małe serowe placuszki, przypiekamy na rumiano z dwóch stron. 3. Na dużym płaskim talerzu układamy większą część sałaty, rumiane wysmażone mięso, pokrojone w połówki pomidory, dodajemy resztę sałaty i polewamy całość dressingiem czosnkowym. Do przegryzania podajemy serowe placuszki
Apetyczna babeczkanagrzaną foremkę i smarujemy otwory masłem. Do każdego otworu wkładamy jabłka i zalewamy je ciastem. Pieczemy je około 15 min, aż będą wyrośnięte i rumiane. Wyciągamy je z piekarnika polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Lili w kuchnicukier, lekko przesmażamy, zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż owoce puszą sok. Dodajemy przyprawy, wlewamy wino i dusimy przez 15 minut. Roladki wykładamy na talerz, polewamy sosem śliwkowym i podajemy z ryżem, ozdabiając wszystko natką pietruszki
Kulinarne przygody Gatityoleju i mieszając od czasu do czasu pozwalamy sosowi gęstnieć. W międzyczasie szykujemy talerze, jakieś sałatki, pomidorki i co tam chcemy do przegryzania i popijania, wykładamy makaron na talerze, polewamy gotowym sosem, posypujemy jeszcze prażonym słonecznikiem albo płatkami drożdżowymi albo niczym, bo ktoś nie lubi "śmieci" na górze ;) i już. Do sosu można dodać jeszcze suszonych pomidorów, będzie wtedy bardzo
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtosty się nie przypaliły. Po usmażeniu tosty przełożyć na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na jeszcze ciepłe tosty układamy plasterki bananów, kiwi, posypujemy posiekanymi nerkowcami i delikatnie polewamy syropem klonowym. Podajemy od razu po przygotowaniu. Przed smażeniem kolejnej porcji tostów z patelni trzeba wylać tłuszcz, umyć i osuszyć. Dodać nową porcje masła i smażyć kolejne porcje bułki. * Najlepsza jest
Ala piecze i gotujegotujemy, aż sos się zredukuje (można dodać 1 łyżeczkę mąki, aby zgęstniał). Królika można lekko podpiec w piecu, ale nie jest to konieczne. Mięso podajemy z ulubionymi dodatki i polewamy sosem. Można dodać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego. Z góry dziękuję za zostawione komentarze
tojestpyszne.blogspot.comstudzimy w formie, a następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny (najlepiej całą noc). Przed podaniem oprószamy pudrem pomarańczowym , lub dekorujemy lukrem, polewą albo frużeliną z pomarańczy. Gotowe
Rozpustne gotowanieśrodkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Po ostygnięciu, wierzch polecam oblać domową polewę czekoladową (sprawdzony przepis
Grunt to przepis!startego na drobnych oczkach sera żółtego (aby się lepiej torcik związał w środku). Następnie rozkładamy pozostały makaron. Jajka roztrzepujemy, łączymy z przyprawami, jogurtem greckim i pozostałym startym serem. Polewamy torcik i zapiekamy około 30-35 minut w 180 stopniach do wyraźnego zrumienienia wierzchu. Uwagi: Można odłożyć kilka kawałków piersi z indyka i papryki oraz pomidorka do dekoracji. Pierś z indyka
Kolorowy Przepisownikfeta bądź mozzarella. SOS oliwa z oliwek ocet winny łyżka musztardy francuskiej łyżka miodu zioła,bazylia,sól,pieprz.granulowany czosnek,czerwona papryka Sos mieszam aż uzyska gęstą konsystencję. Polewam nim sałatkę przed samym podaniem. Można ją posypać grzankami i uprażonymi pestkami dyni bądź słonecznika. Znikam i idę ją zjeść;-) Smacznego
potrawyregionalnemleka tyle, żeby konsystencja naleśników była nie za rzadka. Trochę soli i oleju do środka, ponieważ smażę je na teflonowej patelni nie używając tłuszczu. Zawijam naleśniki z farszem i polewam np.sosem pieczarkowym bądź grzybowym. Nie jestem zwolenniczką obtaczania krokietów w jajku i bułce tartej, ponieważ wchłaniają więcej tłuszczu i są bardziej kaloryczne... ale jak kto woli
potrawyregionalnewakacjami, plażą i słońcem. Wtedy to, z za każdego rogu kuszą nas budki, w których sprzedawane są gofry w różnej postaci...wedle życzenia-polane przeróżnymi polewami,posypkami, owocami, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. W dzisiejszy, jesienny dzień naszła mnie ochota na te chrupiące delicje. Składniki: ( na około 8 gofrów ) 25 g masła 250 g mąki
potrawyregionalneczekolady 150g cukru pół kostki masła Czekoladę roztopiłam z masłem. Można w garnku lub w kąpieli wodnej. I odstawiłam żeby przestygła. Odlałam z masy około pół szklanki na polewę Cztery żółtka i dwa całe jajka ubiłam z połową cukru, na puszystą masę. Do ubitych jajek dodałam wystudzoną i roztopioną czekoladę. Z czterech białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą
potrawyregionalnekanapek. Dzięki temu ,że jest miękki - to bardzo łatwo się go rozsmarowuje a dodatek aromatycznych ziół nadaje mu wspaniały smak. Oliwkę można dodawać do sałatek, jak również polewać nią świeże pieczywo. Składniki: 3 główki czosnku szklanka oliwy z oliwek Po pół łyżeczki: soli tymianku bazylii oregano rozmarynu estragonu papryki chili kolorowych ziarenek pieprzu liście laurowe Czosnek obrałam z łupin
potrawyregionalneenergetycznego banana z czekoladą jabłko, rodzynki – kompozycja słodkich rodzynek i aromatycznych jabłek żurawina i pomarańcza - oryginalna propozycja, która intryguje połączeniem słodkiej żurawiny i aromatycznej pomarańczy. Z polewą o smaku białej czekolady Smacznego podgryzania
potrawyregionalne