Dolewamy wodę (uwaga! pryska!) Gotujemy ok. 1 minutę na średnim ogniu. Dodajemy śmietankę, nadal gotujemy (ok. 4 minuty). Dodajemy masło i sól. Ściągamy z gazu gdy masło się roztopi. Polewamy gotową tartę. https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html
Czarnawisienkamiędzyczasie na innej patelni prażymy płatki migdałowe (patelnia musi być sucha, nie natłuszczamy jej). Na przygotowane talerze nakładamy porcje ryżu, na wierzchu układamy po kilka plasterków polędwiczki wieprzowej. Polewamy sosem i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi oraz posiekaną natką (lub świeżą kolendrą). Smacznego
MyCookBook.plzostawiamy na 3-4 dni, aby ciasto zmiękło. Po tym czasie kroimy na 3 części i otrzymujemy 3 pierniki o wymiarach 13 x 26 cm gotowe do udekorowania polewą czekoladową lub lukrem. Ja postanowiłam podzielić ciasto na dwie części, zrobić piernik i pierniczki. Za miesiąc zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Jeśli chcecie sprobować razem ze mną, spieszcie się
Zawsze głodna!wolnym ogniu, dodać bułkę tartą (musimy tutaj wyczuć jej ilość, wsypując do masła bułkę starajmy się aby wszystko zachowało płynną konsystencję), dodajemy cukier (ilość wg. tolerancji na słodkie) i polewamy pierogi. SMACZNEGO! Ania
Ania i Marcin gotująnacięcia. Jabłka układamy na cieście nacięciem do góry lekko je wciskając. Posypujemy cynamonem. Ciasto pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygnie polewamy je lukrem przygotowanym z cukru pudru i mleka oraz posypujemy wiórkami kokosowymi
My simple kitchenmiksujemy do całkowitego ich połączenia oraz gładkiej konsystencji. Całość przekładamy na schłodzony spód i ponownie umieszczamy w lodówce na ok. 2h, by agar ściągnął nam całą masę. Składniki na polewę: - 125ml mleka sojowego - 40-50g gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka kakao - 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej *opcjonalnie: wiórki kokosowe W rondelku lub w kąpieli wodnej roztapiamy połamaną na małe kawałki
Be Fit Be Strongmyjemy, obieramy - osuszamy i kroimy w cieńkie plastry. Masło rozpuszczamy i mieszamy z oliwą. Nagrzewamy piekarnik w temp 190C. "Pędzlujemy" naczynie żaroodporne. Wykładamy ziemniakami. Solimy, dodajemy pieprzu i czosnku. Polewamy masłem. Wkładamy do piekarnika na 50 min. Cebulę kroimy w piórka. Boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Wyciagamy ziemniaki, między talarki ziemniaków wkładamy
Smaki Edytywsypujemy kaszę kukurydzianą i wlewamy 1 1/2 szklanki wody. Gotujemy do wchłonięci całej wody. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy przez kilka minut, a następnie odcedzamy i polewamy zimną wodą. Pora kroimy i smażymy aż się zeszkli. Do jednego garnka władamy ugotowanego brokuła, kaszę i suszone pomidory. Blendujemy. Dodajemy sok z cytryny, przyprawy, mąkę ziemniaczaną, zalewę z pomidorów
Weganka gotujemałym ogniu. Schab wyjmujemy z sos mlecznego, przecedzamy przez sitko, zagotowujemy i zagęszczamy mąka rozrobiona w niewielkiej ilości wody. Schab przekładamy do sosu. Przed podaniem kroimy w plastry, polewamy sosem
Bajeczna Kuchniapapierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Wierzch możecie posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówwrzucamy do garnuszka, dolewamy 2 łyżki wody i mieszając od czasu do czasu, czekamy aż owoce się rozpadną i stworzą pyszny sos. Przygotowane dzień wcześniej chia wyjmujemy z lodówki, polewamy sosem owocowym, ozdabiamy świeżymi owocami i miętą. A jaki jest Twój sposób na odczarowanie zimy? Pozdrawiam, Ania
Mój Smak na Życieuzyskania pożądanej konsystencji sosu. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku. Kluski śląskie Najlepsze są gdy przygotujemy je ze świeżo ugotowanych ziemniaków. Idealne z roladkami i sosem. Moja babcia polewała je często skwarkami. 1,5 kg ziemniaków mąka ziemniaczana jajko Ziemniaki ugotować, utłuc tłuczkiem i ostudzić. Dodatkowo przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dzięki temu kluski będą delikatne, bez grudek. Ziemniaki
Smakołyki Asibiałek. Ciasto przelewamy do foremki na babkę i pieczemy ok 50-60min godz w 170st C. Studzimy. Składniki na lukier ucieramy pałką i dodajemy odrobinę barwnika. Mieszamy, polewamy babkę i posypujemy wiórkami
Smakołyki Asirazem z cukinią i orzechami wmieszać do ciasta. Ciasto wylać do formy, wyrównać powierzchnię i piec ok 45 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić.Czekoladę na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać łyżkę masła lub oleju). Polać ciasto i posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami laskowymi i migdałami
Smakołyki Asichudnij) i od razu wiedziałam, że będzie hitem! Ciasto stanowi świetną propozycję na zimowy podwieczorek. Podany poniżej przepis zawiera wprowadzone przeze mnie zmiany – zamieniłam fruktozę na ksylitol i pominęłam polewę. Pyszne, wilgotne, bez mąki i tłuszczu. Sama czekolada, pomarańcza, migdały, jajka i trochę słodyczy. Wyjątkowo pyszna alternatywa dla brownie :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania
Bazując na smaku