polewa - 11092 przepisów (strona:299/740)

Pappardelle z łososiem i rukolą 131

stron na złoto. Zmniejszamy ogień do najmniejszego, dodajemy na patelnię kremówkę, rukolę i smażymy, aż sos zgęstnieje a łosoś będzie gotowy - około 5-7 minut.  Gotowym sosem polewamy makaron, układamy kawałki łososia

Gotowanie i blogowanie
Spaghetti z gorgonzolą, parmą i orzechami włoskimi 102

patelnię, smażymy aż parma będzie rumiana. Wlewamy kremówkę, doprawiamy pieprzem i bazylią, gotujemy na małym ogniu. Makaron gotujemy bez dodatku soli, odcedzamy i układamy porcję na talerzu. Nie polewamy go zimną wodą, wtedy lepiej połączy się z sosem. Gorgonzolę kroimy w małą kostkę. Na gorący makaron wlewamy porcję sosu, dodajemy kilka kostek sera i połamane orzechy włoskie

Gotowanie i blogowanie
Niedzielna rozpusta 134

ciepłym mlekiem, po 10 minutach dodaję żółtka, miód i rozgniecionego banana. Po zmieszaniu dodaję delikatnie do białek. Smażę z obu stron kilka minut. Serek biały mieszam dokładnie z jogurtem. Polewam gotowy omlet, dodając ulubione owoce, ja zblendowałam truskawki

Bike By Life
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 194

wykładamy je cebulą. Szynkę wyjmujemy z marynaty i lekko odciskamy z płynu. Całe mięso pokrywamy miodem z przyprawami (zostawiamy ok. 2 łyżek), a następnie układamy na cebuli. Z wierzchu polewamy resztą sosu i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika ustawionego na program z termoobiegiem (jeśli nie mamy termoobiegu, zwiększamy temperaturę do 220 stopni C) i pieczemy

Ratunku obiad
Bezglutenowa granola piernikowa, z jabłkiem lub pomarańczą. 130

kostkę i mieszamy z resztą granoli. Granolę równomiernie rozkładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy na ok. godziny (aż do zarumienienia) mieszając co 10-20 minut. W połowie pieczenia polewamy granolę 2 łyżkami oleju kokosowego i łyżką melasy karobowej. Pod koniec pieczenia można dodać kawałki gorzkiej czekolady. Zostawiamy do ostygnięcia. Trzymamy w lodówce. Artykuł Bezglutenowa granola piernikowa, z jabłkiem lub pomarańczą

Fill The Bowl
Lekka sałatka z rukolą, fetą i burakami 106

Słonecznik uprażyć na patelni. Trzy łyżki oliwy wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Na talerz kładziemy garść rukoli i wrzucamy na nią buraki, fetę, słonecznik i wszystko polewamy obficie oliwą z oliwek. Gotowe! Prosa i jakże zdrowa sałatka na specjalną okazję :)  Smacznego! WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE BURAKÓW

Calzonella.com
Łosoś z sosem gorgonzola 188

masło, dodajemy śmietanę i pokrojony w drobną kostkę ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy aż do roztopienia się sera. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Usmażonego łososia przekładamy na talerz i polewamy obficie sosem

Piekielna Kuchnia Pati
Tortilla z indykiem w sezamie 142

sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski. Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę i pomidorki, polewamy sosem tysiąca wysp, tortillę zwijamy składając boki do środka

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z roszponką i indykiem 165

sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz. Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy dressingiem caesar

Bajeczna Kuchnia
Kopytka 181

kopytek gotujemy 3-4 min od wypłynięcia na powierzchnię Kopytka wykładamy na durszlak i hartujemy zimną wodą Następnie delikatnie wysypujemy na talerz W małym garnuszku rozpuszczamy masło Rozpuszczonym masłem polewamy kopytka Ścieramy biały ser na  na grubej tarce Całość posypujemy cukrem

Sprawdzone przepisy kulinarne
polewa czekoladowa 85

Polecam bardzo prostą w wykonaniu polewę czekoladową

Ugotujmy Coś
Kanapka z wołowiną warstwowa 188

wysmażenia (ale uwaga! – kanapka będzie potem odpiekana w piekarniku, więc polecam steki usmażyć do stopnia co najwyżej medium-rare). W trakcie smażenia wrzucić na patelnię łyżkę masła i polewać steki w trakcie smażenia. Odłożyć do ostudzenia (najlepiej na kratkę, nie talerz). Pieczarki pokroić dość drobno, podobnie cebulę. Podsmażyć razem na patelni po stekach, odłożyć do wystudzenia. Podsmażyć bekon

Pociąg Do Kuchni
Perliczka z farszem wątróbkowym 93

oprószyć solą i pieprzem, posmarować z wierzchu masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, piec 3 godziny. Po godzinie, polać perliczkę 100 ml wody, następnie co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Po 3 godzinach podnieść temperaturę piekarnika do 200 stopni i piec aż się zrumieni. zastawa

królestwo garów
Pyszna Babka z Kawałkami Czekolady 234

sprawdzić czy babka jest upieczona wbijam patyczek od szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona Babkę wybijam z foremki gdy przestygnie. Można ją udekorować polewą czekoladową , lukrem lub cukrem pudrem , ja udekorowałam cukrem pudrem . Babka z kawałkami czekolady jest gotowa . Życzę udanego wypieków i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Makrela w teriyaki 182

skóry, a następnie minutę od strony mięsa. Zalewamy marynatą teriyaki i gotujemy przez 2 minuty. Na głębokie talerze nakładamy makaron z warzywami. Kładziemy na każdej porcji filet z ryby. Polewamy sosem z patelni i posypujemy zielonymi częściami dymki. Danie można posypać także posiekaną świeżą papryczką chilli (u mnie kiełki chilli). Post Makrela w teriyaki pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania