polewa - 11092 przepisów (strona:315/740)

,,Tarta z ciasta fillo ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami’’ 127

dnem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Delikatnie rozwijamy ciasto fillo. Jeden płat ciasta nacieramy olejem z suszonych pomidorów. Wykładamy do przygotowanej formy, tak aby część ciasta wystawała poza obręcz. Polewamy olejem kolejny płat ciasta i układamy go w formie, nieco dalej od pierwszego. Układamy kolejne płaty, pozostawiając jeden lub dwa na sam wierzch. Wykładamy nasz farsz, zawijamy wystające ciasto

Podróż w kulinaria
Pieczony schab z czosnkiem i ziołami. 126

formy żaroodpornej i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C i piec ok. 1,5 godz. Im większy kawałek schabu tym dłużej go pieczemy. Podczas pieczenia co jakiś czas polewamy mięso powstałym sosem. Jeśli natomiast sos nam wyparował wtedy mięso podlewamy  ciepłą wodą. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka obiadowa 132

opcjonalnie) Kapustę pekińską kroimy lub rwiemy w dość spore kawałki, mieszamy z rukolą i roszponką. W szklance mieszamy śmietanę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz do smaku. Mieszankę sałat polewamy 10 min przed podaniem i dokładnie mieszamy, opcjonalnie możemy upróżyć słonecznik i sezam i wymieszać z sałatką

Piekielna Kuchnia Pati
francuskie paluchy z cynamonem 141

poprzek), aby uzyskać krótsze paluchy. Następnie każdy pasek skręcamy w spiralkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu polewamy lukrem

Domowy Smak Jedzenia
CYTRYNOWA "PAWŁOWA " Z KREMEM I OWOCAMI 198

ubijamy na sztywno .Miąższ z laski wanilii dodać do żółtek i ubić je w kąpieli wodnej, dodać ajerkoniaku.Wystudzić masę i wymieszać z ubitą śmietaną. Blaty bezy przekładamy KREMEM ,polewamy też górę  KREMEM i ukladamy owoce jakie lubimy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kasza jaglana z jabłkami 349

Zapiekana kasza jaglana z jabłkami i polewą śmietanową z wanilią. Danie powstało coś na wzór ryżu z jabłkami, ale jest delikatniejsze i bardziej wartościowe dzięki kaszy jaglanej. To bardzo smaczna i bezmięsna propozycja obiadu na słodko, podwieczorku lub po prostu deseru :) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka szczypta soli 500g jabłek słodkich (waga po obraniu) 1 łyżka cukru trzcinowego

https:KKuchniaMniam
Cytrusowa fit sałatka z quinoą 212

Rukolę, sałatę i szpinak myjemy, dokładnie osuszamy i układamy na dnie naczynia, w którym podajemy sałatkę. Dodajemy mandarynki i grejpfruta podzielone na małe cząstki. Całość posypujemy ugotowaną komosą i polewamy dressingiem. Sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu. Innymi słowy efekt wizualny i smak  są spektakularne w stosunku do wysiłku włożonego w jej przygotowanie. A dodatkowym bonusem jest brak

Simple Dish
Sałatka z paluszków surimi i selera 461

Paluszki surimi kroimy w plastry. Obrany ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Seler odsączamy z zalewy, dodajemy kukurydzę i mieszamy wszystko razem. Majonez łączymy z koncentratem pomidorowym i całość polewamy otrzymanym sosem

Qchnia po prostu
Tortilla z kapustą kiszoną i łososiem 181

Łososia obsmażamy lub grillujemy na bardzo rozgrzanej patelni z każdej strony aż ładnie się zarumieni.  Na placek tortilli układamy na środek usmażoną kapustę,  łososia i polewamy sosem, całość zawijamy i grillujemy aby kanapka ładnie się zacisnęła.  Smacznego

Niezły Młynek
Domowe pieczone frytki. 157

Przygotowanie. Piekarnik nastawiamy na 230 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy, kroimy na podłużne kawałki, wielkości standardowych frytek. Pokrojone ziemniaki umieszczamy w dużej misce, polewamy olejem, mielimy świeżo mielonym pieprzem i oprószamy mielona słodką papryką. Bardzo dokładnie mieszamy łyżką, aby olej z przyprawami dokładnie pokrył frytki. Frytki wysypujemy na blachę i rozkładamy jedną warstwę, starając

Naturalna Kuchnia
Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym 188

bulion i wkładamy do niego uformowane mięso. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut. Mięso wyjmujemy a bulion możemy wykorzystać do ugotowania dowolnej zupy. Kroimy na grube medaliony. Polewamy sosem koperkowym i gotowe. Dobrze smakują z ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Smacznego

Maminek kulinarny
DONUTY / OPONKI CZEKOLADOWE – idealne na Karnawał! 204

dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę czekolady zostawiamy do posiekania, resztę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodając łyżkę masła. Gorącą polewamy oponki, posypujemy resztą posiekanej. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowo dyniowe 124

łyżce do masy kakaowej i lekko mieszamy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej formy lub wyłożonej pergaminem. Piec 30-40 min w temp. 180 stopni. Ostudzone można polać polewą czekoladową. Smacznego

talerz przyjemności
Pyzy z pieczarkami 155

wrzątek. Po wypłynięciu klusek, zmniejszamy gaz i gotujemy je jeszcze 2 - 2,5 minuty. Ugotowane kluski wyjmujemy z garnka łyżką cedzakową i wrzucamy następną partię.  Na talerzu pyzy polewamy 1 łyżką oliwy. Smacznego

Smak mojego domu
Sernik na murzynku 263

partiami do masy serowej. Gotową masę przelewamy na wcześniej upieczony placek czekoladowy, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika (180 st. C) i pieczemy 50 minut. Studzimy w formie. Gotowy sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub mikrofali białą czekoladą i posypujemy pokrojonymi drobno orzechami. Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania