polewa - 11092 przepisów (strona:348/740)

Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 123

Dodajemy oliwę z oliwek, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy w plastry, przenosimy na puree i polewamy paprykowym sosem. Składniki na sos: 1 duża czerwona papryka 100 ml śmietanki 30% oregano sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy w bardzo małej ilości wody

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z kurczakiem 1749

żeby nie przesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą z oliwek, curry i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Lekko cytrynowy pstrąg z cykorią 117

oliwa z oliwek Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie myjemy. Przekładamy do glinianej formy, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone ziemniaki, marchewkę, cykorię i pokrojoną w plastry cytrynę. Całość polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 35 minut. Spokój i cisza. Znalazłam je w kuchni. Wysłałam się na przymusowy urlop. Czasem trzeba odrzucić myśli i przestać

Kuchnia Pani Wiosny
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem zapiekany w Piekarniku 197

Słodko Kwaśnego lub Chilli 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 10 Dag Sera Żółtego Tartego  Pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Kurczaka Myjemy Przekrawamy  na Pół  Filet Polewamy Sosami Kładę Szpinak Dodać Przyprawy Włożyć do Piekarnika piec ok 40 min  Na sam Koniec dodaję ser Żółty  Zapiekam

Gotowanie Patki
Aromatyczne pieczone skrzydełka 246

dokładnie mieszamy. Wkładamy do marynaty skrzydełka i dokładnie przez kilka minut wcieramy zioła. Mięso pozostawiamy w marynacie na kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie skrzydełka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy resztą zalewy i na każde skrzydełko kładziemy kawałek margaryny. Wstawiamy do piekarnika na około 30-40 minut w 200 stopniach. Smacznego

na moim stole...
Ciasto Adamkowe-Porzeczkowiec 575

ostygnięcia. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku ciągle ubijająć.  Małym strumieniem wlać ostudzoną polewę. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Zmiksować. Całość wylać na blaszkę (u mnie 40x26) wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 35-40 minut w 180 stopniach

na moim stole...
Pzepis na ciasto dyniowe 170

żurawinę. Ciasto przekładamy do podłużnej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy około 50 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto polewamy ganaszem z białej czekolady. Do miski nałożonej na rondelek z gotującą się wodą nalewamy 100 ml śmietanki kremówki i dodajemy pokruszoną białą czekoladę, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Buraczkowe ciasto czekoladowe. 134

przelewamy do sylikonowej formy (lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzamy wykałaczką. Po wystudzeniu dekorujemy lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Łaciate babeczki 171

minut do "suchego patyczka". Babeczki są gotowe, gdy z piekarnika wydobywa się piękny zapach ;) . Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Dodatkowo można posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Sałatka z surimi z olejem sezamowym 162

porcje składników w takiej samej kolejności, jak na początku (układamy warstwowo). Czosnek bardzo drobno kroimy (nie przeciskamy przez praskę, bo zdominuje smak sałatki), rozsypujemy po wierzchu sałatki. Gotową sałatkę polewamy olejem sezamowym, dekorujemy orzeszkami pini i pokrojonym szczypiorkiem. Nie mieszamy. Podajemy schłodzoną. Sałatka z surimi z olejem sezamowym – to lekka, prosta, szybka oraz wyjątkowo aromatyczna kolacja… i nie tylko

mojewypiekiinietylko
Orzechowe ciasto z karmelem i gruszkami! 135

masy śmietankę i orzechy. Gotuj ma małym ogniu przez 8 minut ciągle mieszając. Masę przestudź. Masą będzie z każdą minutą stygnąć i gęstnieć. Jak będzie już dość gęsta to polewamy upieczone i wystudzone ciasto! Daj znać co sądzisz? Jakie jest Wasze ulubione ciasto z orzechami? Zapraszam Was do polubienia mojego FanPage na Facebooku SMYKWKUCHNI! Bardzo, bardzo, bardzo Was zapraszam! Jestem

SMYKWKUCHNI
Tarta z karmelizowanymi gruszkami, kardamonem i domowym budyniem 112

foremki i pieczenie w 180 stopniach ok. 20 minut, aż się ładnie zarumieni. Po wyjęciu studzicie, wykładacie na nie budyń, rozsmarowujecie równomiernie. Na budyń wykładacie gruszki i polewacie je pozostałym na dnie rondla lub patelni karmelem. Po wystudzeniu, wkładacie tartę do lodówki na kilka godzin. Można oczywiście się pospieszyć i zjeść wcześniej, ale może warto podroczyć… Smacznego! Click

GRUBY WAŁEK
Śledzie w sosie koperkowo - ogórkowym 155

paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę.  Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu.  Śledzie polewamy sosem i  mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła

Qchnia po prostu
Sałatka z wędzonym dorszem 163

kawałki. Przygotować dressing - oliwę połączyć z pieprzem cytrynowym, musztardą i sokiem z cytryny. Można dodać do smaku wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Ziemniaki posypujemy piórkami cebuli i wędzonym dorszem. Polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Wstawiamy do lodówki

Atlas Smaków
Kokosowe ciasto z jabłkami 127

ciasto, na wierzchu układamy ponacinane jabłka, lekko wciskając je w ciasto. Pieczemy około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzimy. Cukier puder mieszamy z mlekiem kokosowym. Lukrem polewamy ciasto,  a potem posypujemy je wiórkami. Inspiracja tutaj

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania