nią ciemną- kakaową. Keks mojej mamy Keks mojej mamy Keks mojej mamy Cisto pieczemy ok. 40 min w 180 st C. Keksa można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową ale sam jest równie pyszny. Keks mojej mamy
Pyza i Surówkapatelni wrzucić kilka gałązek rozmarynu, dodaj masło i mieszaj aż się roztopi. Jeżeli macie ochotę na słodką wersję, polecam do roztopionego na patelni masła dodać bułkę tartą, robiąc zasmażkę. Polewamy nią gnocchi i posypujemy cukrem! voilà! Smacznego
Ania i Marcin gotująłyżeczki mąki (mieszamy dokładnie, aby nie było grudek). Tak przygotowany "zagęszczacz" dodajemy do naszego sosu, szybko mieszając. Sos gotujemy jeszcze chwilę, aż do zgęstnienia. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go dowolnie sosem. Całość obsypujemy 1/2 łyżki posiekanego koperku. Podajemy od razu. W przepisie użyty został makaron Czaniecki - Świderek z Błonnikiem owsianym, który otrzymałam w ramach wielkiej akcji testowania nowego produktu
Słodkie okruszkismażymy na małym ogniu do momentu aż cukier się skarmelizuje, a boczek będzie przysmażony. Gotowy bekon przekładamy na talerz. PODANIE Na gofry nakładamy po 2 sztuki karmelizowanego bekonu, polewamy syropem klonowym (a jeśli nie macie, to wystarczy płynny miód) i szamiemy, póki gorące. Joker zaleca zajadać z szerokim uśmiechem na ustach. OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych
Nerds Kitchenkroimy w ósemki. Roszponkę wykładamy na półmisek , układamy na niej pomidorki , ogórka, drobno pokrojony seler naciowy, posypujemy rozdrobnioną fetą i szczypiorkiem , przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Wierzch polewamy Remuladą duńską. Sałatkę można całą wymieszać lub podać tak jak ja . Wyśmienicie smakuje z grzankami . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliLukier musi być dość gęsty, aby nie spływał i nie wsiąkał w ciasto, ale na tyle rzadki, by dało się go rozprowadzić na jego powierzchni. Ważne jest, by ciasto polewać od razu po sporządzeniu lukru, dopóki jest płynny (krzepnie bardzo szybko). Ciasto powinno być wystudzone – lukier może popękać, gdy pokryjesz nim gorące ciasto
ClauditteMissCookingmuffinki studzimy. 2. Pomarańczę sparzamy i ścieramy z niej cienką warstwę skórki. Cukier puder ucieramy na gładko z 1 łyżką Fanty (w razie potrzeby można dolać odrobinę). Muffinki polewamy pomarańczowym lukrem i posypujemy skórką pomarańczową. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papieracholiwek nabrała smaku przypraw. Następnie dokładnie myjemy liście szpinaku i przekładamy je w całości do miski. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i dodajemy do szpinaku razem z żurawiną. Całość polewamy wcześniej zrobionym sosem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszoną fetą. Pakieciki z cukinii faszerowane fetą. Składniki na 8 pakiecików: 1 średnia cukinia 150g sera feta 4 ząbki czosnku sól pieprz Sposób
Kuchnia Pani Wiosnyskórki, solimy i gotujemy aż warzywa zmiękną. Po ugotowaniu rozgniatamy tłuczkiem, dodajemy masło, gałkę muszkatołową i miksujemy. Polędwiczki i schab z dzika podajemy z purée z selera. Całość polewamy sosem, który doskonale łączy purée z delikatnym mięsem. Danie jest wykwintne, mięso rozpływa się w ustach i zachwyca nasze podniebienie. Obiad jest w brew pozorom lekki i przyjemny. Jeśli dziczyzna kojarzy
Kuchnia Pani Wiosnycytryna świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: Łososia dokładnie myjemy, solimy, dodajemy świeżo mielony pieprz, czosnek przeciskamy przez praskę, posypujemy chilli i oregano, dodajemy drobno posiekaną świeżą miętę i polewamy oliwą z oliwek. Każdy kawałek osobno zawijamy w folię aluminiową, układamy w formie. Pieczemy ok. 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ryż przesypujemy do garnka, zalewamy 3 szklankami
Kuchnia Pani WiosnyDodajemy oliwę z oliwek, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy w plastry, przenosimy na puree i polewamy paprykowym sosem. Składniki na sos: 1 duża czerwona papryka 100 ml śmietanki 30% oregano sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy w bardzo małej ilości wody
Kuchnia Pani Wiosnyżeby nie przesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą z oliwek, curry i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnyoliwa z oliwek Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie myjemy. Przekładamy do glinianej formy, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone ziemniaki, marchewkę, cykorię i pokrojoną w plastry cytrynę. Całość polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 35 minut. Spokój i cisza. Znalazłam je w kuchni. Wysłałam się na przymusowy urlop. Czasem trzeba odrzucić myśli i przestać
Kuchnia Pani WiosnySłodko Kwaśnego lub Chilli 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 10 Dag Sera Żółtego Tartego Pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Kurczaka Myjemy Przekrawamy na Pół Filet Polewamy Sosami Kładę Szpinak Dodać Przyprawy Włożyć do Piekarnika piec ok 40 min Na sam Koniec dodaję ser Żółty Zapiekam
Gotowanie Patkidokładnie mieszamy. Wkładamy do marynaty skrzydełka i dokładnie przez kilka minut wcieramy zioła. Mięso pozostawiamy w marynacie na kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie skrzydełka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy resztą zalewy i na każde skrzydełko kładziemy kawałek margaryny. Wstawiamy do piekarnika na około 30-40 minut w 200 stopniach. Smacznego
na moim stole...