love bake , zmieniłam je minimalnie czyli zamieniłam cukinię na dynię :) i usunęłam kawę której nie pijam, dodałam też esencję waniliową a usunęłam ekstrakt migdałowy. Nie dałam też polewy. Jakie wyszło ciasto? -Przepyszne wilgotne no po prostu w ciągu chwili powstało coś znakomitego :) Ciasto czekoladowe z dynią 1 1/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka sody
Kuchnia na wzgórzudoprowadzić do powstania grudek. Pod koniec gotowania możemy użyć do mieszania trzepaczki rózgowej – będzie łatwiej. J Gotowy budyń przelewamy do miseczek, które wcześniej przelewamy zimną wodą. Na wierzchu polewamy syropem owocowym i gotowe. Domowy budyń waniliowo-cynamonowy
Pyza i Surówkagotujących się jaj. Białko się ścina i zostaje samo żółtko. Sałatę nakładamy na głębokie talerze. Posypujemy startym serem. Jajka kroimy na 8 części i kładziemy na ser. Polewamy sosem. Grzanki razem z czosnkiem posypujemy na wierzch
Apetyt na Zielonedrobno posiekana *pieprz mielony do smaku *oliwa z oliwek Extra Vergin Premium -Interoleo Wykonanie: Kapustę płuczemy, uzyskując tym samym pożądaną przez Nas kwaśność. Dodajemy marchewkę oraz cebulę. Doprawiamy pieprzem, polewamy oliwą.Dobrze mieszamy i odstawiamy, żeby surówka się ,,przegryzła"Oliwa ma na celu pomóc w przyswojeniu witamin z kiszonki przez organizm. Użyta przeze mnie oliwa pochodzi ze sklepu INTEROLEO
Z Majeczką w kuchniciasto, otoczyć w mące i przechowywać ok 3 tyg na dolnej półce w lodówce. Piec małe pierniczki lub piernik w blaszce, po czym przełożyć marmoladą i polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwedość cienkie. Wykładamy na patelnie z rozgrzanym olejem i obsmażamy z każdej strony po kilka minut, do uzyskania złotego koloru. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, posypujemy solą i papryką. Polędwiczki polewamy sosem tuż przed podaniem
KuchcikoweLoveużyć specjalnych woreczków lub pojemniczków) .Aby jajko się nie rozpadło wyjmujemy je łyżą cedzakową i od razu układamy na toście. Na tosty ze szpinakiem, kładziemy jajko w koszulce i polewamy sosem
KuchcikoweLovegorącą wodą, aby odstała od ścianek formy, w której się znajduje. Odwracamy foremkę i umieszczamy deser na talerzyku (czasem trzeba przy wyjmowaniu delikatnie wspomóc się nożem). Na koniec polewamy wierzch musem truskawkowym. Smacznego
MyCookBook.plłyżkami soku z cytryny. Plasterki równomiernie układamy na cieście drożdżowym, tak aby na siebie zachodziły. Resztę soku z cytryny łączymy z serkiem mascarpone, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Jabłka polewamy serową masą. Wstawiamy formę do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 35-40 minut (aż masa serowa się zetnie i zarumieni). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia
MyCookBook.pldobrze rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron (zaczynając od strony ze skórką) do zezłocenia. Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki, po czym przekładamy do miseczki i polewamy łyżeczką oleju. Dokładnie mieszamy, aby każdy kawałeczek został pokryty warstwą tłuszczu. Następnie posypujemy ziemniaki przyprawą i znów starannie mieszamy. Frytki przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy w piekarniku
MyCookBook.plsałaty. Do oleju dodajemy cukier, pieprz czarny i cayenne, sok z cytryny i sól. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej w shakerze lub w szczelnie zamkniętym słoiku). Przed samym podaniem polewamy sałatę i mieszamy, aby sos dokładnie pokrył wszystkie liście. Na patelni roztapiamy 2-3 łyżki masła (może być też klarowane) i wrzucamy pokrojone na niezbyt cienkie plasterki pieczarki. Delikatnie solimy
MyCookBook.plpłaskie łyżki cukru 1/3 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru duża szczypta pieprzu Wykonanie: Wszystkie składniki na marynatę wsypujemy do miseczki i dokładnie ze sobą mieszamy, po czym polewamy nią drylowane podudzia i starannie je obtaczamy. Przykrywamy naczynie z zamarynowanym kurczakiem folią spożywczą i odstawiamy najlepiej na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Następnie nie pozostaje nic innego
MyCookBook.ploleju 1 łyżka tymianku 1 duża szczypta soli Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki Wykonanie: Każdą polędwiczkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem, aby się lekko spłaszczyła. Mięso umieszczamy w misce, polewamy je olejem i mieszamy, aby dokładnie pokryło się cienką warstwą tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem, a także majerankiem. Najlepiej odstawić mięso przynajmniej na godzinę w chłodne miejsce, aby mogło przejść smakiem
MyCookBook.pltwaróg i ponownie dokładnie blendujemy (możemy też zmiksowane truskawki po prostu wymieszać z serem łyżką). Na koniec dodajemy cukier i raz jeszcze mieszamy. Do miseczek nakładamy porcje makaronu, który polewamy kilkoma łyżkami serowo-truskawkowej masy. Dekorujemy pokrojonymi na kawałki truskawkami i listkami mięty. Smacznego
MyCookBook.plowocami bez dodatku cukru) garść świeżych owoców (u mnie borówki amerykańskie) 1 łyżka płynnego miodu (dowolnego) Wykonanie: Do miseczki przekładamy jogurt, posypujemy go musli oraz owocami i na koniec polewamy miodem. Przed samym spożyciem możemy wymieszać ze sobą wszystkie składniki. I gotowe! J Smacznego
MyCookBook.pl