można otworzyć piekarnik. Ubijamy śmietanę i jogurt i wykładamy delikatnie na upieczone ciasto. Duże owoce kroimy w mniejsze kawałki i nakładamy na śmietanową masę. Możemy też posypać orzechami. Owoce polewamy miodem i gotowe
Smaki Przyprawy i Kolorydelikatnie dokładamy pianę z białek całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia przygotowujemy lukier i polewamy sernik Smacznego
Luźna Kuchniaobwód wcześniej wspomniane kiełki. Ważne, aby kiełki miały ostry smak ponieważ nasze mięso jest dość delikatne więc wzajemnie dobrze się uzupełniają. Gotowe klopsiki wykładamy na talerz, kroimy pomidorki koktajlowe polewamy sosem! Smacznego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!zapiekania/blaszkę Podaj z: · sosem czosnkowym lub ketchupem Bataty kroimy na dość spore frytki – one i tak zmniejszą swoją objętość i polewamy oliwą oraz posypujemy solą, pieprzem i, jeśli za nim przepadamy, mielonym kuminem. Pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku, ok. 25-30 minut, sprawdzając co jakiś czas czy się
Bazując na smakuLodowy deser świąteczny Składniki: opakowanie ciastek korzennych ( u mnie w polewie czekoladowej), 500ml mleka, 2 budynie waniliowe (po 35g każdy), 100g masła, 2 łyżki masy krówkowej, 100g chałwy, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych, opakowanie lodów Carte d'Or Chocolate Brownie. Wykonanie 400ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budynie. Wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż masa
Z miłości do słodkościpodkreśla owocowy smak i dodaje słodkości. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 1/3 szklanki mleka jeśli bardzo lubimy słodkie - 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki mieszamy i polewamy pierogi. Pycha! Smacznego! :) aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!warstwie położyłem karpia, piekłem godzinę na drugim poziomie od dołu w temperaturze 200 stopni C. W tym czasie stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu
R'n'G Kitchenczas na dorsza . Przygotowane wcześniej kawałki obtaczamy w roztrzepanym jajku i mieszance mąki z bułką tartą ( jak schabowe ) . Smażymy na złoty kolor ,na dobrze rozgrzanej patelni . Wykładamy na talerze , polewamy sosem porowym i gotowe . Doskonale smakują z surówką ze świeżej marchewki i pure ziemniaczanym . Smacznego Post Dorsz z sosem porowym pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypieczemy 20 minut (co 5 minut pulpeciki obracamy żeby nam się równo upiekły i nie przypaliły). Na koniec gotujemy makaron w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy makaron który polewamy sosem i na wierzchu kładziemy pulpeciki. Smacznego
Kuchenne Wariacjezakalcowate, ale nadal z gatunku tych "mokrych." Bardziej przypomina polskiego murzynka - większość z Was zna to ciasto z rodzinnego domu. Jednak ... Nieee, nie jest polane gęstą, czekoladową polewą ... I nieee, nie jest przekrojone na pół i przełożone powidłami czy konfiturami ... A jakie jest? Zobaczcie sami ... Mój pomysł dla Was na zbliżające się Mikołajki oraz
Garniec MagalieDolewamy wodę (uwaga! pryska!) Gotujemy ok. 1 minutę na średnim ogniu. Dodajemy śmietankę, nadal gotujemy (ok. 4 minuty). Dodajemy masło i sól. Ściągamy z gazu gdy masło się roztopi. Polewamy gotową tartę. https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html
Czarnawisienkamiędzyczasie na innej patelni prażymy płatki migdałowe (patelnia musi być sucha, nie natłuszczamy jej). Na przygotowane talerze nakładamy porcje ryżu, na wierzchu układamy po kilka plasterków polędwiczki wieprzowej. Polewamy sosem i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi oraz posiekaną natką (lub świeżą kolendrą). Smacznego
MyCookBook.plzostawiamy na 3-4 dni, aby ciasto zmiękło. Po tym czasie kroimy na 3 części i otrzymujemy 3 pierniki o wymiarach 13 x 26 cm gotowe do udekorowania polewą czekoladową lub lukrem. Ja postanowiłam podzielić ciasto na dwie części, zrobić piernik i pierniczki. Za miesiąc zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Jeśli chcecie sprobować razem ze mną, spieszcie się
Zawsze głodna!wolnym ogniu, dodać bułkę tartą (musimy tutaj wyczuć jej ilość, wsypując do masła bułkę starajmy się aby wszystko zachowało płynną konsystencję), dodajemy cukier (ilość wg. tolerancji na słodkie) i polewamy pierogi. SMACZNEGO! Ania
Ania i Marcin gotująnacięcia. Jabłka układamy na cieście nacięciem do góry lekko je wciskając. Posypujemy cynamonem. Ciasto pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygnie polewamy je lukrem przygotowanym z cukru pudru i mleka oraz posypujemy wiórkami kokosowymi
My simple kitchen