polewa - 11092 przepisów (strona:322/740)

PIECZONA KACZKA 181

godziny. Pierwsza godzina jest pieczona bez podnoszenia przykrycia,potem należy kaczkę przewrócić na drugą stronę,przykryć...co jakiś czas (co 15 min) podnosić pokrywkę i polewać powstałym sosem mięso by nie było suche.Po około 2 godz należy sprawdzić kaczkę...mięso musi odchodzić od kości...wszystko zależy od naszej kaczki,jej wielkości.U Nas piekła się ok 2,5 godziny. Jeśli

Niespełnione zdolności kulinarne
Makaronowe Muffiny z porzeczkami. 220

roztopioną łyżką masła. Do masy dodajemy nasiona z laski wanilii, cukier a na koniec mąkę.Wszystko mieszamy do połączenia.  4.Na wierzch makaronu wykładamy owoce (tu porzeczki) i każdą polewamy wcześniej przygotowanym ciastem. Jeśli jet to makaron już wcześniej ugotowany.  Porcję makaronu wkładamy do silikonowych foremek na muffiny.Widelcem skręcamy makaron-robimy gniazdko. Następnie postępujemy jak w punkcie

Farmażony
Kaczka pieczona z jabłkami 150

stopni C około 2 - 2,5 godziny (czas zależy jak duża jest kaczka, ile waży tyle samo czasu piec). Gdy z kaczki zacznie wytapiać się tłuszcz, to polewać nim co pewien czas jej wierzch. Pod koniec pieczenia będzie widać, że z kaczki tłuszcz już prawie nie wycieka, a ona sama jest dobrze zarumieniona. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim kaczkę

Kuchcik gotuje
Pomarańczowy sernik na zimno (z kisielowym wierzchem) 136

ponownie wstawić do lodówki, aby całość dokładnie stężała. (U mnie ciasto było gotowe już po kilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja użyłam m.in. kawałków pomarańczy i mini herbatniki w polewie pomarańczowej

Di gotuje
Pieczeń z szynki szpikowana 119

obłożyłem wiórkami masła. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. i piekłem 10 minut. Następnie temperaturę zmniejszyłem do 180 stopni C i zapiekałem jeszcze godzinę. W trakcie pieczenia polewałem wytworzonym sosem. Na półmisku udekorowałem, rozmarynem, kisielem żurawinowym i czosnkiem marynowanym

R'n'G Kitchen
Testowanie Eterno. 167

dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast i innych przysmaków. Polecają również zestawy prezentowe, które dzięki zestawieniu wspaniałych, tradycyjnych przetworów ucieszą rodzinę i przyjaciół. W prezentach oprócz konfitur i syropów znajdziecie wspaniałe herbaty

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik waniliowy z polewą w kratkę 113

koło 15 minut,teraz zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze godzinę.Sernik upieczony zostawiamy w piekarniku już wyłączonym przy lekko uchylonych drzwiczkach na 15 minut potem wyjmujemy . Kiedy ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i do lodówki na 30 minut do zastygnięcia. Z białka i cukru pudru robimy lukier i dekorujemy górę sernika jak chcecie,u mnie wyszła kratka

Różowa kuchnia
Seler naciowy z fasolą oraz kukurydzą 203

kukurydzę, fasolę oraz  ananasa. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę 1 cm. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Jogurt mieszamy z majonezem dodajemy pokrojony drobniutko czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem polewamy po sałatce.Wstawiamy do lodówki na pół godziny.  Smacznego

kgwjanczewo
Ciasteczka kakaowe 194

mąką posiekać nożem, dodać resztę składników. Zarobić gładkie ciasto.  Ciasto kakaowe rozwałkować i wykrawać małe ciasteczka (takie na jeden kęs). Upiec w 180 stopniach i wystudzić. Udekorować polewą i ładnymi ozdobami, mogą być świąteczne ;) I już można się delektować pysznym kawałeczkiem ciasteczka

Lawendowe Niebo
Roladki z szynki szwarcwaldzkiej z sosem balsamicznym 411

rukoli i roszponki, na nie układamy po słupku sera gorgonzola a na wierzch układamy pokrojone w paski suszone pomidory. Zwijamy ciasno i jeśli jest taka potrzeba spinamy wykałaczką. Całość polewamy sosem balsamicznym

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczony olbrzym - Łosoś z piekarnika 143

kilka gałązek rozmarynu. Całe krążki cytryny wkładamy do środka (możemy dodać parę suszonych pomidorów i opcjonalnie do środka możemy dodać gałązkę rozmarynu i posiekane liście bazylii i mięty). Całość polewamy olejem lnianym lub zalewą z suszonych pomidorów. Tak przygotowaną rybę odkładamy do lodówki na min 2h, ja w tym przypadku odłożyłam na całą noc i mimo obaw iż ryba

Piekielna Kuchnia Pati
Kruche kryształowe gwiazdki 157

godziny. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć gwiazdki i piec w 170 stopniach do lekkiego zarumienienia (ok 10 min). Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać do rękawa cukierniczego i polewać ciasteczka, posypać niebieskim cukrem i odstawić do zastygnięcia

Smakołyki Asi
Salatka z rukolą, lososiem, serem plesniowym i granatem 186

dorzucamy do miski. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni na rumiano. Studzimy i dodajemy do miski z resztą składników. Granat pozbawiamy skórki i wyciągamy ziarenka. Dorzucamy do miski. Całość polewamy oliwą ze słoiczka z pomidorami i mieszamy. Podajemy od razu, żeby rukola nie zmiękła zbytnio

Dzieje kuchennej Wiewióry
MAKOWIEC 106

Wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, termoobieg na 60 minut. Gdy ciasto ostygnie, polewam lukrem i układam orzechy włoskie na wierzch

KuchcikoweLove
Migdałowe kulki z fasoli 127

szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 kostki margaryny (użyłam masła) aromat migdałowy Do obtaczania: stopiona czekolada wiórki kokosowe brązowy cukier posypka cukrowa rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej rozdrobnione ciastka   Fasolę zmielić (zblendowałam). Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i kilka kropli aromatu migdałowego. Masę dobrze schłodzić i wilgotnymi dłońmi uformować kulki o wielkości

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania