blenderze mielimy słonecznik z sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz taką ilością wody, żeby miał konsystencję gęstej śmietany. Seler odcedzamy, układamy w formie, rozkładamy na nim cebulę i polewamy słonecznikową śmietaną. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10-15 minut do czasu aż wierzch zrobi się brązowy. Podajemy go na gorąco, jest bardzo aromatyczny i pyszny. Możecie też
Co na wege obiad?surowe w środku. Jeśli tłuszcz będzie zbyt zimny pączki wchłoną go więcej i nie będą smaczne. Po usmażeniu pączki przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierem. Składniki lukru mieszamy i polewamy nim ciepłe pączki. Dekorujemy kandyzowanymi owocami lub skórką pomarańczy/cytryny jeśli uważamy to za konieczne. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaolej jest odpowiednio gorący). Pączki smażymy na złoty kolor (ok. 2 minuty z każdej strony). Pączki wyciągamy na papierowy ręcznik odsączając z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z przepisu otrzymamy ok. 12-13 donutów. Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z książki "Ciasta i desery krok po kroku" M. Magnier-Moren
Mania WypiekaniaJeszcze nawet nie Tłusty Czwartek, a ja już nasmażyłam tyle pączków, że w czwartek chyba nawet na żadne nie spojrzę ;) To znaczy, ok, może nie całkiem
brunetkawkuchnicebuli dodaję wodę, keczup oraz koncentrat. Mieszam i gotuję na małym ogniu około 5 minut. Sos doprawiam do smaku bazylią, solą oraz pieprzem. 5. Gołąbki wykładam na talerz i polewam sosem pomidorowym. Do przygotowania gołąbków wykorzystałam koncentrat pomidorowy, który otrzymałam do testowania od firmy ROLESKI . Koncentrat pomidorowy to składnik niezbędny w każdej kuchni. Jest głównie używany jako dodatek
Tradycyjna kuchnia Kasimyjemy i obieramy. Rozdzielamy na pojedyncze pestki. 7. Na dużym płaskim talerzu, kupkami układamy marchewkę, buraka, kapustę pekińską i wędlinę. 8. Wszystko posypujemy startym na tarce jajkiem. 9. Polewamy majonezem. 10. Na koniec posypujemy pestkami granata. 11. Na stół podajemy w takiej formie, natomiast później możemy wszystko razem wymieszać. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachpapierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną tabliczkę czekolady. Pozostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy dokładnie aż do jej rozpuszczenia. 4. Placuszki polewamy odrobiną sosu czekoladowego i jeśli chcemy posypujemy dodatkowo pokruszonymi wafelkami
Kuchnia w czekoladziepokroje listki sałaty lodowej, na niej układamy listki rukoli, pokrojoną pierś, kawałki pomarańczy i ziarenka granatu. W szklance mieszamy 3 łyżki oleju, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatitymiejscami była mocna przyrumieniona (nie powinna zmięknąć). Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy również w ósemki. Na dużą blachę wykładamy kiełbasę, cebulę, jabłka i rodzynki. Całość polewamy cydrem posypujemy cukrem i pieprzem. Kiełbaski wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie podnosimy temperaturę do 200°C i dopiekamy aby wszystko się przyrumieniło
Qchnia po prostudusimy ok. 2 minuty (w między czasie dodajemy resztę jarmużu). Odkrywamy pokrywkę i gdy sok pomarańczowy wyparuje, dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy i smażymy jeszcze minutę. Wyłączamy ogień, polewamy całość olejem sezamowym i posypujemy sezamem. Pierś podajemy w całości lub pokrojoną na plasterki w towarzystwie sosu pomarańczowego i duszonego jarmużu. Do dania podałam także ugotowany pszenny makaron. Post Piersi kaczki
Poezja smakuwycinamy romby. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy ciasto. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu osączyć je na papierowych ręcznikach. Gotowe polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasitalerza.Zapraszam!. 30 dag.jeżyn mrożonych 20 dag.serków waniliowych homogenizowanych 4 łyżki cukru pudru 20 dag.mąki 10 dag.masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól Na polewę: 1 galaretka cytrynowa 1 łyżka koniaku lub wódki ************************************************ Mąkę,2 łyżki cukru pudru i szczyptę soli przesiać i posiekać z masłem oraz jajkiem.Dodać 1 łyżkę śmietany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkismażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy sosem do hamburgerów, układamy plasterek pomidora i krążki cebuli, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Smacznego
Bajeczna Kuchniapatelni grillowej na złoty kolor z obydwu stron. Sałatę układamy na półmisku, pomarańczę obieramy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy razem z kurczakiem na sałacie. Posypujemy orzechami włoskimi, polewamy sosem. Smacznego
Bajeczna Kuchniamiski lub wykładamy na talerz. Sos Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Kilka razy potrząsamy słoiczkiem do połączenia składników. Dodajemy oliwę i mieszamy sos na gładki sos. Polewamy sałatkę sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-z-ciecierzyca-awokado-i-mozarella/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą pochodzi z serwisu Mieszam w garnku
Mieszam w Garnku