polewa - 11092 przepisów (strona:339/740)

Salatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 135

cytrynie owoce nie ściemnieją. Po2 minutach gruszki odcedzamy na sitku. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Orzechy grubo siekamy, posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wszystko polewamy sosem i podajemy. Smacznego

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z Pomidorkami Koktajlowymi, Mozzarellą i Bazylią w Sosie Pomidorowym 178

końcu do dajemy pomidorki k oktajlowe , mozzarellę i przez moment podgrzewam y .   Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem.  Całość posyp ujemy świeżymi listkami bazylii , a wszystko świeżo zmielonym pieprzem . Moje posty

Słodka Strona
Pocałunek murzyna 669

miksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego

Cynamonowe szczęście
,,Miseczka jabłkowa z owocami’’ 175

ogonka. Nacięcia robimy zagłębiając nóż dwa razy w tym samym miejscu pod różnym kątem. Odcinamy ponacinane czapeczki. Wycinamy trójkątne kawałki spomiędzy nacięć. Jabłko wydrążamy w środku, tworząc miseczki. Polewamy go sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Do miseczek nakładamy mieszankę owoców wyciętych w dowolne kształty. Kwiatki z czapeczek umocowujemy na miseczce z owocami przy pomocy wykałaczek

Podróż w kulinaria
ozór wołowy w szarym sosie 187

trzy minuty. W tym czasie ozór kroimy na plastry, grubości około dwóch centymetrów. Kiedy sos zgęstnieje,  wykładamy go na talerze, a na sos układamy kawałki ozora. Wierzch ozora, polewamy jeszcze odrobiną sosu i  podajemy z oddzielnie ugotowaną gryczaną kaszą, lub z innymi dodatkami

Miód i pieprz
Mini pączusie 118

miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Pączki smarujemy lukrem za pomocą pędzelka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią pączki. Pączki możemy posypać cukrem pudrem

Bajeczna Kuchnia
Pączki z nadzieniem czekoladowym 208

przykryciem na małym ogniu z obydwu stron na złoty kolor.Usmażone pączki wykładamy na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy pączki. Z podanego przepisu powinno wyjść około 30 pączków

Bajeczna Kuchnia
Babka drożdżowa 135

przykryciem do wyrośnięcia.Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczoną i ostudzoną babkę. Babkę możemy upiec nie dodając rodzynek

Bajeczna Kuchnia
Babeczki drożdżowe do koszyczka 137

przykryciem do wyrośnięcia.Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczone i ostudzone babeczki,posypujemy skórką pomarańczową

Bajeczna Kuchnia
Babka keksowa 116

formy i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczoną i ostudzoną babkę,posypujemy skórką pomarańczową

Bajeczna Kuchnia
Sałatka Capresse 170

zalewy , kroimy w plastry.Umyte liście sałaty układamy na talerzu , na przemian układamy plastry pomidorów i mozzarelli . Na środku talerza układamy suszone pomidory . Olej łączymy z przyprawą do pomidorów i polewamy nim sałatkę

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i kaszą jaglaną 129

Gotujemy około 30-40 minut . Przygotowujemy sos: przecier pomidorowy przelewamy do garnka , dodajemy koncentrat pomidorowy , zagotowujemy . Zagęszczamy mąką rozrobioną wodą . Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem . Ugotowane gołąbki polewamy sosem pomidorowym

Bajeczna Kuchnia
Naleśniki z musem truskawkowym 110

szypułek i umyte truskawki przekładamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy za pomocą blendera. Na każdy naleśnik nakładamy porcję masy serowej, naleśniki zwijamy w rulon, układamy na talerzu i polewamy musem truskawkowym

Bajeczna Kuchnia
Sałata ze śmietaną 151

sztuk zostawiamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Szczypiorek drobno siekamy.Śmietanę doprawiamy do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny.Sałatę układamy w salaterce na przemian z rzodkiewką.Polewamy sosem śmietanowym i posypujemy startą rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem. Sałatę najlepiej polać sosem przed podaniem

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z sosem czosnkowym 359

cztery części. Cebulę obieramy, kroimy w paski. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód, musztardę, przeciśnięte ząbki czosnku, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy, wstawiamy na pół godziny do lodówki. Podajemy schłodzoną

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania