myjemy i obieramy. Rozdzielamy na pojedyncze pestki. 7. Na dużym płaskim talerzu, kupkami układamy marchewkę, buraka, kapustę pekińską i wędlinę. 8. Wszystko posypujemy startym na tarce jajkiem. 9. Polewamy majonezem. 10. Na koniec posypujemy pestkami granata. 11. Na stół podajemy w takiej formie, natomiast później możemy wszystko razem wymieszać. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachpapierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną tabliczkę czekolady. Pozostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy dokładnie aż do jej rozpuszczenia. 4. Placuszki polewamy odrobiną sosu czekoladowego i jeśli chcemy posypujemy dodatkowo pokruszonymi wafelkami
Kuchnia w czekoladziepokroje listki sałaty lodowej, na niej układamy listki rukoli, pokrojoną pierś, kawałki pomarańczy i ziarenka granatu. W szklance mieszamy 3 łyżki oleju, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatitymiejscami była mocna przyrumieniona (nie powinna zmięknąć). Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy również w ósemki. Na dużą blachę wykładamy kiełbasę, cebulę, jabłka i rodzynki. Całość polewamy cydrem posypujemy cukrem i pieprzem. Kiełbaski wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie podnosimy temperaturę do 200°C i dopiekamy aby wszystko się przyrumieniło
Qchnia po prostudusimy ok. 2 minuty (w między czasie dodajemy resztę jarmużu). Odkrywamy pokrywkę i gdy sok pomarańczowy wyparuje, dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy i smażymy jeszcze minutę. Wyłączamy ogień, polewamy całość olejem sezamowym i posypujemy sezamem. Pierś podajemy w całości lub pokrojoną na plasterki w towarzystwie sosu pomarańczowego i duszonego jarmużu. Do dania podałam także ugotowany pszenny makaron. Post Piersi kaczki
Poezja smakuwycinamy romby. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy ciasto. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu osączyć je na papierowych ręcznikach. Gotowe polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasitalerza.Zapraszam!. 30 dag.jeżyn mrożonych 20 dag.serków waniliowych homogenizowanych 4 łyżki cukru pudru 20 dag.mąki 10 dag.masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól Na polewę: 1 galaretka cytrynowa 1 łyżka koniaku lub wódki ************************************************ Mąkę,2 łyżki cukru pudru i szczyptę soli przesiać i posiekać z masłem oraz jajkiem.Dodać 1 łyżkę śmietany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkismażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy sosem do hamburgerów, układamy plasterek pomidora i krążki cebuli, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Smacznego
Bajeczna Kuchniapatelni grillowej na złoty kolor z obydwu stron. Sałatę układamy na półmisku, pomarańczę obieramy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy razem z kurczakiem na sałacie. Posypujemy orzechami włoskimi, polewamy sosem. Smacznego
Bajeczna Kuchniamiski lub wykładamy na talerz. Sos Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Kilka razy potrząsamy słoiczkiem do połączenia składników. Dodajemy oliwę i mieszamy sos na gładki sos. Polewamy sałatkę sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-z-ciecierzyca-awokado-i-mozarella/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą pochodzi z serwisu Mieszam w garnku
Mieszam w Garnkuswoje ulubione pączuszki? Składniki: 2 kostki półtłustego sera 2 szklanki mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka 2 żółtka płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody + odrobina wódki, którą polewamy sodę 1/2 szklanki cukru olej do smażenia cukier puder + cukier waniliowy do posypania Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej wbijamy do miski i ubijamy na puszysta masę z cukrem.Dodajemy śmietanę
ChilliJemyczasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, przyprawiamy według uznania i mieszamy. Cykorię zawijajamy w plasterki szynki i sera. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 minut aż ser się zrumieni
Podróż w kulinariaSałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam. 3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami. Przygotowanym sosem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia KasiKukurydzę wysypujemy na sitko i odsączamy. Tuńczyka również odsączamy i lekko rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i kroimy w sporą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, mieszamy, przyprawiamy i polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem
e-PrzepisyKulinarnemisce z sokiem z cytryny, młodym jęczmieniem, zaparzoną zieloną herbatą, bazylią i przyprawami- całość dokładnie blendujemy cukinię możemy upiec w piekarniku lub uparować - dobrze smakuje podana z całością makaron polewamy sosem, posypujemy skruszonymi orzechami nerkowca i kawałkami cukinii
healthy dreams