Gruszki gotowane w czerwonym winie z lodami waniliowymi.

Gruszki gotowane w czerwonym winie z lodami waniliowymi.

Gruszki gotowane w czerwonym winie z lodami waniliowymi.

Przepis na : deser

Składniki (4 porcje): 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1/2 szklanki cukru, sok z 1/2 cytryny, 4 gruszki, 4 łyżki lodów waniliowych, 1/2 gorzkiej czekolady, Przygotowanie: W rondelku zagotować wino z cukrem, gotować przez 5 minut. Następnie dodać sok z cytryny i gruszki uprzednio obrane i podzielone na połówki, z usuniętymi gniazdami. Całość gotować jeszcze przez 10 minut na małym ogniu. Ostudzić. Podawać w temperaturze pokojowej z polewą czekoladową i lodami waniliowymi. Przydatne: Czas przygotowania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.