temperaturze 150*C przez 35 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem polecam polać je syropem klonowym, ale jeżeli takowego nie macie to się nie przejmujcie- same, bez polewy też są przepyszne. Kaloryczność: Wszystkie serniczki mają 1510 kalorii, a jeden ma 85 kalorii
Moja Michakażdej strony. Wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą dobę. Po tym czasie przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą (ok. 5 mm) i polewamy roztopionym masłem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 1 godz. 10 minut. Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając
Moje-pitraszenietortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni , jeśli potrzeba więcej piecz kolejne 10 minut. Sprawdz wykałaczką czy ciasto jest dobrze wypieczone. Zrób polewę jeśli chcesz i udekoruj siekanymi orzechami i chipsami bananowymi. Na zdrówko
Z Kuchni Do Kuchnidodajemy stopniowo, łyżka po łyżce do utartych wcześniej składników. Ponownie ucieramy do połączenia. Na sam koniec wlewamy śmietanę i ucieramy krótką chwilę. Obrane i pokrojone w plasterki jabłka polewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok. Formę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy. Wylewamy wcześniej przygotowane ciasto, wygładzamy. Na ciasto wykładamy jabłka, na jabłka
Made By Mom And Sonżaroodpornym naczyniu układamy zapiekankę warstwami najpierw ziemniaki, przyprawiamy je solą i pieprzem oraz rozmarynem, później układamy filety z makreli wraz z sosem, kolejno pieczarki z porem, a następnie polewamy śmietaną i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni. Smacznego
Symfonia smakowapieczenia i pieczemy około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. W małej miseczce cukier puder rozcieramy z sokiem z pomarańczy. Lukrem polewamy ciasto, całość posypujemy kandyzowaną skórką. Smacznego
My Culinary Artwzdłuż do połowy głębokości, tworząc tunel. Do środka wkładamy morele i zszywamy nacięte brzegi. Mięso krótko obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem z patelni i sokiem jabłkowym. Schab pieczemy w 150 C przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy mięso i smarujemy wierzch miodem, by się ładnie
Zainspirowana w kuchnidodaję do miski z kapustą pekińską i porem . Teraz przygotuję sos : do miseczki daję olej , ocet winny , łyżeczkę miodu , kminek , tymianek , dużą szczyptę soli i całość dokładnie mieszam . Sosem polewam surówkę i mieszam . Tak przygotowaną surówkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem . Surówka z kapusty pekińskiej z porem jest gotowa . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujewodę delikatnie osoliłam i dodałam do niej około 2 łyżek oleju . Po wrzuceniu pierogów i ponownym zagotowaniu się wody gotuję je około 3 minut Na patelni roztapiam masło i polewam nim ugotowane pierogi . Pierogi z kapustą kiszoną i mięsem są gotowe . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujewodę delikatnie osoliłam i dodałam do niej około 2 łyżek oleju . Po wrzuceniu pierogów i ponownym zagotowaniu się wody gotuję je około 3 minut. Na patelni roztapiam masło i polewam nim ugotowane pierogi – pierogi można polać podsmażonym boczkiem , masłem z cebulką to już jest kwestia jak lubimy . Można również podać z jogurtem lub śmietaną . Pierogi z serem – ruskie są gotowe
Uwaga Babcia Gotujegęsta to możemy dodać do niej 2 – 3 łyżki przegotowanej wody ( w zależności ile mamy marmolady ) i dokładnie wymieszać . Dekoracja pączków : Pączki możemy oprószyć cukrem pudrem , pomalować polewą czekoladową lub lukrem , tym razem dekorowałam lukrem i cukrem pudrem . Do miseczki wlewam wodę , dodaję stopniowo cukier puder i mieszam rózgą . Na koniec dodaję sok z cytryny i dokładnie mieszam. Lukier
Uwaga Babcia Gotujemajonez ,ocetm doprawiam małą szczyptą soli , dużą szczyptą pieprzu , całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy . Teraz do salaterki przekładam zimny makaron , pokrojony brokuł , ser feta , szczypiorek , natkę pietruszki całość polewam sosem i delikatnie mieszam. Tak przygotowaną sałatkę odstawiam do lodówki na około 60 minut aby się schłodziła i przeszła smakiem . Sałatka z serem feta i makaronem jest gotowa . Życzę smacznego
Uwaga Babcia Gotujeokoło 1 centymetra . Przygotowanie sosu : Do miseczki daję musztardę , olej , doprawiam szczyptą soli i dwiema szczyptami pieprzu . Całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy . Do salaterki daję wszystkie składniki sałatki , polewam sosem i całość dokładnie mieszam . Tak przygotowaną sałatkę odstawiam na około 60 minut do lodówki aby przeszła smakiem – sałatka jest gotowa . Sałatka śledziowa z pomidorami jest gotowa . Życzę smacznego . Pozdrawiam
Uwaga Babcia Gotujeminutach pieczenia gołąbków . Zapiekanie gołąbków : Naczynie z gołąbkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam 35 minut. Po 35 minutach gołąbki polewam sosem pomidorowym i zapiekam kolejne 30 minut – po tym czasie gołąbki są gotowe i można podawać. Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym są gotowe. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeJabłko kroję w kostkę. Przygotowanie sosu: do majonezu dodaję cukier, musztardę, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Końcowe przygotowanie sałatki: Do salaterki daję wszystkie składniki sałatki, polewam sosem i dokładnie mieszam . Sałatką z szynką , porem i selerem jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotuje