polewa - 11092 przepisów (strona:307/740)

SAŁATKA "KWIATEK" 193

myjemy i obieramy. Rozdzielamy na pojedyncze pestki. 7. Na dużym płaskim talerzu, kupkami układamy marchewkę, buraka, kapustę pekińską i wędlinę.  8. Wszystko posypujemy startym na tarce jajkiem. 9. Polewamy majonezem. 10. Na koniec posypujemy pestkami granata. 11. Na stół podajemy w takiej formie, natomiast później możemy wszystko razem wymieszać.   SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Śmietankowe placuszki z sosem czekoladowo-truskawkowym 144

papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną tabliczkę czekolady. Pozostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy dokładnie aż do jej rozpuszczenia. 4. Placuszki polewamy odrobiną sosu czekoladowego i jeśli chcemy posypujemy dodatkowo pokruszonymi wafelkami

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kurczakiem curry, granatem i olejem rzepakowym 140

pokroje listki sałaty lodowej, na niej układamy listki rukoli, pokrojoną pierś, kawałki pomarańczy i ziarenka granatu. W szklance mieszamy 3 łyżki oleju, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekana biała kiełbasa w cydrze 150

miejscami była mocna przyrumieniona (nie powinna zmięknąć). Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy również w ósemki. Na dużą blachę wykładamy kiełbasę, cebulę, jabłka i rodzynki. Całość polewamy cydrem posypujemy cukrem i pieprzem.  Kiełbaski wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie podnosimy temperaturę do 200°C i dopiekamy aby wszystko się przyrumieniło

Qchnia po prostu
Piersi kaczki w sosie pomarańczowym z jarmużem 177

dusimy ok. 2 minuty (w między czasie dodajemy resztę jarmużu). Odkrywamy pokrywkę i gdy sok pomarańczowy wyparuje, dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy i smażymy jeszcze minutę. Wyłączamy ogień, polewamy całość olejem sezamowym i posypujemy sezamem. Pierś podajemy w całości lub pokrojoną na plasterki w towarzystwie sosu pomarańczowego i duszonego jarmużu. Do dania podałam także ugotowany pszenny makaron. Post Piersi kaczki

Poezja smaku
Tawa Tawas 151

wycinamy romby. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy ciasto. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu osączyć je na papierowych ręcznikach. Gotowe polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
TARTA Z JEŻYNAMI Z SERKIEM WANILIOWYM 141

talerza.Zapraszam!.  30 dag.jeżyn mrożonych 20 dag.serków waniliowych homogenizowanych 4 łyżki cukru pudru 20 dag.mąki 10 dag.masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól Na polewę: 1 galaretka cytrynowa 1 łyżka koniaku lub wódki ************************************************  Mąkę,2 łyżki cukru pudru i szczyptę  soli  przesiać i posiekać z masłem oraz jajkiem.Dodać 1 łyżkę śmietany

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hamburgery drobiowe 267

smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy sosem do hamburgerów, układamy plasterek pomidora i krążki cebuli, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Smacznego

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 228

patelni grillowej na złoty kolor z obydwu stron. Sałatę układamy na półmisku, pomarańczę obieramy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy razem z kurczakiem na sałacie. Posypujemy orzechami włoskimi, polewamy sosem. Smacznego

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą 195

miski lub wykładamy na talerz. Sos Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Kilka razy potrząsamy słoiczkiem do połączenia składników. Dodajemy oliwę i mieszamy sos na gładki sos. Polewamy sałatkę sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-z-ciecierzyca-awokado-i-mozarella/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Pączuszki serowe (wersja mini) 795

swoje ulubione pączuszki? Składniki: 2 kostki półtłustego sera 2 szklanki mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka 2 żółtka płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody + odrobina wódki, którą polewamy sodę 1/2 szklanki cukru  olej do smażenia cukier puder + cukier waniliowy do posypania Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej wbijamy do miski i ubijamy na puszysta masę z cukrem.Dodajemy śmietanę

ChilliJemy
,,Cykoria otulona szynką parmeńską’’ 105

czasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, przyprawiamy według uznania i mieszamy. Cykorię zawijajamy w plasterki szynki i sera. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 minut aż ser się zrumieni

Podróż w kulinaria
Sałatka z mandarynkami, kurczakiem i pestkami z dyni 155

Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam.  3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami.  Przygotowanym sosem polewam sałatkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lekka sałatka z brokułem i tuńczykiem 437

Kukurydzę wysypujemy na sitko i odsączamy. Tuńczyka również odsączamy i lekko rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i kroimy w sporą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, mieszamy, przyprawiamy i polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem

e-PrzepisyKulinarne
makaron z czarnego ryżu z sosem z awokado i zielonej herbaty 135

misce z sokiem z cytryny, młodym jęczmieniem, zaparzoną zieloną herbatą, bazylią i przyprawami- całość dokładnie blendujemy cukinię możemy upiec w piekarniku lub uparować - dobrze smakuje podana z całością makaron polewamy sosem, posypujemy skruszonymi orzechami nerkowca i kawałkami cukinii

healthy dreams

Proponowane wyszukiwania