koniec miksowania dodać miód (sól morską, również, jeżeli lubicie). Możemy także użyć gotowego masła orzechowego. Naleśniki smarujemy masłem orzechowym (na połowie). Wykładamy plasterki banana i polewamy ubitą śmietaną. Składamy i jemy :) (U mnie polane odrobiną syropu klonowego). Smacznego
ChilliJemyusuwamy gniazdka nasienne, następnie kroimy je w kostkę i dorzucamy do pokrojonych ogórków, od razu mieszamy aby jabłko nie ściemniało. Do mieszanki ogórków i jabłka dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Najlepiej wstawić sałatkę na 30 minut do lodówki przed podaniem, aby się przegryzła. Smacznego! The post Sałatka z ogórka kiszonego i jabłka appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędusimy w sosie pomidorowym przez około 15 minut. Ziemniaki dokładnie dusimy na puree. Dodajemy płatki drożdżowe i kurkumę oraz kilka łyżek wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane pulpety polewamy sosem i kremem o smaku sera
Jacob Tastesskładamy na pół i jeszcze raz na pół, tak aby powstały trójkąty. Owoce obieramy ze skóry i dzielimy na "fileciki". Przekładamy do miseczki. Podajemy podsmażone na maśle, wierzch polewamy jogurtem greckim i miodem, układamy owoce i posypujemy płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaobgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Przygotowane składniki łączymy, dosypujemy kukurydzę i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą papryki słodkiej. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu oraz szczypty deikatu
Zainspirowana w kuchniCebulę, paprykę, ogórki kroimy w kostkę. 3. Do malutkiej miseczki wlewamy ocet dodajemy sól, pieprz i drobno posiekany czosnek i mieszamy. 4. Do dużej miski wsypujemy wszystkie warzywa polewamy octem z przyprawami i dokładnie mieszamy. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUspali. Jeśli mamy małą patelnię, to smażmy kurczaka partiami. Na koniec sprawdzamy, czy nie trzeba jeszcze kurczaka dosolić. Na talerzu układamy sałatę porwana na małe kawałki. Polewamy ją dressingiem, a następnie wykładamy na nią zawartość patelni oraz pokrojone w plasterki awokado, które możemy delikatnie skropić sokiem z cytryny . Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki oraz ewentualnie pędami
Simple Dishstron na dobrze rozgrzanym oleju (ja smażyłam je na patelni o średnicy ok. 20 cm), nakładając mniej więcej 1 cm masy. Na dużym talerzu układamy usmażony placek ziemniaczany, połowę polewamy gulaszem (ilość wedle uznania), składamy go na pół. Wierzch ozdabiamy kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i oprószamy szczyptą słodkiej papryki. Podajemy od razu. Smacznego
MyCookBook.plpodgrzewamy na patelni. Płaty tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 C, do momentu jak nabiorą złocistego koloru. Do gotowych miseczek przekładamy wszystkie składniki i polewamy sosem czosnkowym. Lubisz eksperymentować w kuchni i przygotowywać ciekawe dania? Co powiesz na miseczki z tortilli, w których możesz podać sałatkę, kebab, dipy czy desery? Przygotowanie takich „tortilla
Podróż w kulinariarównież dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny w zależności od naszych preferencji. Wykończenie danie Na stostowanej bułce układam 1/4 przygotowanego szpinaku, na nim umieszczam ugotowane jajko w koszulce. Całość polewam sosem holenderskim i dekoruję świeżymi ziołami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajabrytfanki. Całość wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni, piekąc przez pierwsze 30 minut bez przykrycia. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, obkładamy kaczkę owocami wiśni, polewamy kieliszkiem nalewki i przykrywamy brytfankę, piekąc przez kolejne 60 minut. W tym czasie jeszcze dwu, trzykrotnie zaglądamy do brytfanki, oblewając mięso ptaka sosem z pieczenia. Po godzinie
Miód i pieprzposypujemy ugotowaną, soczewicą, układamy pomidor pokrojony w ósemki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Dekorujemy szczypiorkiem. Sos: oliwę i ocet jabłkowy mieszamy, sos doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Jest mistrzowska
Bon Appetit Małgorzatyorzechowym, wymieszać. Formę o średnicy 23 cm delikatnie natłuścić, wylać ciasto, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut. Wystudzić. Opcjonalnie udekorować odrobiną polewy czekoladowej. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyłyżeczki curry ********************************************** Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.Pałki dokładnie otoczyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki.Następnie obtaczamy w sezamie mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego.Polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy ok.50 minut.w 200 stopniach.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicieniutkie plasterki. Na talerzu układamy warstwę rukoli, a na nią plasterki buraka. Ocet, olej, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy buraki. Wierzch posypujemy zmielonymi orzeszkami. Gotowe
Czerwona Porzeczka