3szkl mąki 2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny 6 jaj 1,5 kostki margaryny Mąkę i proszek i sól wymieszać , dodać margarynę i wetrzeć ją palcami w mąkę. Jaja ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z cytryny i stopniowo dodać mąkę z margaryną. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć do formy. piec ok 50 min w temp 180 st. Polać lukrem lub polewą czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...