stopni. Powinna ładnie zbrązowieć i pozostać miękka i soczysta. Polędwiczkę wieprzową kroimy na lekko ukośne plastry ok. 5 minut po wyjęciu jej z piekarnika. Plasterki układamy na talerzu i polewamy je sosem śliwkowym. Podajemy np. z ryżem (użyłam jaśminowego). Smacznego
MyCookBook.plPrzygotowujemy dressing: do miseczki wlewamy ocet, dodajemy miód, olej, szczyptę chilli, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy, aby wszystkie składniki i przyprawy połączyły się ze sobą. Dressingiem polewamy szpinak i truskawki na ok. 5-10 minut przed podaniem. Smacznego
MyCookBook.plkonsystencja budyniu będzie gładka i gęsta. Znów stawiamy garnek z budyniem na małym ogniu i podgrzewamy tylko do momentu zagotowania. Budyń od razu przelewamy do salaterek/miseczek. Przed podaniem polewamy dowolnym sokiem lub syropem owocowym. Budyń można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego! *Jeśli nie dysponujemy gotowym puree z dyni wówczas surową dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach
MyCookBook.plnapojów wycinamy małe, zielone kółeczka, które posłużą nam za źrenice :) Można zrobić to także nożyczkami. Ugotowany makaron odcedzamy i hartujemy zimną wodą, a następnie nakładamy na przygotowane talerze. Polewamy go gorącym pomidorowo-mięsnym sosem, na którym układamy kulki mozarelli, a na nich bazyliowe kółeczka. Smacznego
MyCookBook.plokazji Halloween zapraszam na bananowo-czekoladowe muffinki ozdobione słodką, czekoladową polewą z motywem pajęczyny :D Muffinki są bardzo smaczne, miękkie i pięknie pachną bananami. Roztapiająca się podczas pieczenia czekolada tworzy dodatkowo uroczy, marmurkowy wzorek :) Możecie trochę pobawić się w dekorowanie i zrobić np. białą pajęczynę na mlecznej czekoladzie lub też białą czekoladę zabarwić na pomarańczowo :) Za każdym razem efekt będzie
MyCookBook.plOdstawiamy go do przestudzenia i na koniec mieszamy z roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na uprzednio upieczonym i ostudzonym spodzie układamy połowę rozdrobnionego łososia oraz połowę szpinaku. Polewamy sosem. Ponownie układamy łososia i szpinak polewając całość resztą pozostałego sosu. Na koniec tartę posypujemy startym parmezanem oraz świeżo zmielonym pieprzem i wstawiamy do piekarnika na ok. 30-40 minut
MyCookBook.plwrzucamy na nią pokrojoną w ósemki gruszkę. Przesmażamy około 5-6 minut. Zalewamy gruszki winem dodajemy cytrynę i jałowiec. Gotujemy około 10 minut. Gotowe risotto wykładamy na talerz, polewamy sosem z czerwonego wina i układamy na szczycie gruszki. Smacznego
Kuba Gotujewraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy rogale marcińskie i od razu posypujemy siekanymi orzechami. Więcej inspiracji jak dodać jesiennej oprawy naszemu daniu można znaleźć na stronie Westwing Moje
Słodka Stronaminut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem lub po prostu tymiankiem, suma kiem, sezamem i oregano. Smacznego
Be Fit Be Strongwody i piwa . Gotujemy do miękkości, jeszcze ok 1,5-2 godzin. Tu gulasz podany z sałatą rzymską ze słodkim jogurtem. Mały jogurt mieszamy z 2 łyżkami ksylitolu, polewamy sałatę. Smacznego
Bazując na smakuWyjmujemy je łyżką cedzakową na szeroki talerz. Na suchej patelni prażymy tartą bułkę, gdy będzie złocista dodajemy do niej masło. Masło rozpuszczamy, utworzy się nam taka lekka pianka. Kluski polewamy masłem z tartą bułką i posypujemy cukrem
Kulinarne przygody Gatityszklanka cukier, 1 szklanka mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki owoce sezonowe, ilość wg uznania (można nie dodawać wcale) Składniki na polewę margaryna, ¼ kostki cukier, ½ szklanki mleko, 2 łyżki kokos, 100-150g Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Gotowanie moimi oczamiaromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Gotowanie moimi oczamidusimy wszystko razem kilka minut. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli i odrobiną oleju. gotujemy makaron przez około 5-7 minut. Odsączamy, nakładamy na talerze, wierzch polewamy sosem i wykładamy klopsiki
Gotowanie moimi oczamiprzeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu Sałatkę układamy warstwowo. Na dno naczynia kładziemy brokuł, na niego fasolę czerwoną, na koniec pokrojony ser feta. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. i posypujemy uprażonym słonecznikiem
Darcia w kuchni