polewa - 11092 przepisów (strona:329/740)

Proste ciasto mocno pomarańczowe 242

pieczenia i pieczemy około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  3. W małej miseczce cukier puder rozcieramy z sokiem z pomarańczy. Lukrem polewamy ciasto, całość posypujemy kandyzowaną skórką. Smacznego

My Culinary Art
Schab z morelami 149

wzdłuż do połowy głębokości, tworząc tunel. Do środka wkładamy morele i zszywamy nacięte brzegi. Mięso krótko obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem z patelni i sokiem jabłkowym. Schab pieczemy w 150 C przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy mięso i smarujemy wierzch miodem, by się ładnie

Zainspirowana w kuchni
Surówka z Kapusty Pekińskiej z Porem do Obiadu 199

dodaję do miski z kapustą pekińską i porem . Teraz przygotuję sos : do miseczki daję olej , ocet winny , łyżeczkę miodu , kminek , tymianek , dużą szczyptę soli i całość dokładnie mieszam . Sosem polewam surówkę i mieszam . Tak przygotowaną surówkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem . Surówka z kapusty pekińskiej z porem jest gotowa . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z Kapustą Kiszoną i Mięsem 277

wodę delikatnie osoliłam i dodałam do niej około 2 łyżek oleju . Po wrzuceniu pierogów i ponownym zagotowaniu się wody gotuję je około 3 minut Na patelni roztapiam masło i polewam nim ugotowane pierogi . Pierogi z kapustą kiszoną i mięsem są gotowe . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Przepis na Przygotowanie Pierogów z Serem – Pierogi Ruskie 205

wodę delikatnie osoliłam i dodałam do niej około 2 łyżek oleju . Po wrzuceniu pierogów i ponownym zagotowaniu się wody gotuję je około 3 minut. Na patelni roztapiam masło i polewam nim ugotowane pierogi – pierogi można polać podsmażonym boczkiem , masłem z cebulką to już jest kwestia jak lubimy . Można również podać z jogurtem lub śmietaną . Pierogi z serem – ruskie są gotowe

Uwaga Babcia Gotuje
Przygotowanie Domowych Pączków 177

gęsta to możemy dodać do niej 2 – 3 łyżki przegotowanej wody ( w zależności ile mamy marmolady ) i dokładnie wymieszać . Dekoracja pączków : Pączki możemy oprószyć cukrem pudrem , pomalować polewą czekoladową lub lukrem , tym razem dekorowałam lukrem i cukrem pudrem . Do miseczki wlewam wodę , dodaję stopniowo cukier puder i mieszam rózgą . Na koniec dodaję sok z cytryny i dokładnie mieszam. Lukier

Uwaga Babcia Gotuje
Pyszna Sałatka z Serem Feta , Makaronem i Brokułem 485

majonez ,ocetm doprawiam małą szczyptą soli , dużą szczyptą pieprzu , całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy . Teraz do salaterki przekładam zimny makaron , pokrojony brokuł , ser feta , szczypiorek , natkę pietruszki całość polewam sosem i delikatnie mieszam. Tak przygotowaną sałatkę odstawiam do lodówki na około 60 minut aby się schłodziła i przeszła smakiem . Sałatka z serem feta i makaronem jest gotowa . Życzę smacznego

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka Śledziowa z Pomidorami 165

około 1 centymetra . Przygotowanie sosu : Do miseczki daję musztardę , olej , doprawiam szczyptą soli i dwiema szczyptami pieprzu . Całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy . Do salaterki daję wszystkie składniki sałatki , polewam sosem i całość dokładnie mieszam . Tak przygotowaną sałatkę odstawiam na około 60 minut do lodówki aby przeszła smakiem – sałatka jest gotowa . Sałatka śledziowa z pomidorami jest gotowa . Życzę smacznego . Pozdrawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Gołąbki bez Zawijania w Sosie Pomidorowym 205

minutach pieczenia gołąbków . Zapiekanie gołąbków : Naczynie z gołąbkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam 35 minut. Po 35 minutach gołąbki polewam sosem pomidorowym i zapiekam kolejne 30 minut – po tym czasie gołąbki są gotowe i można podawać. Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym są gotowe. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z Szynką , Selerem i Porem 277

Jabłko kroję w kostkę. Przygotowanie sosu: do majonezu dodaję cukier, musztardę, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Końcowe przygotowanie sałatki: Do salaterki daję wszystkie składniki sałatki, polewam sosem i dokładnie mieszam . Sałatką z szynką , porem i selerem jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Crumble z Owocami . Owoce w Kruszonce Bezglutenowej 125

dużą kostkę. Obrane kiwi kroję w kostkę. Obraną i oczyszczoną z gniazd nasiennych gruszkę kroję w nie za dużą kostkę. Z pomarańczy wyciskam sok. Teraz pokrojone owoce w salaterce polewam sokiem z pomarańczy, mieszam i odstawiam do lodówki na czas przygotowania kruszonki. Przygotowanie kruszonki – crumble : Kruszonkę możemy przygotować za pomocą miksera lub ręcznie – ja przygotuję ręcznie. Na blat wysypuję składniki

Uwaga Babcia Gotuje
Crumble z Owocami . Owoce w Kruszonce z Płatkami Owsianymi 156

dużą kostkę. Obrane kiwi kroję w kostkę. Obraną i oczyszczoną z gniazd nasiennych gruszkę kroję w nie za dużą kostkę. Z pomarańczy wyciskam sok. Teraz pokrojone owoce w salaterce polewam sokiem z pomarańczy, mieszam i odstawiam do lodówki na czas przygotowania kruszonki. Przygotowanie kruszonki – crumble : Kruszonkę możemy przygotować za pomocą miksera lub ręcznie – ja przygotuję ręcznie. Na blat wysypuję składniki

Uwaga Babcia Gotuje
Roladki z Piersią Kurczaka ze Szparagami - bez smażenia 226

kładę w poprzek 3 lub 4 szparagi (w zależności jak są grube) i zwijam roladkę ( dokładnie widać to na filmiku). Roladkę układam w naczyniu żaroodpornym. Ułożone roladki w naczyniu polewam sosem i górę posypuję obficie bułką tartą i delikatnie dłonią dociskam bułkę tartą do roladek. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekam bez przykrycia około 50 minut

Uwaga Babcia Gotuje
Rewelacyjna Sałatka na Grilla i do Obiadu 48919

Umyty szczypiorek drobno siekam . Teraz przygotuję sos, do soku z cytryny dodaję olej lub oliwę, szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku i całość dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę i mieszam. Sałatka jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Golonki z Indyka Pieczone w Piekarniku 247

nagrzanego do 180 stopni na środkową półkę. Golonki będę piekła około 120 minut w temperaturze 180 stopni, 60 minut pod przykryciem i 60 minut bez przykrycia, pod koniec pieczenia polewam golonki zgromadzonym sosem w naczyniu 2 – 3 razy (co około 5 minut i nadal piekę). Golonki z indyka są gotowe można podawać, jak na wstępie pisałam mięso jest delikatne

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania