Pieczone frytki z batatów z kuminem i pieprzem cayenne

Pieczone frytki z batatów z kuminem i pieprzem cayenne

Pieczone frytki z batatów z kuminem i pieprzem cayenne

Bataty, czyli słodkie ziemniaki, to warzywo które daje w kuchni niezłe pole do popisu. Można z niego przyrządzać zupy kremy, pasty, puree, podawać jako dodatek do potraw, a nawet piec ciasta! W każdej postaci są pyszne. Pieczone z dodatkiem pieprzu cayenne i delikatnego creme fraiche smakuję wręcz rewelacyjnie. SKŁADNIKI ( 2 porcje) 1 duży batat 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kuminu 3-4 łyżki oleju ryżowego /rzepakowego dodatkowo 1/2 granatu 1/4 pęczka kolendry lub natki pietruszki 3-4 łyżki creme frai... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.