polewa - 11092 przepisów (strona:304/740)

Jagodzianki 125

zawijamy pod spód. Formujemy rękoma podłużną bułeczkę. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem wszystkie bułeczki i smarujemy je mlekiem. Pieczemy w 170 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem

Różowa kuchnia
Pierś z indyka na parze z warzywami 262

papryki zielonej 1/2 małej papryki żółtej  Przyprawy :  pieprz czarny  pieprz cayenne  imbir kardamon Sznycle z piersi indyka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Kroimy mięso na kawałki. Polewamy sosem sojowym, przyprawiamy pieprzem czarnym i cayenne, imbirem i pokrojonym na kawałki czosnkiem. Odkładamy pierś na godzinę. Warzywa myjemy. Marchewki obieramy, kroimy w słupki i posypujemy kardamonem. Papryki kroimy

Parowar Faceta
Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem 132

marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka dzielimy na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy razem, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, polewamy olejem słonecznikowym i posypujemy pokrojonym drobno koperkiem

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem 254

stronę. Tak przygotowane mięso wkłądamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką lub do rękawa do pieczenia (z racji tego ze piekłam też kawałek karkówki to rękaw nie byłby dobrym pomysłem. Polewamy olejem i posypujemy przyprawami i ziołami z każdej strony (możemy dorzucić czosnek, ziele angielskie i liście laurowe z solanki). Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Piekielna Kuchnia Pati
Pyszny Sernik z Chałwą 150

170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszcamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Pyszny Sernik z Chałwą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 118

mleka i trzepaczką energicznie mieszam do momentu zgęstnienia sosu, doprawiam solą pieprzem gałka muszkatołową oraz sokiem z cytryny do smaku. Pierożki gotuję w osolonej wodzie, wykładam na talerz, polewam gorącym sosem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Jogurtowa panna cotta (wegańska) 180

zostawiamy do ostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego

Co na wege obiad?
Paleo naleśniki na mące kasztanowej. 111

mące kasztanowej! Moim zdaniem najzdrowsze z wszystkich wcześniej wymienionych, a dodatkowo, pasują do wszystkiego. Na śniadanie lubię je z masłem orzechowym, bananami i czekoladowym kremem z awokado. Czasem polewam je kokosowym jogurtem z cytryną. Naleśniki te, dobrze wypadają również w wersji wytrawnej – jadłam je już z soczewicowym curry i z pieczoną dynią. Sami widzicie, wystarczy nasmażyć ich stertę i problem

Fill The Bowl
Czekoladowe z wiśniami 216

masy i rozprowadzamy po cieście. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z rozpuszczoną 2 łyżkach ciepłej wody - żelatyną. Rozprowadzamy ubitą śmietanę na biszkopcie posypujemy pokruszonymi herbatnikami . Na wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą w mleku. Ciasto schładzamy w lodówce. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Sałatka z marynowanych warzyw z mozarellą i fetą. 108

praskę ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. WYKONANIE: warzywa mieszamy z pokrojonymi na połówki pieczarkami,  dodajemy mozarellę i fetę,  polewamy sosem, delikatnie mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godz., pół godz. przed podaniem prażymy migdały, posypujemy sałatkę i podajemy na stół

Kuchnia Beaty
Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo- pomidorową 152

Doprawiamy.  Tortille smażymy na odrobinie oleju rzepakowego z dwóch stron na lekko złoty kolor. Składamy formując kieszonkę. Środek smarujemy delikatnie sosem, napełniamy naprzemiennie sałatką oraz mięsem. Raz jeszcze polewamy sosem po wierzchu.  Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
pączki wiedeńskie / hiszpańskie / gniazdka 161

Podczas smażenia papier odejdzie od ciasta i będzie łatwo go wyciągnąć. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy je na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Następnie polewamy lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowy schab na parze 174

Składniki : 2 plastry schabu 1 pomarańcza  1 łyżka oliwy extra vergine  1 ząbek czosnku  Przyprawy :  majeranek tymianek cząber pieprz czarny    Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut. Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej

Parowar Faceta
Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i szpinakiem 208

buraka kroimy w dużą kostkę. Układamy na szpinaku. Wierzch posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Składniki na sos mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do reszty. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Gotowe! ;) A teraz, dlaczego warto? SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania