałym kremem posmarować na wierzchu. Można udekorować polewą czekoladową lub obsypać startą czekoladą i bakaliami

Praktyczna pl
Kokosowa Pana Cotta z mleczkiem kokosowym 110

wkładamy filiżanki, po brzeg, na 2-3 sekundy do miski z gorącą wodą, następnie przykrywamy talerzykiem i energicznym ruchem odwracamy ją do góry dnem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią Pana Cottę i za pomocą widelca rozprowadzamy ją w dowolny sposób. (czekolada szybko zastyga, więc należy od razu ja rozprowadzać).  Można do dekoracji dodać płatki migdałowe. Rada: można

Moniki Smakołyki
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 136

przyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie doprawić cukrem, solą i pieprzem, jeśli wolicie coś wyrazistszego. Po upieczeniu przekładacie gęś na ogromny talerz lub formkę, układacie dookoła mandarynki i podajecie. Sosem polewacie pokrojone kawałki już na własnych talerzach. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Łosoś z serem i sosem tatarskim 128

minut. 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem.  5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Szefowa kuchni
Kasza jaglana z jogurtem i owocami leśnymi 149

oknem jak jest każdy widzi - listopadowo. Na taką pogodę na przekór pogodzie i porze roku proponuję coś, co przypomni wakacje na wsi! Pyszna jaglanka z jogurtem i polewą z owoców leśnych. Idealna na śniadanie albo na zdrową przekąskę. Można ją zabrać do pracy - wystarczy zapakować do słoiczka!   Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 180g 1 niepełna szklanka mleka kokosowego 180g

Kulinarne Inspiracje
Pieczona dynia - jak upiec dynię idealną ! 133

stopni i dopiekam dynię. Gdy chcę upiec tylko dynię - układam kawałki dyni na blasze, ustawiam piekarnik na 150 stopni C i zapominam na 1,5 godziny. Dyni nigdy nie polewam oliwą, olejem, a także nie doprawiam do pieczenia. Tak upieczona dynia sprawdza się zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Co zrobić z pieczonej dyni ? Ja zazwyczaj miksuję

kolorowotorcikowo
Salatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 145

cytrynie owoce nie ściemnieją. Po2 minutach gruszki odcedzamy na sitku. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Orzechy grubo siekamy, posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wszystko polewamy sosem i podajemy. Smacznego

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania