polewa - 11092 przepisów (strona:334/740)

Udka z kurczaka w sosie jogurtowym. 86

kurczaka(z rosołu) 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1/2 małej papryki Udka kładziemy w naczyniu żaroodpornym, na nich układamy paprykę pokrojoną w paski, polewamy jogurtem wymieszanym z przyprawami. Zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Moje-pitraszenie
Pierś z kurczaka na kukurydzy. 112

Składniki: 150 g kukurydzy z puszki 1 pierś z kurczaka 1 cebula zielona cebulka do dekoracji czosnek granulowany, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy na duże kawałki, polewamy oliwą, z jednej strony posypujemy czosnkiem granulowanym, z drugiej ostrą papryką mieloną. Kukurydzę smażymy na odrobinie masełka razem z cebulą, posypaną oregano i bazylią. Usmażoną kukurydzę układamy w naczyniu żaroodpornym, na nią wykładamy

Moje-pitraszenie
Kurczak carry z pomidorem. 218

Składniki: 1 filet z piersi kurczaka 100 g ryżu 1 pomidor 1 cebula carry, pieprz, imbir, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy na kawałki, polewamy oliwą i mieszamy z przyprawami (carry, papryka -ok. łyżeczka; imbir, pieprz szczypta). Tak przygotowanego kurczaka wrzucamy na patelnię i smażymy. Cebulę kroimy w półksiężyce dorzucamy do kurczaka. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pomidora kroimy

Moje-pitraszenie
Kurczak z grilla z papryką. 143

piersi kurczaka 1 łyżeczka każdej z przypraw: zioła prowansalskie, papryka ostra mielona szczypta pieprzu 1 mała papryka Pierś z kurczaka kroimy na kawałki według uznania jeśli chodzi o wielkość, polewamy oliwą posypujemy wszystkimi przyprawami - mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka wstawiłam na kilka godzin do lodówki, ale można od razu wrzucić na grill. Paprykę kroimy w paski i razem z piersią wkładamy

Moje-pitraszenie
Rybka z pomidorem. 108

papryka mielona ostra, pieprz Fileta smarujemy oliwą i nacieramy czosnkiem, smażymy z każdej strony. Pomidora kroimy w półplasterki. Jogurt mieszamy z przyprawami. Rybę wykładamy na talerz razem z pomidorem, polewamy jogurtem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Skrzydełka w sosie musztardowym. 133

łyżek oliwy z oliwek zioła prowansalskie (ok. łyżeczki) Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach na obiad). Smacznego

Moje-pitraszenie
Kurczak z ryżem. 307

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu 1/2 żółtej papryki 1 pomidor zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron z sosem pomidorowym. 126

opakowaniu. Pomidory kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy, posypujemy przyprawami i smażymy do momentu, w którym powstanie sos. Makaron odcedzamy wykładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy kukurydzą - mieszamy. Obiad gotowy w 15 minut :) Smacznego

Moje-pitraszenie
Rolada schabowa z pieczarkami. 351

lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc).  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą tak około 5 mm, na patelni rozpuszczamy masło i polewamy nim mięso. Pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu z pozostałości z naczynia żaroodpornego można zrobić przepyszny sos: Przelewamy wszystko na patelnię dosypujemy przez sitko około

Moje-pitraszenie
Kurczak w wiórkach kokosowych. 140

Składniki: 1 mała pierś z kurczaka pieprz, sól 2 łyżeczki wiórków kokosowych Kurczaka kroimy na kawałki, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami i wiórkami kokosowymi i mieszamy dokładnie wszystko ze sobą. Smażymy na złoto. Smacznego

Moje-pitraszenie
Cannelloni ze szpinakiem 125

Jeżeli sos będzie bardzo gęsty należy dolać więcej mleka. Gotowym farszem napełniamy nie ugotowany makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wcześniej smarujemy masłem lub olejem.   Wierzch makaronu polewamy dokładnie i obficie sosem beszamelowym.   Na wierzch sypiemy startym serem. Pieczemy przez ok. 45 minut w 180C. Smacznego

Passion of Cooking
Panna Cotta z musem truskawkowym 133

Panna Cotta, to deser pochodzący z Włoch. Jest prosty w wykonaniu. U mnie w wersji z musem truskawkowym, ale możliwości jest bardzo wiele. Można wykorzystać inne owoce lub polewę czekoladową. Moja panna cotta wyszła niska z powodu dużych miseczek. Lepsze są mniejsze i wyższe, wtedy deser ładniej się prezentuje. SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml śmietany 30% 100 ml mleka

Passions hobbies life
Placki z kaszy jęczmiennej z gulaszem grzybowo – pomidorowym 160

dodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą i doprawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki ( jak ziemniaczane ) z obu stron. Odkładamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Bardzo dobrze pasuję z surówką z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) SMACZNEGO.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
KOKOSANKI 236

najwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE  w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania