polewa - 11092 przepisów (strona:298/740)

Cynamonowy Zawijaniec, czyli Cinnamon Roll po mojemu 192

masłem, wylewamy ciasto masę cynamonową wykładamy na wierzch ciasta, robimy esy floresy pieczemy 20-25 minut w czasie kiedy ciasto się piecze mieszamy mleko z cukrem na lukier, którym polewamy jeszcze gorące ciasto SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Piersi z kurczaka z serem brie, zapiekane w sosie paprykowym. 175

vegetą, bazylią, pieprzem i czosnkiem. Sos rozrabiamy w 100 ml wody, jest bardzo ostry.Zalewamy mięso. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut, mięso ma być miękkie.Podczas pieczenia polewamy piersi sosem który jest w naczyniu. Podajemy z ryżem lub czym wolicie :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Portorykańska zapiekanka 166

paprykę i cukinię, kroimy w średniej wielkości kawałki . W formie do pieczenia, układamy warstwami, najpierw wymieszane ziarna fasoli i ciecierzycy , następnie pieczarki z cebulą , paprykę , marchewkę ,cukinię i całość polewamy pomidorami z puszki , które wcześniej mieszamy z solą , papryką ostrą , cukrem oraz kuminem . Na koniec mieszamy jogurt z tartym żółtym serem i przykrywamy nim warzywa . W stawiamy do nagrzanego piekarnika

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka ziemniaczana z beszamelem 109

formie posmarowanej olejem. Przygotowuję beszamel- masło rozpuszczam na wolnym ogniu, dosypuję stopniowo mąkę, energicznie mieszając trzepaczką. Stopniowo dolewam mleko, cały czas mieszając. Dodaję przyprawy. Gotuję ok. 3 minuty. Warzywa polewam sosem beszamelowym, wkładam formę do piekarnika rozgrzanego do 180'C (grzałki "góra-dół") i zapiekam przez ok. 50 minut. SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Sałatka brokułowa z fetą 174

dodajemy ser feta. Warto użyć takiego, który jest już pokrojony w kostkę, lub takiego znajdującego się na tacce - który łatwo nam będzie w ładną kostkę pokroić. Przed samym podaniem polewamy sałatkę wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego

Taste Therapy
KURCZAK PO KARAIBSKU 148

naczynia żaroodpornego uprzednio wysmarowanego olejem. Kurczaka także natłuść i przypraw solą. NAGRZEJ PIEKARNIK DO 180 STOPN I. Kurczaka piecz około 1,5 godziny bez przykrycia, od czasu do czasu polewaj wytopionym sosem. DELIKATNIE PODGRZEJ RUM , Wyjmij kurczaka z piekarnika, wylej na niego ciepły rum i podpal. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sałata z rukolą i mozzarelkami 136

paski i wrzucamy do sałatki. Na nagrzaną patelnię wrzucamy pestki i chwilę je prażymy. Dodajemy do sałatki. Sos Składniki sosu mieszamy, pamiętając, aby oliwę dodać na samym końcu. Sałatę polewamy sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-z-rukola-i-mozzarelkami/ BosowKuchni Artykuł Sałata z rukolą i mozzarelkami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Jagodzianki 137

zawijamy pod spód. Formujemy rękoma podłużną bułeczkę. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem wszystkie bułeczki i smarujemy je mlekiem. Pieczemy w 170 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem

Różowa kuchnia
Pierś z indyka na parze z warzywami 280

papryki zielonej 1/2 małej papryki żółtej  Przyprawy :  pieprz czarny  pieprz cayenne  imbir kardamon Sznycle z piersi indyka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Kroimy mięso na kawałki. Polewamy sosem sojowym, przyprawiamy pieprzem czarnym i cayenne, imbirem i pokrojonym na kawałki czosnkiem. Odkładamy pierś na godzinę. Warzywa myjemy. Marchewki obieramy, kroimy w słupki i posypujemy kardamonem. Papryki kroimy

Parowar Faceta
Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem 145

marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka dzielimy na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy razem, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, polewamy olejem słonecznikowym i posypujemy pokrojonym drobno koperkiem

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem 266

stronę. Tak przygotowane mięso wkłądamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką lub do rękawa do pieczenia (z racji tego ze piekłam też kawałek karkówki to rękaw nie byłby dobrym pomysłem. Polewamy olejem i posypujemy przyprawami i ziołami z każdej strony (możemy dorzucić czosnek, ziele angielskie i liście laurowe z solanki). Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Piekielna Kuchnia Pati
Pyszny Sernik z Chałwą 162

170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszcamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Pyszny Sernik z Chałwą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 131

mleka i trzepaczką energicznie mieszam do momentu zgęstnienia sosu, doprawiam solą pieprzem gałka muszkatołową oraz sokiem z cytryny do smaku. Pierożki gotuję w osolonej wodzie, wykładam na talerz, polewam gorącym sosem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Jogurtowa panna cotta (wegańska) 207

zostawiamy do ostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego

Co na wege obiad?

Proponowane wyszukiwania