polewa - 11092 przepisów (strona:337/740)

Risotto z cukinią i gruszką w czerwonym winie 107

wrzucamy na nią pokrojoną w ósemki gruszkę. Przesmażamy około 5-6 minut. Zalewamy gruszki winem dodajemy cytrynę i jałowiec. Gotujemy około 10 minut. Gotowe risotto wykładamy na talerz, polewamy sosem z czerwonego wina i układamy na szczycie gruszki. Smacznego

Kuba Gotuje
Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami - Oryginalny, Najlepszy Przepis 262

wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody.  Przygotowanym lukrem polewamy rogale marcińskie i od razu posypujemy siekanymi orzechami.   Więcej inspiracji jak dodać jesiennej oprawy naszemu daniu można znaleźć na stronie Westwing               Moje

Słodka Strona
Hummus z pieczoną dynią, czyli pasta z ciecierzycy 187

minut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem lub po prostu tymiankiem, suma kiem, sezamem i oregano. Smacznego

Be Fit Be Strong
Gulasz czeski na ciemnym piwie 165

wody i piwa . Gotujemy do miękkości, jeszcze ok 1,5-2 godzin.   Tu gulasz podany z sałatą rzymską ze słodkim jogurtem. Mały jogurt mieszamy z 2 łyżkami ksylitolu, polewamy sałatę. Smacznego

Bazując na smaku
Kluski leniwe 157

Wyjmujemy je łyżką cedzakową na szeroki talerz. Na suchej patelni prażymy tartą bułkę, gdy będzie złocista dodajemy do niej masło. Masło rozpuszczamy, utworzy się nam taka lekka pianka. Kluski polewamy masłem z tartą bułką i posypujemy cukrem

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowe z owocami 130

szklanka   cukier, 1 szklanka   mąka pszenna, 2 szklanki   proszek do pieczenia, 2 łyżeczki   owoce sezonowe, ilość wg uznania (można nie dodawać wcale)   Składniki na polewę margaryna, ¼ kostki   cukier, ½ szklanki   mleko, 2 łyżki   kokos, 100-150g Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Gotowanie moimi oczami
Mini serniczki 137

aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową

Gotowanie moimi oczami
Pomidorowy obiad czyli makaron z klopsikami 123

dusimy wszystko razem kilka minut.  W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli i odrobiną oleju. gotujemy makaron przez około 5-7 minut. Odsączamy, nakładamy na talerze, wierzch polewamy sosem i wykładamy klopsiki

Gotowanie moimi oczami
sałatka brokułowa z fetą , czerwoną fasolą i prażonym słonecznikiem 314

przeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu Sałatkę układamy warstwowo.   Na dno naczynia kładziemy brokuł, na niego fasolę czerwoną, na koniec pokrojony ser feta. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. i posypujemy uprażonym słonecznikiem

Darcia w kuchni
SAŁATKA CHŁOPSKA 169

dwiema łyżkami majonezu czosnkiem solą i pieprzem. ( czosnek wg. uznania ).  5. Do dużej miski kładziemy kolejno sałatę, cebulę, ogórka świeżego, pomidora, opłukaną fasolę czerwoną i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko polewamy sosem czosnkowym

Darcia w kuchni
Gruszki w czekoladzie 128

minut, ale gruszki były miękkie. Wyciągnąć i przestudzić. Nadziać dżemem. Może to być wiśnia czy malina. Rozpuścić gorzką czekoladę i polać nią gruszki. Ja nie miałam czekolady , zastąpiłam ją polewą. Gruszki były bardzo dobre, z pewnością będę wracać do tego typu deseru

Darcia w kuchni
SAŁATKA BROKUŁOWA Z PIERSIĄ KURCZAKA 360

czosnku pokrojonego w kostkę lub przeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu. Na dno naczynia kładziemy pierś drobiową pokrojoną w kostkę.  Następnie ugotowany brokuł.  Wszystko polewamy sosem czosnkowym

Darcia w kuchni
CIASTO Z KASZY MANNY 120

Obie galaretki rozpuściłam w trzech szklankach wrzącej wody.  Biszkopt smarujemy dżemem, następnie wylewamy gorącą masę i na wierz układamy herbatniki. Gdy ostygnie wstawiamy do lodówki. Na koniec polewamy tężejącą galaretką

Darcia w kuchni
Makowiec 125

cukru, dodałam do masy, delikatnie wymieszałam.Ciasto przełożyłam do natłuszczonej, posypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Zimne polałam polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałowymi

Darcia w kuchni
Makaron z truskawkami 123

dente. Odcedzam i płuczę pod zimną wodą, (może też być ciepły) Truskawki myję, szypułkuję, kroję  na mniejsze kawałki. Dodaję cukier i śmietanę, dokładnie mieszam. Na talerz wykładam makaron, polewam truskawkami ze śmietaną.  Czas przygotowania około 15 minut. Danie dla 2 - 3osób

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania