cytrynie owoce nie ściemnieją. Po2 minutach gruszki odcedzamy na sitku. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Orzechy grubo siekamy, posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wszystko polewamy sosem i podajemy. Smacznego
Kulinarne przygody Gatitykońcu do dajemy pomidorki k oktajlowe , mozzarellę i przez moment podgrzewam y . Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem. Całość posyp ujemy świeżymi listkami bazylii , a wszystko świeżo zmielonym pieprzem . Moje posty
Słodka Stronamiksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego
Cynamonowe szczęścieogonka. Nacięcia robimy zagłębiając nóż dwa razy w tym samym miejscu pod różnym kątem. Odcinamy ponacinane czapeczki. Wycinamy trójkątne kawałki spomiędzy nacięć. Jabłko wydrążamy w środku, tworząc miseczki. Polewamy go sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Do miseczek nakładamy mieszankę owoców wyciętych w dowolne kształty. Kwiatki z czapeczek umocowujemy na miseczce z owocami przy pomocy wykałaczek
Podróż w kulinariatrzy minuty. W tym czasie ozór kroimy na plastry, grubości około dwóch centymetrów. Kiedy sos zgęstnieje, wykładamy go na talerze, a na sos układamy kawałki ozora. Wierzch ozora, polewamy jeszcze odrobiną sosu i podajemy z oddzielnie ugotowaną gryczaną kaszą, lub z innymi dodatkami
Miód i pieprzmiski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Pączki smarujemy lukrem za pomocą pędzelka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią pączki. Pączki możemy posypać cukrem pudrem
Bajeczna Kuchniaprzykryciem na małym ogniu z obydwu stron na złoty kolor.Usmażone pączki wykładamy na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy pączki. Z podanego przepisu powinno wyjść około 30 pączków
Bajeczna Kuchniaprzykryciem do wyrośnięcia.Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczoną i ostudzoną babkę. Babkę możemy upiec nie dodając rodzynek
Bajeczna Kuchniaprzykryciem do wyrośnięcia.Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczone i ostudzone babeczki,posypujemy skórką pomarańczową
Bajeczna Kuchniaformy i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczoną i ostudzoną babkę,posypujemy skórką pomarańczową
Bajeczna Kuchniazalewy , kroimy w plastry.Umyte liście sałaty układamy na talerzu , na przemian układamy plastry pomidorów i mozzarelli . Na środku talerza układamy suszone pomidory . Olej łączymy z przyprawą do pomidorów i polewamy nim sałatkę
Bajeczna KuchniaGotujemy około 30-40 minut . Przygotowujemy sos: przecier pomidorowy przelewamy do garnka , dodajemy koncentrat pomidorowy , zagotowujemy . Zagęszczamy mąką rozrobioną wodą . Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem . Ugotowane gołąbki polewamy sosem pomidorowym
Bajeczna Kuchniaszypułek i umyte truskawki przekładamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy za pomocą blendera. Na każdy naleśnik nakładamy porcję masy serowej, naleśniki zwijamy w rulon, układamy na talerzu i polewamy musem truskawkowym
Bajeczna Kuchniasztuk zostawiamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Szczypiorek drobno siekamy.Śmietanę doprawiamy do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny.Sałatę układamy w salaterce na przemian z rzodkiewką.Polewamy sosem śmietanowym i posypujemy startą rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem. Sałatę najlepiej polać sosem przed podaniem
Bajeczna Kuchniacztery części. Cebulę obieramy, kroimy w paski. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód, musztardę, przeciśnięte ząbki czosnku, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy, wstawiamy na pół godziny do lodówki. Podajemy schłodzoną
Bajeczna Kuchnia