polewa - 11092 przepisów (strona:304/740)

Pyszny Sernik z Chałwą 156

170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszcamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Pyszny Sernik z Chałwą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 123

mleka i trzepaczką energicznie mieszam do momentu zgęstnienia sosu, doprawiam solą pieprzem gałka muszkatołową oraz sokiem z cytryny do smaku. Pierożki gotuję w osolonej wodzie, wykładam na talerz, polewam gorącym sosem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Jogurtowa panna cotta (wegańska) 190

zostawiamy do ostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego

Co na wege obiad?
Paleo naleśniki na mące kasztanowej. 114

mące kasztanowej! Moim zdaniem najzdrowsze z wszystkich wcześniej wymienionych, a dodatkowo, pasują do wszystkiego. Na śniadanie lubię je z masłem orzechowym, bananami i czekoladowym kremem z awokado. Czasem polewam je kokosowym jogurtem z cytryną. Naleśniki te, dobrze wypadają również w wersji wytrawnej – jadłam je już z soczewicowym curry i z pieczoną dynią. Sami widzicie, wystarczy nasmażyć ich stertę i problem

Fill The Bowl
Czekoladowe z wiśniami 221

masy i rozprowadzamy po cieście. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z rozpuszczoną 2 łyżkach ciepłej wody - żelatyną. Rozprowadzamy ubitą śmietanę na biszkopcie posypujemy pokruszonymi herbatnikami . Na wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą w mleku. Ciasto schładzamy w lodówce. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Sałatka z marynowanych warzyw z mozarellą i fetą. 112

praskę ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. WYKONANIE: warzywa mieszamy z pokrojonymi na połówki pieczarkami,  dodajemy mozarellę i fetę,  polewamy sosem, delikatnie mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godz., pół godz. przed podaniem prażymy migdały, posypujemy sałatkę i podajemy na stół

Kuchnia Beaty
Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo- pomidorową 154

Doprawiamy.  Tortille smażymy na odrobinie oleju rzepakowego z dwóch stron na lekko złoty kolor. Składamy formując kieszonkę. Środek smarujemy delikatnie sosem, napełniamy naprzemiennie sałatką oraz mięsem. Raz jeszcze polewamy sosem po wierzchu.  Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
pączki wiedeńskie / hiszpańskie / gniazdka 166

Podczas smażenia papier odejdzie od ciasta i będzie łatwo go wyciągnąć. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Następnie polewamy lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowy schab na parze 175

Składniki : 2 plastry schabu 1 pomarańcza  1 łyżka oliwy extra vergine  1 ząbek czosnku  Przyprawy :  majeranek tymianek cząber pieprz czarny    Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut. Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej

Parowar Faceta
Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i szpinakiem 212

buraka kroimy w dużą kostkę. Układamy na szpinaku. Wierzch posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Składniki na sos mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do reszty. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Gotowe! ;) A teraz, dlaczego warto? SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Donaty - amerykańskie doughnuts - pączki z dziurką 201

minut) Donaty smażę na rozgrzanym oleju, na złoto z obu  stron.   Po usmażeniu układam na ręczniku papierowym, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu.  Zimne można polać polewą lub lukrem, udekorować rozmaitymi cukrowymi posypkami, lub oprószyć cukrem pudrem:) Smacznego

Takie tam pichcenie
PĄCZKI TRADYCYJNE 152

marmoladę przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy boki i szklanką odkrawamy nadmiar ciasta. Pączki muszą wyrosnąć na stole. Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem i ozdabiamy kandyzowaną skórka z pomarańczy. lukier: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania gęstej konsystencji. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pączki z dziurką. 165

stron na złoty kolor, odsączamy na papierowym ręczniku a na koniec dekorujemy wedle uznania.Pączki nie są zbyt słodkie , dlatego można poszaleć z dodatkami. Nam najlepiej smakują z czekoladową polewą.  Tabliczkę gorzkiej czekolady, rozpuszczam w rondelku z 1 łyżeczki masła i w takiej ciepłej maczam ostudzone pączki, posypujemy kolorową posypką i gotowe.  A wszystkim kobitkom radze dziś wszamać

Farmażony
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 235

Przygotowanie: Dno brytfanki smarujemy olejem i rozprowadzamy równomiernie, dzięki temu ryba nie będzie przywierać do naczynia.  Pstrąga myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy w brytfance, a następnie polewamy cytryną i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rybę układamy kromki chleba. W misce mieszamy serek, śmietanę, łyżkę oleju rzepakowego, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie

Symfonia smakowa
Ptysie z bitą śmietaną 161

waniliową ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Na dolną część ptysia kładziemy kilka cząstek brzoskwini i warstwę śmietany. Przykrywamy drugą częścią ptysia, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Post Ptysie z bitą śmietaną pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania